Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pe-terka píše:
@Fjodorka
já bych to taky neřešila, v pozici lékaře ani učitele. Jen mi přijdou pošahané matky, které očekávají, že si pediatr - učitel - bude pamatovat i jejich příjmení. A jsou dotčené, když jim říkají podle příjmení děcka.
no tak to snad ne…nebo, jo?
@warita píše:
no tak to snad ne…nebo, jo?
promin, nepochopila jsme, na co se ptáš ![]()
My dáme jména po otcích (mém a mužovi), existují k nim i ženské varianty a zkráceně jsou pak obě jména unisex, něco jako třeba Péťa nebo Pája.
@pe-terka píše:
promin, nepochopila jsme, na co se ptáš
no, byla jsem v soku, ze by nekdo ocekaval, aby si pediatr napriklad pamatoval jmeno matky. Vzdyt to je absurdni.
@warita píše:
no, byla jsem v soku, ze by nekdo ocekaval, aby si pediatr napriklad pamatoval jmeno matky. Vzdyt to je absurdni.
je to bsurdní, ale slyšela jsme o takovém případu. Matka neměla dobrý vztah s otcem dítěte, tak byla dotčená, že jí říkají jeho příjmením ![]()
@BuBllina6 píše:
@Kskaja jelikož cítím holku, tak mám jména jen pro ni: Nella, Ema, Viktorie, Monika, Gabriela.
Přítel chce prostě Šárku - ale mě se nelíbí. Mám kamarádku Šárku a její manžel jí říká „Šárino“ a to mi rve uši a mám chuť jejímu manželovi dát pár facek.
Já chtěla Gabrielu a máme Moniku. Obě jména jsou pěkná a neokoukaná. Nella, Ema a Viktorie se těd dává moc. ![]()
@Gita24 píše:
Já chtěla Gabrielu a máme Moniku. Obě jména jsou pěkná a neokoukaná. Nella, Ema a Viktorie se těd dává moc.
Gabriela je krásný jméno, no
Monča taky.
Nella, Ema, Viktorie - ve větších městech asi jo
ale u nás v té naší p… vesnici moc ne ![]()
Snad se s přítelem shodneme, už dlouho sedíme u kalendáře a ne a ne přijít na to Top
už jsem s toho na nervy
Včera jsem navrhla: Ella (mě si ty dvě „L“ prostě líbí) - že by jsme ji říkaly „Eliško“
Přítel: Eliška jo, ale nebude se jmenovat „Ella“
my se u toho asi zabijeme ![]()
@BuBllina6 píše:
Gabriela je krásný jméno, noMonča taky.
Nella, Ema, Viktorie - ve větších městech asi joale u nás v té naší p… vesnici moc ne
Snad se s přítelem shodneme, už dlouho sedíme u kalendáře a ne a ne přijít na to Topuž jsem s toho na nervy
Včera jsem navrhla: Ella (mě si ty dvě „L“ prostě líbí) - že by jsme ji říkaly „Eliško“
Přítel: Eliška jo, ale nebude se jmenovat „Ella“![]()
my se u toho asi zabijeme
No já sem měla jinej problém. Manžel měl vymyšleno na kluka. A když jsem navrhla nějaký jméno na holku tak všechno zamítl ale žádný jméno nenavrhl. Snad jediný bylo Veronika ale tu sem nechtěla. A u druhé řekl že je mu to jedno, ať dám jméno který chci. ![]()
@BuBllina6 píše:
Holky, jak to bylo u vás, když jste s partnerem vybíraly jméno? My se nemůžeme shodnout.
A ještě jedna věc: příjmení po matce, nebo po otci?
Ahoj,
příjmení mají holky po tatínkovi (i proto, že já mám šílené a chce se vzít, tak at máme všichni stejné). A jméno pro první jsme se shodli hned na prvním jméně. U mladší jsme se dohadovali do posledního dne
mám i v těhotenském deníčku každý TT ukončený jménem s otazníkem ![]()
@warita píše:
Já se musím představovat příjmením dcer. Už aby bylo po svatbě.
@chs.jasmin píše:
Já se musím představovat příjmením dcer. Už aby bylo po svatbě.
ja po svatbe mam, nechala jsem si sve jmeno. Netrpim.
Já jsem řekla jasně že bude mít dítě takové příjmení, jaké budu mít já v době porodu. A máme všichni stejné ![]()
Jinak jména jsme řešili tak že jsme pročetli kalendář a všechny které se líbily jednomu z nás jsme vypsali. Pak jsme každý přiřadili body od 1 do 10 a diskutovali o těch, které měli nejvíc.
Nakonec jsme to samozřejmě nedělali čistě matematicky, ale myslím, že každý má mít právo veta na jména, která se mu vyloženě protiví.