Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě bych brala ohled i na příjmení ![]()
A proč řešíš reakci okolí? ![]()
Mě se líbí z vybraných jmen Olívie ( Oli/Olivka), Izabela ( Izi ).. A to je asi vše
Jmenovat bych se nechtěla třeba: Nela, Alžběta, Malvína, Agáta nebo třeba Vincent..
Hlavní ale je aby se jména líbila vám a budoucímu človíčku. ![]()
Sto lidí, sto chutí… My y se u jmen rozhodovali tak, že jsme se museli oba shodnout a následně jsme se zamysleli nad tím, kolik dětí má v současné době stejné jméno, proto jsme vyřadili třeba Tadeáše, i když to byl hodně dlouho můj favorit… Nakonec jsme se rozhodli pro klasiku a máme teď doma Míšu a Ondru 🙂
Z těch klucicich se mi líbí jenom Tomáš a Viktor. U těch holčičích máš průřez všemi možnými,,styly", to je fakt všehochuť. Tam se mi líbí jen Tereza, Viktorie, Barbora, Kateřina. Alžběta jsem já a jsem s tím v pohodě.
Jméno Darja - nikdo krom matky a manžela nedokázal pochopit, že není Darina, i přes to, že měla obchod a měla to napsané na dveřích a celý život ji to velmi vytáčelo.
@Anonymní píše: Více
Olívie/Olga - Oli, oluška, olivka
Elisabeth - všechno od Eli, Betty…
Klára, Zuzana se už moc nedává tak by mohla být výjimečná
Viola je hezká, pohádková
Sabina- tu jsme měli taky v seznamu a dlouho…
Já nevím. Líbí se mi jich hodně
Asi bych úplně vyškrtla Nelu a káču, Amálii, lottu
A Rozárka je snad všude
Vymazala bych sebika, Alberta a Tadeáše
Z klučičích se mi nelíbí snad žádné… A z holčičích bych asi brala klasiku, takže Terezku, Zuzku nebo Katku
Ani ta Agáta a Antonie není špatná…
Asi záleží i na příjmení. Nemůžeš aspoň napsat, na které písmeno začíná, jestli je krátké nebo dlouhé a jestli je to typicky české (Novák, Procházka…) nebo spíš znějící cize?
Z holčičích bych nedala Emílie/Emily, hrozně se mi totiž nelíbí zdrobnělina „Emilka“. A pak ještě Elenu, protože různých „Elinek“ je teď hodně.
Místo Mariny bych volila spíše Marianu, ale to už je takový detail.
Jinak je tam výběr hodně rozmanitý, vzala bych do úvahy příjmení a jak to k sobě pasuje.
Z klučičích bych vyřadila Tadeáše, hlavně protože různých -ášů je hodně a za mě jsou hezčí jména. Třeba ten Kryštof je super, klidně bych ho dala.
@Anonymní píše: Více
Jak reaguje okolí ti může být přece jedno. Dej jméno, které se líbí tobě i partnerovi ![]()
Z holčičích jmen se mi líbí Viktrorie, Valérie.
Z klučičích Ondřej, Kryštof, Viktor.
Z holčičích se mi líbí Jasmína a Melánie,
z klučičích Kryštof, Jonáš, Ondřej
u klučičích si ještě vyzkoušejte říkat nahlas, jak to zní s příjmením
Začnem chlapčenskými: tam sa mi najviac páči Sebastián a Viktor. Tadeáš, Tomáš, Ondrej sú stredná cesta, neurazí - nenadchne. Kryštof, Jonáš, Albert, Vincent sú pekné zaujímavé mená, ale neviem či by som sa tak chcela volať.
Dievčenské: tam sa mi najviac páči Amélie, ale Amáliu by som hneď preškrtla kvôli posmešku,,Análie”. Dalej sa mi najviac páči Isabella alebo Isabela. Izabela so Z sa mi vôbec nepáči, tak isto ako Jazmina či Rozália, všetky tieto mena sa mi páčia viac so S. Dalej sa mi páči Viktorie, Valentýna, Valérie, Nela, Emily, Stella, Klára. Naopak naozaj by som sa nechcela volať: Zuzana, Agáta, Barbora, Tereza, Žofia, Alžbeta, Lotta, Magdalena, Antonie, Kateřina, Malvína, Sabina, Darija. Stredná cesta sú za mňa mená: Marína, Elena, Elizabeth. Potom Viola sa mi velmi páči, ale zároveň mi príde ako nadavka. Lilien sa mi tiež páči ale hrozne mi to pripomína slovo Alien (mimozemšťan), čo tak Liliana alebo iba Lily? S menom Olívia mám rovnaký problém tam si vždy predstavím Olivu, čo tak iba Lívia? Emilie, Anastazie a Melánie sú tiež pekné mená, ale nepáčia sa mi prezyvky Emílie-Emilka, Milka Anastazie-Nasťa Melánie-Mela
Hezký den, vybíráme jméno pro naše miminko. Náš výběr je velmi rozmanitý, nemáme vyloženě oblíbený styl jmen a zároveň máme těch jmen opravdu hodně (a chtěli bychom trochu zúžit výběr). Jaký máte názor na tato jména? Které byste vybrali (nevybrali) bez ohledu na příjmení? Jak byste oslovovali dítě s nějakým z těchto jmen? Pokud máte někdo s nějakým zkušenost, jak reagovalo okolí? Jde mi zatím hlavně o vaše názory:)
Pro holčičku máme jména: Barbora, Olívie, Nella/Nela, Jasmína, Anastázie, Viktorie, Elizabeth, Klára, Emílie, Emily, Tereza, Melánie, Darja, Tereza, Justýna, Žofie, Lilien, Marina, Magdaléna, Valérie, Kateřina, Malvína, Elena, Viola, Stella, Sabina, Agáta, Antonie, Amálie, Amélie, Izabela/Isabella, Lotta, Alžběta, Valentýna, Zuzana, Rozálie
Pro chlapečka: Sebastián, Kryštof, Jonáš, Tadeáš, Tomáš, Viktor, Ondřej, Albert, Vincent