Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čauky děvčata,
ne, nejsem těhotná. Ještě ne. Ale včera jsme měli s přítelem povídavou. Už od začátku našeho vztahu víme, že se naše dcera bude jmenovat Stela/Stella. V záloze jsou ještě jména jako je Laura a Viktorie.
Když jsme ale tak uvažovali, které jméno dáme chlapečkovi, byli jsme v pasti. Vždycky jsem chtěla dát jméno po příteli - David. Jenže přítel začal protestovat. Na jednu stranu to i chápu. Mně se vždycky líbil Eliáš, ale jelikož má přítel v příjmení Š, bylo by to moc ušišlané. Tak přítel, že Jáchym - taky dlouhá léta můj favorit, ale loni se narodil bratranci. Jakub - přítelův bratr, Filip - společný kamarád, kterého moc nemusím.
Nakonec jsme se shodli jen na jménech, jako je Michael, Viktor, Gabriel
Napadají vás ještě nějaká klučičí jména bez diaktritiky, která by ladila se jmény Stela, Viktorie, Laura? ![]()
@Paola21
Nad Markem jsem taky uvažovala. Příteli se líbí i Robin, ale mně přijde, že to jsou taková ta „dospělácká“ jména a s favority až tak moc nesedí ![]()
Dalibor, Richard, Hynek, Darek, Marek, Martin, Arthur, Radim?
@Cullenova píše:
@Paola21
Nad Markem jsem taky uvažovala. Příteli se líbí i Robin, ale mně přijde, že to jsou taková ta „dospělácká“ jména a s favority až tak moc nesedí
Marek mi přijde úplně v pohodě k těm Vašim vybraným holčičím jménům.. nebo jak píše @Marcella01 - ten Radim a Richard jsou taky super. Osobně se mi jméno Robin nelíbí, ale musíte se hlavně shodnout Vy dva
To je jedno, stejně většinu života budou žít sourozenci mimo společnou domácnost.
Robin je krásné jméno! Pokud jde k příjmení, dala bych…
Jinak: Daniel, Richard, Artur, Boris, Adam, Kristian, Max(milian), Alex(andr), Oliver, Oskar, Patrik, Vít