Jmeniny dál od narozenin?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
561
1.2.18 11:15

Jmeniny dál od narozenin?

Ahoj holky,
vybíráte jméno dítěte i podle toho kdy se má narodit? Aby nemělo všechno moc u sebe?
U nás se dává drobný dáreček i na jmeniny a máma vždycky trochu litovala, že má všechno v jednom měsíci - navíc v prosinci - a pak zase musí celý dlouhý rok čekat… A upřímně finančně je to taky pecka, takže je tím pádem na dárcích trochu šizená :?

Vybíráte tedy jméno dítěte ze jmen, která jsou od narozenin dál nebo dáváte prostě to které se vám líbí nejvíc bez ohledu na to, kdy je v kalendáři?

P. S. Krásných jmen je v kalendáři spousta a já nemám žádné úplně nejvíc zamilované, které bych musela bezpodmínečně dát… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
1.2.18 11:17

Ne, bylo nám to úplně jedno. U syna jsme hledali teprve nedávno, kdy má svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
1.2.18 11:17

Já teda nejdříve vybírala jméno a až pak zjišťovala, kdy bude mít vlastně svátek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
1.2.18 11:18

Snazila jsem se, aby to bylo rozkouskované. Narozeniny brezen, svatek zari a nar. prosinec a svátek duben, druhy svatky maji duben a leden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.2.18 11:25

Ano, chtěli jsme, aby děti měly svátek dál od narozenin a Vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
1.2.18 11:26

Ne, byli jsme rádi že jsme našli pěkné jméno, na kterém jsme se shodli. Oslavy svátků se u nás v rodině nedělají, max. se předá čokoláda apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
1.2.18 11:29

Zalezelo by taky kdy ma narozeniny, pokud blizkko Vánoc, tak bych jmeno dala takove aby bylo treba az v létě, ale dcera je skoro letní takze sem se na to nekoukala a ma svatek v dubnu a narozky v červnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59349
1.2.18 11:29

@lorelai947 chtěla jsme to tak, prvorozený má narozeniny v lednu a svátek v červenci :palec: Tom to má po měsíci a Vali to měla mít alespon po 2m ale smůla, narodila se o 6 týdnů dřív. Před svátkem jsou ještě Velikonoce :lol:. Zatím chce jak na svátek tak i na narozeniny dort :lol:. Rozdíl má skoro 3 týdny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
1.2.18 11:30

Ano, mám obě děti listopadové, tak jsme všechny zimní jména vyřadili (neměli jsme teda ani jeden žádné vysněné, resp. já jo, ale nehodí se nám k příjmení, takže to padlo z tohoto důvodu), aby to neměli dohromady ještě s vánocemi. Kdyby byly děti jindy v průběhu roku, tak to asi tak neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165

My jsme jméno měli vybrané už snad od vždycky :) Nevěděli jsme, co se nám narodí, takže naše malá cácorka má narozeniny a den na to svátek. Dárky bude dostávat na svátek i narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198

@lorelai947 tchyně má to samé, svátek, narozky a vánoce během 5ti dnů a je to teda děs, něco pěkného jí vymyslet takhle najednou. Osobně, pokud bych neměla vyloženě nějaké jméno už vybrané, tak aspoň ten svátek bych jí dopřála v létě. Jinak pokud se narozky nějak výrazně neblíží Vánocům, tak bych to neřešila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
1.2.18 11:32

U nás se jmeniny slaví a s bráchou to máme rozvržené na celý rok.
Teď čekáme s přítelem mimi. Taky bych to tak chtěla udelat. Ale přítel jmeniny neslavi a prijde mu to jako blbost.
Za me bych urcite dala jméno, které má svátek dal od narozenin :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
1.2.18 11:35

Podle mě to jedno. To, že je jméno zapsané na nějaké datum v kalendáři, přece není žádná zásluha, která by se měla slavit a dárek člověk může dostat i jindy, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.2.18 11:46

Nám to bylo jedno. Starší dcera narozena koncem listopadu, sváctek pár dní před Vánoci takže taky má vše u sebe :D mladší dcera narozena v polovině prázdnin, svátek v první polovině září přesně po 6 týdnech. Teď čekáme kluka, narodí se v dubnu, svátek by měl mít koncem října. Neřešíme, dali jsme prostě jména co se nám líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
1.2.18 11:47

Ne, určitě jsem se nerozhodovala, jaké dám jméno, aby bylo dál od svátku. Přijde mi to celkem ujeté 8o (To jsem podle vás už udělala chybu tím, že mám obě děti i manžela narozené v květnu) :mrgreen: Naopak jsem ráda, že máme odslaveno v jeden měsíc a máme zase na rok pokoj :lol: Jinak, my dárky na Vánoce nakupovali víc jak půl roku dopředu, takže by nás nějaký malý dáreček ještě navíc k svátku fakt nezruinoval. Na svátky chodíme do většinou do cukráren :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze