Jméno Adélka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
15.3.23 12:28

Mám nositelek toho jména kolem sebe hodně a vesměs všem se říká Áda nebo Áďa. A máme v rodině i pejska Adélu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.23 16:42
@lucad77 píše:
Rozárka má v rodném listě? Někteří rodiče jsou vážně pitomci.

Ano vysloveně v rodném listě.

• Citovat
  • Upravit
1210
18.3.23 08:56
@sharunka03 píše:
@Gracetheworld Však já to tak beru a vybrali jsme si z kalendáře Ema, ale aby to nevyznělo právě, že ji podomácku budeme říkat celý život? To by nekorespondovalo s tím, co jsem napsala, že pak dospělé ženy chtějí být Péťou, Káťou atd. Jen bychom ji tak chtěli říkat v zákl. tvaru, až bude větší, teď ji tak neříkám a pravda, manžel ji tak řekne, když hned něco neudělá. Já tohohle se snažím vyvarovat. A taky, jak píšu, že jsem se u toho i psaní zamyslela zároveň, že prabábi nebudu a nechci napomínat, ono je to i babička mého manžela, tak to bych si právě ani nedovolila už tuplem. A 2. věc je, že je hluchá, tak to bych si naběhla, bych to na ni řvala na celé kolo :mrgreen: Ono stačí, že si kolikrát plete, že malej není ta, ale ten. A taky občas řekne Emo, ale spíš ji osloví - ona. Takže zas platí to samé, nemám sílu se s ní přít :)
Takže na to oslovení mi přijde ještě malá. A právě, jak bude větší, ji začnu říkat víc, tak aby se to přiblížilo základu a v dospělosti bude už Ema :D

Tam je to prave slozitejsi v tom, ze pro rodice je dite strasne dlouho ditetem. A nezralym, nezkusenym stvorenim je pro ne v podstate navzdy. Mne maminka dodnes rika zdrobnelinou. A to je v poradku, je to maminka. Ja jsem teda jedna z mala lidi, kdo se predstavuje zakladnim tvarem jmena a nelibi se mi, kdyz se dospela zena predstavi napriklad Anicka. Ja osobne bych i ocenila, kdyby mi cizi lidi rikali zakladnim tvarem jmena. Jenze mam jedno z tech jmen s velmi proflaknutou zdrobnelinou a zdrobnelinou mi rikaji i sestry u lekare! :mrgreen: ja deti oslovuju prubezne zakladnim tvarem jmena uz od narozeni. Treba rano pri pribuzeni je tak pozdravim. Mam rada zakladni tvary jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
18.3.23 09:28

Tak já se jmenuju Martin, ale když mi někdo říká „Martine“, nemám to rád. Když mi bylo 6, zamiloval jsem se do rehabilitační sestry a požádal ji o ruku. Dala mi košem, protože jsem při cvičení brečel. Říkala mi Marťas, to taky nemám rád.

Kámošky mi říkej Ploskutáčku, bejku, brouku. Pro ty nejbližší jsem Mrdin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.3.23 09:32

Mě se to jméno moc líbí. Říkala bych Adelko, Adel. Tvar Áďa by mi vadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.23 16:16

Radějc bych volila Adlétu nebo Adelheid. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
21.3.23 20:14
@p.Zv. píše:
Tam je to prave slozitejsi v tom, ze pro rodice je dite strasne dlouho ditetem. A nezralym, nezkusenym stvorenim je pro ne v podstate navzdy. Mne maminka dodnes rika zdrobnelinou. A to je v poradku, je to maminka. Ja jsem teda jedna z mala lidi, kdo se predstavuje zakladnim tvarem jmena a nelibi se mi, kdyz se dospela zena predstavi napriklad Anicka. Ja osobne bych i ocenila, kdyby mi cizi lidi rikali zakladnim tvarem jmena. Jenze mam jedno z tech jmen s velmi proflaknutou zdrobnelinou a zdrobnelinou mi rikaji i sestry u lekare! :mrgreen: ja deti oslovuju prubezne zakladnim tvarem jmena uz od narozeni. Treba rano pri pribuzeni je tak pozdravim. Mam rada zakladni tvary jmen.

Aha, tak to jsi jedna z mála nebo jak jsem psala, jsem se spíš setkala pravda, zas je to nějakou dobu, bylo to na škole, ale už dávno dospělé holky a to bylo pořád Jen Péťa, Káťa. neřekly: jsem Kateřina, říkejte mi tak. A vsadím se, že kamarádce Kateřině, kdybych řekla Kateřino, tak se urazí. Jednou jsem ji řekla Katko a to se ji taky nelíbí :roll: Nebo že by nějaká Petra řekla: hlavně, mi neříkejte Péťo. Taky takovou neznám.
Je potřeba si zvyknout.
A jak píšeš, říká to tak zdrobněle maminka a u té kamošky to samé, takže Káta, to je pak těžký :( Jeji brácha to samé zdrobnělina i když je dávno dospělý, zařídili rodiče. Naši nebo kamarádi nám taky občas řeknou zdrobněle, to mi nevadí, ale kdyby mi tak říkali pořád, tak mi hrábne ale zas i kdyby pořád mi říkali v základním tvaru :) Zdrobněle hodně často mi tak říká prateta a říkávala jedna babička, ta druhá občas. To holt nechávám být.

Příspěvek upraven 21.03.23 v 20:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
21.3.23 20:22
@Morrígan Ní_Boii píše:
Radějc bych volila Adlétu nebo Adelheid. :srdce:

A co Adina nebo hezké, ale zas by to bylo o vysvětlování Adeline.
To, jak píšeš, to je na mě (zní mi tak) hodně německy, to já nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
24.3.23 19:47

My mame mrnavou Adelu, takze jeste nevim, jak je se jmenem spokojena, ale variant jmena na ni používám spoustu. Adélka, Áda, Áďa, Aduš, Adeluše, Adelína, Adina, Adička, Adelička, Adi, Adíku,… ja jsem na ty zdrobneliny trochu ujeta.
Jmeno jsme vybrali, protoze sluselo mym znamym malym i velkym vzrustem a neznala jsem zadnou Adelu, ktera me stvala:D a těm se v říkalo normálně Adélo nebo Adel, ve sportu si říkaly třeba Áďa nebo Aduš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.3.23 20:26

Jsem nositelka tohoto jména a jsem velmi spokojena, že mi ho rodiče vybrali. Adélo mi nikdo neříká, i když se tak jmenuju, slyším na to, ale nemám to ráda. Říká se mi hlavně Adél, Áďo, Adi, Adélko, Adlo, Ádo, Aduš. A nikdy jsem se nesetkala s tím, že si mě někdo spojuje s filmem Adéla ještě nevečeřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze