Jména pro trojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
746
4.3.16 14:49

@pe-terka :D tak Alenka se hodí taky, tak kdyby se ještě objevila 4 sestřička.. :D

znějí podobně ale tak chtěli aby byly hodící se k sobě :) ale hlavně každá mí jiné domácí verze a zdrobněliny tak by se to stejně dalo dobře rozlišit ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.3.16 15:19
@Shana píše:
@pe-terka :D tak Alenka se hodí taky, tak kdyby se ještě objevila 4 sestřička.. :Dznějí podobně ale tak chtěli aby byly hodící se k sobě :) ale hlavně každá mí jiné domácí verze a zdrobněliny tak by se to stejně dalo dobře rozlišit ne? :)

jj, pro odlišení je Ala lepší než Ela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
4.3.16 15:23
@tulipán píše:
Helenka, Elenka a Lenka. A domaci prezdivky Slunecnik, Vetrnik a Mesicnik.

Vážně větrník? Co třeba Konečník - pán větrů?

• Citovat
  • Upravit
746
4.3.16 15:24

@pe-terka to asi i jo :)) a mě se Alenka líbí víc než Elenka :DD

taky kdybych měla třeba dvojčata tak bych chtěla podobná jména ale taková aby šli v případě potřeby dobře rozlišit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.3.16 15:31

Ježíšku na křížku, trojčata, masakr, držím palce ať je vše ok

napadlo mě - Gabriela, Daniela, Michaela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16401
4.3.16 15:33
@sunshinegirl píše:
Vážně větrník? Co třeba Konečník - pán větrů?

To je teda eklozni prispevek. Zakladatelka vtip pochopila a pobavila se. Asi jsi nevidela pohadku Princ a Vecernice. V pohadce vystupuji princezny Helenka, Lenka, Elenka a za manzely si vzaly Slunecnika, Vetrnika a Mesicnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.3.16 15:36

Dana, Hana, Jana,…

• Citovat
  • Upravit
746
4.3.16 15:43

@Conulka pravda, to jsou krásná jména k sobě :3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
4.3.16 15:48
@tulipán píše:
To je teda eklozni prispevek. Zakladatelka vtip pochopila a pobavila se. Asi jsi nevidela pohadku Princ a Vecernice. V pohadce vystupuji princezny Helenka, Lenka, Elenka a za manzely si vzaly Slunecnika, Vetrnika a Mesicnika.

Viděla. Ty jsi ale asi neslyšela ten starý vtip, že?

• Citovat
  • Upravit
16401
4.3.16 15:56
@sunshinegirl píše:
Viděla. Ty jsi ale asi neslyšela ten starý vtip, že?

Reagovala jsi na na muj prispevek s Vetrnikem, divila ses „vazne Vetrnik?“, dale jsi pokracovala Konecnik - pan vetru. Zadny stary vtip me do souvislosti nanapada. A clovece, ani nezajima. Ekl vtipy se nebavim. Bavila me tato diskuze a nerada bych plevelila dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
4.3.16 16:06

@tulipán Aby sis neublinkla. Dobře, končím.

• Citovat
  • Upravit
381
4.3.16 16:37

@Klemetýna Jeej to vážně jednovaječná trojčata po umělém oplodnění? To zní až neuvěřitelně. Kdyby vícevaječná, ale takhle…mooooc gratuluji a držím pěsti, aby vše dobře dopadlo a zvládli jste to. Bude to záhul, ale určitě nádherný.

Jinak jenom v dobrém píši i názor, že bych až tak exotická jména nehledala. Holky budou stejně všude středem pozornosti. A také aby se to nepletlo.

Dala bych třeba Klára, Laura, Monika,…cokoliv takhle abecedně po sobě…nebo Anita, Marika, Zora (první, prostřední a poslední písmeno abecedy a jména také nejsou běžná).

Také bych zvážila délku, ta krátká jména se víc tak pletou, neznám příjmení ani váš vkus, tedy házím ještě návrhy méně obvyklých, ale byla bych opravdu u výběru opatrná (a nedala bych stejné začáteční písmeno):

Rebeka, Tamara a Izabela (Bekky, Tammi, Izzi)
Debora, Ráchel a Noemi
Rozálie, Amálie, Emílie (Olívie)
Mariana, Tatiana, Adriana (jinak Kristiana, Juliana,…)
Anežka, Eliška, Šárka
Liliana, Timea a Miriam (Lili, Timi a Mimi)
Madlen, Elen, Karin
Zita, Gita a Rita
Nina, Zina, Dina
Anita, Beata, Celestýna
Alexandra, Berenika, Celestýna
Antonie, Julie, Sylvie (Žofie)
Liliana, Bibiana, Viviana
Erika, Marika, Hedvika
Zoja, Darja, Ilja
Nora, Zora, Dora
Ina, Dina, Adina
Hermína, Evelína, Justýna
Lada, Nina, Zora
Natálie, Olívie, Patrície
Maja, Mona, Mína

Neříkám, že bych to z toho vše vybrala, jenom házím návrhy. Dala bych píš obyčejnější jména u vícerčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.3.16 16:51

Také hlasuji pro Gabrielu, Danielu a Michaelu,… neexperimentovala bych příliš. Ono zní hezky třeba Lea, Bea a Tea, ale je to strašně nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
4.3.16 17:10

Karina, Darina, Marina(Marika)
Erika, Edita, Elena
Nina, Nela, Nora
Petra, Lenka, Zdenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
4.3.16 17:25

Též se mi zalíbila Daniela, Michaela a Gabriela.

Vymyslela bych jména tak, aby třeba stejně končily zde to „ela“, nebo třeba byly stejně dlouhé, případně ve slově na stejném místě háček/čárku. Nebo třeba na stejné písmeno, ale vyvarovala bych se typickému Hana, Jana a Anna, to by se mohlo občas plést a ani ohledně individuality jim to moc nepomůže. Samozřejmě, pokud se vám líbí nějaká taková rýmující se/případně hodně podobná, dejte je, ale připravte se i na možnost, že se vám budou třeba plést /ale nemusí/.

Mám 6 dětí, z toho jednovaječná dvojčata (Gabriela, Victoria) a občas, když jsem fakt unavená a v hlavě mi běhá 6 jmen + jména zvířat, manžela a do toho ještě druhá jména dětí, tak prostě zavelim „dvojčata ke mně“ a je po starostech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze