Jméno Jana

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
3.5.24 17:50
@vokishka píše: Více

Mamky kamarádka se před deseti lety hodně styděla, že se vnouček jmenuje Oliver. Nechtěla to nikomu říct a potom hned dodávala, že si to přála snacha.
A vyslechla jsem napříč časem spoustu rozhovorů důchodců u supermarketů, u bankomatu, na hřbitově nebo kdekoliv jinde, jak pomlouvají a kroutí očima nad úplně normálními moderními jmény dnešní doby.
Jeden děda se prsil nějaké babce známé, jak se rozkmotřil se synem a snachou, že se vnuk měl jmenovat Jáchym. Prý ať s tím k nim nechodí. Nakonec je to rodový František :zed:
Ona k tomu dodala taky něco svého o neobvyklých jménech vnoučat. Konkrétně dvouletá holčička, že je Odetka. Že to mladí chtěli.

Celkem smutná realita, aby byl klid, tak raději někde mladí ustoupí.

Nepopírám, že je určitá skupina dříve narozených, která tu svobodu obdivuje. Ale minimálně stejně velká skupina kroutí očima nad normálními moderními jmény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.5.24 17:55
@1Pears1 píše: Více

no vždyt ty jsi psala, jak generace babiček fandí moderním jménům, protože oni si to dát netroufli. A najednou je to opačně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
3.5.24 17:56

To bys potom nemohla dát žádné jméno. Každé se nějak zpotvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.5.24 17:57

Psala to Kelsey

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.5.24 17:59
@Kelsey píše: Více

Tady. Nic takového jsem nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693

To psala kelsey ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200

tak promin, ale já diskutovala k tomu, že ne každý je unešený z moderních jmen. A že jsem si mohla dát a dala jméno, jaké se mi líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.5.24 18:01
@Anna766 píše: Více

už vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.5.24 18:02

tak to asi neumím číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
3.5.24 18:03

Zase pozdě, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
3.5.24 18:09

Jenže co je moderní jméno? Ten popisovaný Jáchym z příspěvku @1Pears1 zase taková divočina není a nechápu tohle kecání rodin mladým do jmen. Tím nemyslím tebe. Sama jsem zažila kecy od mámy co jsme dali za jména a to moje děti mají dle mě úplně normální jména, žádnou divočinu. Jenom to holt nejsou Pepíček a Anička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.5.24 18:15
@Anna766 píše: Více

no já jsem taky zastáncem toho, že si dají jméno, jaké se jim líbí. I když já bych ho nedala. ALe prostě jsem odpovídala na příspěvek, že současné babičky tomu fandí, protože si nemohli dát jméno, jaké chtěly. Tak jsem na to reagovala, že ne všechny babičky tomu tak strašně fandí. A jak tady čtu, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
3.5.24 18:21

Všechny ne. Některé ale ano. Záleží na lidech. Jako ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.5.24 23:28

Je to náhodou super jméno. Líbí se mi. Určitě se jí nikdo nebude smát nebo to jméno komolit. Ani se to nerýmuje na nějakej fuck up jako Lenka Plenka Podkolenka.
Za mě hodně ženské jméno a vlastně i docela sexy. Ženy toho jména si představuju vždycky takové atraktivní a do světa. Znám někoho toho jména ve všech generacích, takže je nadčasové, jak už tady zaznělo. Šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.5.24 13:55
@Jahudka82 píše: Více

Tak mi říkala moje ❤️ prababička. A tu knížku jsem měla moc ráda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence