Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, neberte to nijak zle, jen se chci zeptat, co se všem líbí na jménech typu: Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, Eliáš, Barnabáš atd
Tato jména jsou snad nejčastěji dávána a tak mě zajímá proč ![]()
@Mamarao píše:
Ahoj, neberte to nijak zle, jen se chci zeptat, co se všem líbí na jménech typu: Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, Eliáš, Barnabáš atdTato jména jsou snad nejčastěji dávána a tak mě zajímá proč
Asi se lidem líbí
a spojitost s koncovkou áš bych v tom nehledala ![]()
Mne se osobne libi jmeno Tobiáš - prijde mi to proste pěkný jmeno..
Příspěvek upraven 18.02.20 v 22:53
No, je to těžký, my žijeme v Německu, máme Tobiase a tady je to pro změnu staré dobré jméno, které nikdo nedává a všichni nás za něj chválí. A v Čechách běhá v herně, kam často jezdíme, jeden Tobi za druhým…
Mám Tadeaska a nějak mě spojitost s -aš nenapadla. Proste se nám jmeno líbilo. A v našem okolí je Tadeas jen jeden podobně starý. Jiného neznám. Za mě jsme vybrali pěkný jméno.
@Mamarao píše:
Ahoj, neberte to nijak zle, jen se chci zeptat, co se všem líbí na jménech typu: Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, Eliáš, Barnabáš atdTato jména jsou snad nejčastěji dávána a tak mě zajímá proč
To mas jak u holek ie (sama natalie, amalie, viktorie, rozalie, sofie..)taky je to teď moderní prostě taková vlna.. Pak přijde zase jina..
@a12 píše:
To mas jak u holek ie (sama natalie, amalie, viktorie, rozalie, sofie..)taky je to teď moderní prostě taková vlna.. Pak přijde zase jina..
Mám Lukáše a je mu přes 30.
Ale tenkrát jela módní vlna Vaculík.
Každopádně právě ta koncovka se mi hrozně líbí, nevím proč.
Dcera má to „áš“ v domácím oslovení taky. V ofiko jménu ne. ![]()
@Mamarao píše:
Evokuje to biblické Mesiáš. ![]()
Případně v období vzdoru a pubertě Satanáš. ![]()
@sirikit píše:
Mám Lukáše a je mu přes 30.
Ale tenkrát jela módní vlna Vaculík.Každopádně právě ta koncovka se mi hrozně líbí, nevím proč.
Dcera má to „áš“ v domácím oslovení taky. V ofiko jménu ne.
No Lukáše a Tomáše bych do toho dnešního trendu co tu zmiňuje zakladatelka úplně nepočítala, stejně jako Lucii u - ie
ono to zní i jinak jak je to takový jako jedno slovo vcelku
u těch Eliášu Tadeášu atd. Je to takový jiný jak jsou dvě samohlasky za sebou
Ono to na konci tak krásně šeptá…
. Úplně si představuju, jak ty jména vyslovuju při sexu… Barnabáši, Barnabáši, Barbabášíííííííííí… To je úplně jinej požitek než Ondro, Odnro… ![]()
@a12 píše:
No Lukáše a Tomáše bych do toho dnešního trendu co tu zmiňuje zakladatelka úplně nepočítala, stejně jako Lucii u - ieono to zní i jinak jak je to takový jako jedno slovo vcelku
u těch Eliášu Tadeášu atd. Je to takový jiný jak jsou dvě samohlasky za sebou
No já četla -áš, tak jsem se zapojila. Ale asi jo, tenkrát to byl progres, dneska už to je zase retro. ![]()
@Janli píše:Že jo, viď? Přijde mi to takový mazlivý, a přitom mužný.
Ono to na konci tak krásně šeptá…. Úplně si představuju, jak ty jména vyslovuju při sexu… Barnabáši, Barnabáši, Barbabášíííííííííí… To je úplně jinej požitek než Ondro, Odnro…
Jsou to zajímavá a hezká jména. A nechápu a nemám ráda když se haní. Doby se mění. Prostě to není jenom o Janovi, Josefovi, Pavlovi, Martinovi, Karlovi, když se v titulcích filmů čtou pořád dokola a byla jich plná třída. Nebo Jaroslav, Svatoslav, Ladislav, Vladislav a všichni - slavové? Za 10 let to bude zase jinak. Proč ale protivit a odsuzovat někomu výběr jména jeho dítěte? Že končí na -áš? Mikuláš, Tadeáš, Tobiáš, Matyáš, Eliáš, Jonáš… Vždyť jsou to krásná stará historická jména. Dejte jim už klid.
@sirikit píše:
No já četla -áš, tak jsem se zapojila. Ale asi jo, tenkrát to byl progres, dneska už to je zase retro.
Ale jako jasně, je to taky aš ale uz ne tak moderní v tyhle době jako v naší generaci, no
ale kdyby někdo ujizdel fakt jen na tom - aš, tak za mě tyhle dve jmena jsou dobrá volba ![]()
Syn ma ve skolce dvojčata Lukáše a Tomáše
zas za mě lepsi nez Matyáš a Tadeáš, nebo ještě lip mikuláš k matyasovi
ale jeden se teda jmenuje po tátovi, tak druhý už asi jen ladili ![]()