Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moje oblíbené cizokrajné jméno je odjakživa Ashley, takže se mi líbí z těch tří asi nejvíce, ačkoliv jsou všechna jména pěkná… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky z ČR, žiju v USA a s mym mužem (Američanem) čekáme holčičku a chtěla jsem se zeptat na váš názor ohledně výběru jmen pro naši dcerku: vymysleli jsme: Cheryl Anne /šeril en/, Ashley Lauren /ešli loren/, Emily Sarah /emili sara/tak co myslíte? Které je nejpěknější? Náš roční syn se jmenuje William Lucas /vilijem lukas/
Upřímně? Pokud plánuješ zůstat v USA, poraď se s americkými maminkami.
Pokud plánujete třeba i jen delší pobyty v ČR, tak ani jedno.
Emily Sarah je nejvic mezinarodni, hodi se i pokud budete nekdy v budpucnu treba zit v CR (cte se stejne jako pise, az na to „h“ na konci, coz je drobnost). Problem nebudou mit ani ceske pra/babicky s vyslovnosti
Pekne jsou z Tveho vyberu vsechny, ale nejvic se mi ale libi Ashley Lauren ![]()
Příspěvek upraven 22.01.18 v 10:26
@Premek_Orac píše:
Upřímně? Pokud plánuješ zůstat v USA, poraď se s americkými maminkami.
Pokud plánujete třeba i jen delší pobyty v ČR, tak ani jedno.
V ČR vždy s dětmi trávím celé letní prázdniny, ale nevidím důvod, proč by neměly mít americké jméno, ještě k americkému příjmení
a české maminky mi vždycky přišli jako,,odbornice” na jména (myšleno v dobrém), proto se ptám jich ![]()
Zaměřila bych se na to, aby to nebylo komoleno v ČR. Čímž si třeba u Ashley nejsem jistá. Takže bych volila Emily…
Poslední. Pokud povede trošku kosmopolitnější život, tak s ním bude mít nejmíň problémů.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky z ČR, žiju v USA a s mym mužem (Američanem) čekáme holčičku a chtěla jsem se zeptat na váš názor ohledně výběru jmen pro naši dcerku: vymysleli jsme: Cheryl Anne /šeril en/, Ashley Lauren /ešli loren/, Emily Sarah /emili sara/tak co myslíte? Které je nejpěknější? Náš roční syn se jmenuje William Lucas /vilijem lukas/
pokud plánuješ dál pobyt v čr, proč řešíš, jak se jména líbí v čr? pro mne není lákavé ani jedno
ani moc nechápu zvyk dávat 2 jména, ale prostě je to Tvoje volba ![]()
Ashley je hezké, ale i Emily Sarah a přijde mi, že se víc hodí, když mají děti českou matku, aby se to jméno hodilo do obou zemí. Je takové univerzální pro oba státy a samozřejmě pěkné ![]()
Mně by se líbilo, kdyby se jí dalo i oběma jmény říkat, třeba jako Mary Jane. Tvé návrhy mi na to připadají kostrbaté, ale třeba pro anglofonní znějí líp.
Ahoj maminky z ČR, žiju v USA a s mym mužem (Američanem) čekáme holčičku a chtěla jsem se zeptat na váš názor ohledně výběru jmen pro naši dcerku: vymysleli jsme: Cheryl Anne /šeril en/, Ashley Lauren /ešli loren/, Emily Sarah /emili sara/
tak co myslíte? Které je nejpěknější? Náš roční syn se jmenuje William Lucas /vilijem lukas/