Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
vybíráte jméno dítěte i podle toho kdy se má narodit? Aby nemělo všechno moc u sebe?
U nás se dává drobný dáreček i na jmeniny a máma vždycky trochu litovala, že má všechno v jednom měsíci - navíc v prosinci - a pak zase musí celý dlouhý rok čekat… A upřímně finančně je to taky pecka, takže je tím pádem na dárcích trochu šizená ![]()
Vybíráte tedy jméno dítěte ze jmen, která jsou od narozenin dál nebo dáváte prostě to které se vám líbí nejvíc bez ohledu na to, kdy je v kalendáři?
P. S. Krásných jmen je v kalendáři spousta a já nemám žádné úplně nejvíc zamilované, které bych musela bezpodmínečně dát… ![]()
Ne, bylo nám to úplně jedno. U syna jsme hledali teprve nedávno, kdy má svátek.
Já teda nejdříve vybírala jméno a až pak zjišťovala, kdy bude mít vlastně svátek ![]()
Snazila jsem se, aby to bylo rozkouskované. Narozeniny brezen, svatek zari a nar. prosinec a svátek duben, druhy svatky maji duben a leden
Ano, chtěli jsme, aby děti měly svátek dál od narozenin a Vánoc.
Ne, byli jsme rádi že jsme našli pěkné jméno, na kterém jsme se shodli. Oslavy svátků se u nás v rodině nedělají, max. se předá čokoláda apod.
Zalezelo by taky kdy ma narozeniny, pokud blizkko Vánoc, tak bych jmeno dala takove aby bylo treba az v létě, ale dcera je skoro letní takze sem se na to nekoukala a ma svatek v dubnu a narozky v červnu
@lorelai947 chtěla jsme to tak, prvorozený má narozeniny v lednu a svátek v červenci
Tom to má po měsíci a Vali to měla mít alespon po 2m ale smůla, narodila se o 6 týdnů dřív. Před svátkem jsou ještě Velikonoce
. Zatím chce jak na svátek tak i na narozeniny dort
. Rozdíl má skoro 3 týdny ![]()
Ano, mám obě děti listopadové, tak jsme všechny zimní jména vyřadili (neměli jsme teda ani jeden žádné vysněné, resp. já jo, ale nehodí se nám k příjmení, takže to padlo z tohoto důvodu), aby to neměli dohromady ještě s vánocemi. Kdyby byly děti jindy v průběhu roku, tak to asi tak neřeším.
My jsme jméno měli vybrané už snad od vždycky
Nevěděli jsme, co se nám narodí, takže naše malá cácorka má narozeniny a den na to svátek. Dárky bude dostávat na svátek i narozeniny.
@lorelai947 tchyně má to samé, svátek, narozky a vánoce během 5ti dnů a je to teda děs, něco pěkného jí vymyslet takhle najednou. Osobně, pokud bych neměla vyloženě nějaké jméno už vybrané, tak aspoň ten svátek bych jí dopřála v létě. Jinak pokud se narozky nějak výrazně neblíží Vánocům, tak bych to neřešila ![]()
U nás se jmeniny slaví a s bráchou to máme rozvržené na celý rok.
Teď čekáme s přítelem mimi. Taky bych to tak chtěla udelat. Ale přítel jmeniny neslavi a prijde mu to jako blbost.
Za me bych urcite dala jméno, které má svátek dal od narozenin ![]()
Podle mě to jedno. To, že je jméno zapsané na nějaké datum v kalendáři, přece není žádná zásluha, která by se měla slavit a dárek člověk může dostat i jindy, ne? ![]()
Nám to bylo jedno. Starší dcera narozena koncem listopadu, sváctek pár dní před Vánoci takže taky má vše u sebe
mladší dcera narozena v polovině prázdnin, svátek v první polovině září přesně po 6 týdnech. Teď čekáme kluka, narodí se v dubnu, svátek by měl mít koncem října. Neřešíme, dali jsme prostě jména co se nám líbí.
Ne, určitě jsem se nerozhodovala, jaké dám jméno, aby bylo dál od svátku. Přijde mi to celkem ujeté
(To jsem podle vás už udělala chybu tím, že mám obě děti i manžela narozené v květnu)
Naopak jsem ráda, že máme odslaveno v jeden měsíc a máme zase na rok pokoj
Jinak, my dárky na Vánoce nakupovali víc jak půl roku dopředu, takže by nás nějaký malý dáreček ještě navíc k svátku fakt nezruinoval. Na svátky chodíme do většinou do cukráren ![]()