Jména pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
28.2.18 17:23
@AVL18 píše:
@warita :roll:

a co tim chtel basnik rict? Moje malickost se moc nechyta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.2.18 17:24
@pe-terka píše:
@Fjodorka
já bych to taky neřešila, v pozici lékaře ani učitele. Jen mi přijdou pošahané matky, které očekávají, že si pediatr - učitel - bude pamatovat i jejich příjmení. A jsou dotčené, když jim říkají podle příjmení děcka.

no tak to snad ne…nebo, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
28.2.18 21:13

Nejvíc pěkné jméno Nel/la, taky se mi moc líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.2.18 21:38
@warita píše:
no tak to snad ne…nebo, jo?

promin, nepochopila jsme, na co se ptáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
1.3.18 10:03

My dáme jména po otcích (mém a mužovi), existují k nim i ženské varianty a zkráceně jsou pak obě jména unisex, něco jako třeba Péťa nebo Pája.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
1.3.18 11:08
@pe-terka píše:
promin, nepochopila jsme, na co se ptáš :nevim:

no, byla jsem v soku, ze by nekdo ocekaval, aby si pediatr napriklad pamatoval jmeno matky. Vzdyt to je absurdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.3.18 14:41
@warita píše:
no, byla jsem v soku, ze by nekdo ocekaval, aby si pediatr napriklad pamatoval jmeno matky. Vzdyt to je absurdni.

je to bsurdní, ale slyšela jsme o takovém případu. Matka neměla dobrý vztah s otcem dítěte, tak byla dotčená, že jí říkají jeho příjmením ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
1.3.18 16:02
@BuBllina6 píše:
@Kskaja jelikož cítím holku, tak mám jména jen pro ni: Nella, Ema, Viktorie, Monika, Gabriela.
Přítel chce prostě Šárku - ale mě se nelíbí. Mám kamarádku Šárku a její manžel jí říká „Šárino“ a to mi rve uši a mám chuť jejímu manželovi dát pár facek. :zed:

Já chtěla Gabrielu a máme Moniku. Obě jména jsou pěkná a neokoukaná. Nella, Ema a Viktorie se těd dává moc. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
59
2.3.18 05:46
@Gita24 píše:
Já chtěla Gabrielu a máme Moniku. Obě jména jsou pěkná a neokoukaná. Nella, Ema a Viktorie se těd dává moc. :mavam:

Gabriela je krásný jméno, no :) Monča taky.
Nella, Ema, Viktorie - ve větších městech asi jo :D ale u nás v té naší p… vesnici moc ne :)
Snad se s přítelem shodneme, už dlouho sedíme u kalendáře a ne a ne přijít na to Top :zed: už jsem s toho na nervy :D Včera jsem navrhla: Ella (mě si ty dvě „L“ prostě líbí) - že by jsme ji říkaly „Eliško“
Přítel: Eliška jo, ale nebude se jmenovat „Ella“ :pocitac: :pocitac: my se u toho asi zabijeme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
2.3.18 10:08
@BuBllina6 píše:
Gabriela je krásný jméno, no :) Monča taky.
Nella, Ema, Viktorie - ve větších městech asi jo :D ale u nás v té naší p… vesnici moc ne :)
Snad se s přítelem shodneme, už dlouho sedíme u kalendáře a ne a ne přijít na to Top :zed: už jsem s toho na nervy :D Včera jsem navrhla: Ella (mě si ty dvě „L“ prostě líbí) - že by jsme ji říkaly „Eliško“
Přítel: Eliška jo, ale nebude se jmenovat „Ella“ :pocitac: :pocitac: my se u toho asi zabijeme :think:

No já sem měla jinej problém. Manžel měl vymyšleno na kluka. A když jsem navrhla nějaký jméno na holku tak všechno zamítl ale žádný jméno nenavrhl. Snad jediný bylo Veronika ale tu sem nechtěla. A u druhé řekl že je mu to jedno, ať dám jméno který chci. :dance:

• Citovat
  • Upravit
16917
2.3.18 18:35
@BuBllina6 píše:
Holky, jak to bylo u vás, když jste s partnerem vybíraly jméno? My se nemůžeme shodnout. :nevim:
A ještě jedna věc: příjmení po matce, nebo po otci? :think:

Ahoj,

příjmení mají holky po tatínkovi (i proto, že já mám šílené a chce se vzít, tak at máme všichni stejné). A jméno pro první jsme se shodli hned na prvním jméně. U mladší jsme se dohadovali do posledního dne :D mám i v těhotenském deníčku každý TT ukončený jménem s otazníkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
2.3.18 18:36
@warita píše:

Já se musím představovat příjmením dcer. Už aby bylo po svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.3.18 18:46
@chs.jasmin píše:
Já se musím představovat příjmením dcer. Už aby bylo po svatbě.

ja po svatbe mam, nechala jsem si sve jmeno. Netrpim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
2.3.18 19:34

Já jsem řekla jasně že bude mít dítě takové příjmení, jaké budu mít já v době porodu. A máme všichni stejné ;)
Jinak jména jsme řešili tak že jsme pročetli kalendář a všechny které se líbily jednomu z nás jsme vypsali. Pak jsme každý přiřadili body od 1 do 10 a diskutovali o těch, které měli nejvíc.
Nakonec jsme to samozřejmě nedělali čistě matematicky, ale myslím, že každý má mít právo veta na jména, která se mu vyloženě protiví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze