Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
poradíte nám prosím s výběrem jmen pro naše dvojčata? Budu moc ráda, když mi napíšete svoje názory. Manžel nechce moc cizí jména, protože naše přijmení je české a začíná na Dos. Napište klidně i svoje favority. Třeba se inspiruji. ![]()
Pohlaví nevíme. Pro holku máme vybrané Katarína, Adéla, Elena - pro kluka máme vybrané dvě jména a to Martin a Patrik. Stále se nemůžeme rozhodnout.
Děkuji ![]()
Já mít dvojčata kluky, tak dám Šimon a Matouš. Přijde mi to vtipné ale zároveň se mi obě jména líbí i samotná. Ale ve dvojici to má to správnou sílu…
@Iandli Mě se líbí Elen, což je Elena bez A, ta mi přijde taková „tvrdá“. Adéla je hezké ve formě Adélka, ale Adéla už se mi moc nelíbí. Katarínu bych nedávala, pokud nejste slováci, to radši normálně Kateřinu. Z klučičích se mi líbí spíš Martin, poslední dobou jsou klučičí jména (jejich zdrobněliny) samý -ček a -šek (Patriček, Dominiček, Tobiášek, Matyášek), přijde mi to pro kluka divné, ale to je jen můj pocit…Ale jinak se mi jména Patrik, Matyáš, Tobias líbí, jen nesmí být ve zdrobnělinách…
Příspěvek upraven 03.02.14 v 09:19
@Rakosnicek1983 píše:
@Iandli Mě se líbí Elen, což je Elena bez A, ta mi přijde taková „tvrdá“. Adéla je hezké ve formě Adélka, ale Adéla už se mi moc nelíbí. Katarínu bych nedávala, pokud nejste slováci, to radši normálně Kateřinu. Z klučičích se mi líbí spíš Martin, poslední dobou jsou klučičí jména (jejich zdrobněliny) samý -ček a -šek (Patriček, Dominiček, Tobiášek, Matyášek), přijde mi to pro kluka divné, ale to je jen můj pocit…
Myslím, že česká Kateřina je dost tvrdá.
@dalimil píše:
Já mít dvojčata kluky, tak dám Šimon a Matouš. Přijde mi to vtipné ale zároveň se mi obě jména líbí i samotná. Ale ve dvojici to má to správnou sílu…
Na základce jsme měli ve třídě jednoho Matouše a učitelka mu pořád říkala Šimone
![]()
@Iandli Kateřina Dostálová (např., nevím, jak se jmenujete) mi přijde v pohodě. Elenu jsem myslela jakože to zní nepříjemně. Co třeba Valerie, tak se jmenuje málokdo a je to takové elegantní
Val, Valinka…teď mě to napadlo, nevím proč. A když nevíte pohlaví, tak to musíte uvažovat holka+holka, holka+kluk, kluk+kluk nebo víte jestli jsou jedno(dvou)vaječná.
My čekáme jednovaječná dvojčata, takže máme jenom dvě varianty - Jakub a Tomáš, pro holky Tereza a Eliška ![]()
@fragola Všechny 4 jména jsou krásné. Jakub a Eliška jsou přímo úžasné jména.
Já mám Davida a Nellu a druhá dvojice při rozhodování byla Adam a Laura a máme nejklasičtější české příjmení Nov..
@Iandli z vami vybranych by se me na parecek libilo Adela a Patrik
jinak pro dve holky by se me libila Adelka a Klarka a pro dva kluky jiz zminene Simon a Matous ![]()