Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
Mam otazecku, čekáme chlapečka a vybraly jsme jméno Alex, známý mi tvrdí, ze budeme mít problémy na matrice, protože tohle jméno neni v ceskem kalendáři, je tady nějaká maminecka s Alexem? me se to zda jako hloupost aby mi tohle jméno neschvalily ![]()
Bych řekla, že teď je toto jméno celkem běžné a problém by tedy být neměl..podívej se ještě sem http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?… , tady uvidíš, kde všude to jméno schválili..
No nám to přijde taky už běžné jméno, tak se mi to právě nezdálo ![]()
@Klea33 kámoška Alexe má, bez problémů
to, že to není v kalendáři, neznamená, že to nemůžeš dát ![]()
No nevim kde na to ten známý došel…tvrdil ze bych si musela poslat zadost na schvaleni do Prahy…a to mam kolem sebe s poustu znamych co maji neobvykle jména…tak jsme dse dohadovali ![]()
Alexů znám dost. Jednomu říkají kamarádi Sašo, jeho matka to nesnáší, ale uchytilo (zjevně, podle té hlášky z pelíšků)
![]()
@Veruunčik píše:
@Bábrdl Mě by se spíše nelíbilo, kdyby mu říkali Lexo…
Kamarádi mu budou stejně říkat, jak chtějí.
@Bábrdl píše:![]()
![]()
Kamarádi mu budou stejně říkat, jak chtějí.
Jo no, znám Alexandera, kterému se říká Xáďa a Alexise, kterému se říká Aleky
.
@Klea33 Mám Alexe doma a problém nebyl. Slaví svátek 3.5. na Alexeje ![]()
Zdravím
my máme toto jméno taky vybrané pro kluka a ani nás nenapadlo, že by měl být na Matrice problém. Myslím, že v některých kalendářích už toto jméno je. Mně osobně se oslovení Saša nelíbí a hlavně to s jménem Alex nemá nic společného. Není to odvozeno z jména Alexandr. Naopak je to od jména Alexej a v cizině je vlastně náš Aleš- Alex. Saša ať jde s prominutím do pr…e.
@Mirka04
Nnašemu je 6 a za tu dobu mu řekla jedna paní Sašo nedávno, no měla jem husinu
U nás se nejčastěji říká Lexí, Lexíku, když zlobí, tak Alex, kamarádi ve škole mu říkají Lexo ![]()