Jména pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
28.2.18 14:22

@AVL18 mě se líbí oslovení „Gáby“ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.18 14:23

@AVL18 tak mě se líbí Gábi, Gábinka (pro malou slečnu) a třeba Gab pro starší, ale my si na zdrobněliny doma nehrajeme syna máme Jáchyma a do porodnice jsem šla pouze se zdrobnělinou Jáchymek a od narození je to doma stejně koblížek :lol:
Pak přišly zkratky jako Jáša, Jašátko - ptáčátko, Jašek (když zlobí) Jáchy, Jášula - bambula. Ale nejvíc používáme tvar Jáchym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.18 14:25

@BuBllina6 jasný chápu, my měli Emu taky ve výběru u prvního, ale pak se jich tu v okolí vyrojilo asi 5 takže už nepřipadalo v úvahu :)
Každopádně přeju pevné nervy při výběru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
28.2.18 14:25

Musite se proste dohodnout. At vybere kazdy 3 jmena a vyberete z tech. Ne ze on vybere jen jedno. A prijmeni po Tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
28.2.18 14:32

My jsme se shodli na jmenech uz davno pred pocetim.. Co se tyce prijmeni, nejsem zastancem mimomanzelskych deti. Kdyz uz by se stalo, prijmeni bych dala svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.2.18 14:54
@AVL18 píše:
Tak ja dala prijmeninpo otci a ackoli spolu nadale jsme, velmi toho lituju. Je to vseobecne zakorenene, ze se to tak dava, nicmene prakticke ani nahodou. Vsude kam jdu a predstavim se, automaticky hledaji deti pod mym prijmenim.. Ve skolce je to to same.. U lekare ktery nas nezna.. Kdybych vedela, co vim dnes, deti by se jmenovaly po mne.. Pokud by tatinek chtrl, at si nas vezme, ale všechny.. Nejen deti a ja jako kdybych nebyla rodina..

tak at k doktoru chodi manzel ne?

My jsme svoji, ale ja si nechala sve jmeno. Manzel je konzerva, tak to asi spatne nese, i kdyz o tom nemluvi. On by si samozrejme moje prijmeni nevzal, ale ja si mam vzit jeho. No jasne! Nicmene, kdyz trval na tom, aby alespon dite melo jeho prijmeni, tak jsem se rozhodla mu vyhovet, aby se necitil blbe.

Taky musim u doktora nebo jinde vysvetlovat, ze dcerka ma jine prijmeni, ale ze by to bylo takove drama? Pediatra moje prijmeni nezajima vubec, sestricka vyvolava malou podle jejiho prijmeni a kdyz ho slysim, tak vstanu a jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.2.18 14:59
@warita píše:
tak at k doktoru chodi manzel ne?

My jsme svoji, ale ja si nechala sve jmeno. Manzel je konzerva, tak to asi spatne nese, i kdyz o tom nemluvi. On by si samozrejme moje prijmeni nevzal, ale ja si mam vzit jeho. No jasne! Nicmene, kdyz trval na tom, aby alespon dite melo jeho prijmeni, tak jsem se rozhodla mu vyhovet, aby se necitil blbe.

Taky musim u doktora nebo jinde vysvetlovat, ze dcerka ma jine prijmeni, ale ze by to bylo takove drama? Pediatra moje prijmeni nezajima vubec, sestricka vyvolava malou podle jejiho prijmeni a kdyz ho slysim, tak vstanu a jdu.

Dcera měla jiné příjmení než já skoro 4 roky a tedy za ty 4 roky jsem s tím neměla žádný problém. Každý doktor se zajímá o jméno pacienta, ne jeho matky a ve školce jsme si to ujasnili už při zápisu a pak s tím nikdy nikdo problém neměl.

V dnešní době si myslím, že s tím počítá skoro každý, kdo pracuje s dětmi, každý pediatr má určitě desítky takových pacientů, každá učitelka má určitě několik takových dětí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.2.18 15:36
@BuBllina6 píše:
@Kskaja jelikož cítím holku, tak mám jména jen pro ni: Nella, Ema, Viktorie, Monika, Gabriela.
Přítel chce prostě Šárku - ale mě se nelíbí. Mám kamarádku Šárku a její manžel jí říká „Šárino“ a to mi rve uši a mám chuť jejímu manželovi dát pár facek. :zed:

Cítila jsem od první chvíle kluka, ale chtěli jsme překvapení. Takže jsme vybírali jména obě. Úplně jednoduše jsme se dohodli, narodil se kluk, příjmení má po otci, v rodině bylo jméno přijaté s nadšením, stejně jako dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.2.18 15:40
@Fjodorka píše:
Dcera měla jiné příjmení než já skoro 4 roky a tedy za ty 4 roky jsem s tím neměla žádný problém. Každý doktor se zajímá o jméno pacienta, ne jeho matky a ve školce jsme si to ujasnili už při zápisu a pak s tím nikdy nikdo problém neměl.V dnešní době si myslím, že s tím počítá skoro každý, kdo pracuje s dětmi, každý pediatr má určitě desítky takových pacientů, každá učitelka má určitě několik takových dětí… :nevim:

presne tak, proto nechapu, ze se zrovna tohle resi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
28.2.18 15:42

My se shodli až na tom pravem, jinam sme se do 6teho mesice dohadovali :) a prijmeni mame vsichni moje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.2.18 16:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.2.18 16:41

@Kristyna.Vechtova Gabi a Gabinka je krasny
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.2.18 16:43

@BuBllina6 Ahoj, já vybrala, muž souhlasil :) Příjmení jsme dali po otci, přijde mi to tak přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.2.18 16:48
@BuBllina6 píše:
@Kskaja jelikož cítím holku, tak mám jména jen pro ni: Nella, Ema, Viktorie, Monika, Gabriela.
Přítel chce prostě Šárku - ale mě se nelíbí. Mám kamarádku Šárku a její manžel jí říká „Šárino“ a to mi rve uši a mám chuť jejímu manželovi dát pár facek. :zed:

Nel(l)a a Ema jsou na každém rohu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.2.18 16:52
@warita píše:
presne tak, proto nechapu, ze se zrovna tohle resi…

@Fjodorka
já bych to taky neřešila, v pozici lékaře ani učitele. Jen mi přijdou pošahané matky, které očekávají, že si pediatr - učitel - bude pamatovat i jejich příjmení. A jsou dotčené, když jim říkají podle příjmení děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze