Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ![]()
Diskuze je pro pobaveni ![]()
Zajimal by me vas nazor na jmeno Tess… Komu se libi a dal by ho? Komu se nelibi… atd ![]()
Jmeno Tess samozrejme pro hocicku ![]()
To ma byt jmeno?
My tu tak rikame jedne Terezce, ale jako jmeno bych to urcite nedala.
No překrásný, se zdvojeným s, to se nosí, to bude moderní. A mraky libozvučných zdrobnělin k tomu.
![]()
Děs a v kombinaci s nějakým českým příjmením to bude jak když si maloměšťáci zvedají sebevědomí.
Já znám s tímto jménem akorát jednu kousavou kolii, takže dítěti fakt ne. ![]()
@Fíková
Jo psi se tak taky jmenuji
Ale kolik psu se nejmenuje jako spousta deti ze
![]()
@kaja00
Máme raději tradičnější jména. ![]()
Jméno Tess bych vnímala jako zdrobnělinu od Terezky. ![]()
No, docela se mi líbí, ale sama bych ho asi nedala. Je nesklonné, to by někomu při výslovnosti mohlo dělat v pádech problémy. Trochu mi to připomíná Nikolu Teslu. Každopádně, to je moje asociace, každý jí mít nemusí. Taky se tak v tom USA seriálu, tuším Andělé, enbo tak nějak se jmenoval, jmenovala ta starší paní - anděl. Jinak je to domácká podoba jména Theresa. Zdravím.:mavam:
@kaja00 normalni jmeno v cizine. My v cesku pro nej mame alternativu. Tereza
Navrhuju kompromis - pokud se ti to tak líbí, dej Terezku a říkej jí Tes(s), jinak si myslím, že holka ti moc nepoděkuje:-)i když, vše je relativní..my máme Ninu a dědeček se s tím nemůže vyrovnat, prej je to moc ruské:-)
@vinnie píše:
Navrhuju kompromis - pokud se ti to tak líbí, dej Terezku a říkej jí Tes(s), jinak si myslím, že holka ti moc nepoděkuje:-)i když, vše je relativní..my máme Ninu a dědeček se s tím nemůže vyrovnat, prej je to moc ruské:-)
Pro manžela je moje oblíbené a rozvažované jméno Olga ruské taky a vůbec neřeší, že původ má tohle jméno v severském Helga s významem světlo, pochodeň, přeneseně naděje. Nina je pěkné, takové jemné.
Mně se to teda nelíbí, jsem na klasický český jména a čím starší tím hezčí
Ale každému se líbí něco jiného, někoho by zas do očí praštila moje vysněná Anastázie ![]()
@momikova píše:
Pro manžela je moje oblíbené a rozvažované jméno Olga ruské taky a vůbec neřeší, že původ má tohle jméno v severském Helga s významem světlo, pochodeň, přeneseně naděje. Nina je pěkné, takové jemné.
děkuju
já jí stejně říkám furt Ninés, což rusky nezní ani náhodou, tak on si zvykne:-)první dcerku komentoval taky, že je to nějaký strom:-)ale on si spíš z nás utahuje, než že by mu to vadilo doopravdy (prvorozená je Linda)
Já už jsem zase pro změnu s naší malou došla do fáze, kdy se mi líbí spousta jmen, do kterých bych nikdy před tím neřekla, že by se mi líbit mohla. Líbí se mi ta Stázka.