Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mirka04
Nnašemu je 6 a za tu dobu mu řekla jedna paní Sašo nedávno, no měla jem husinu
U nás se nejčastěji říká Lexí, Lexíku, když zlobí, tak Alex, kamarádi ve škole mu říkají Lexo ![]()
tak tak, taky nechceme aby mu říkalo Sašo
Tak to jsem rada, děkuji za každou odpověď ![]()
@Alex Adrian Přesně, já když slyším Saša, tak mi stojí krev v žilách ![]()
@Klea33 píše:
No nevim kde na to ten známý došel…tvrdil ze bych si musela poslat zadost na schvaleni do Prahy…a to mam kolem sebe s poustu znamych co maji neobvykle jména…tak jsme dse dohadovali
Takovehle zname, co neco tvrdi a vi o tom prd, mam nejradsi. ![]()
Mi sme teda dali dali Alexandra kůli tomu svátku a řikáme mu jenom Alex, ale jinak je jedno jaký jméno si zapíšeš na matrice. já taky nejsem v kalendáři a problém nemam ![]()
@Klea33 Jestli budete nebo nebudete mít problém se jménem zjistíš úplně jednoduše. Existuje kniha od Miloslavy Knappové „Jak se bude vaše dítě jmenovat“ (doufám, že to píšu správně) a pokud v ní to jméno je, tak ti ho na matrice bez problémů zapíšou. A jméno Alex v té knize stoprocentně je, mmch moje kolegyně má taky syna Alexe. Knihu mají na matrikách a co vím, tak ji půjčují k nahlédnutí.
Problém by byl, kdyby sis vybrala opravdu neobvyklé jméno, například z nějakého cizího jazyka, které v té knize není a není ještě zapsané v českých matrikách. Pak bys musela požádat výše zmíněnou paní Knappovou, aby ti napsala odborný posudek, že to jméno není žádný tvůj výmysl, ale skutečně existující jméno a až pak by ti ho na matrice uznali.
Mmch, třeba takový Tobiáš taky není v běžném kalendáři, jen v tom rozšířeném. My máme pro dítě vybrané mnohem méně časté jméno, než je Alex a na matrice nehnuli ani brvou, když jsme jim ho nahlásili.
@Klea33 píše:
Zdravím,
Mam otazecku, čekáme chlapečka a vybraly jsme jméno Alex, známý mi tvrdí, ze budeme mít problémy na matrice, protože tohle jméno neni v ceskem kalendáři, je tady nějaká maminecka s Alexem? me se to zda jako hloupost aby mi tohle jméno neschvalily
problém mít nebudete, jméno je v čr dávno používané.