Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Natálie lover píše:
Ahojky všichníjaký máte názor na jméno alia?
Tušíš, že vlastní jména se píšou s velkým písmenem?
Jinak mi to evokuje úděsný ruský jméno Aljoša. A to fakt neeee.
Mne to zas prijde jak alien
. Jeste jsem takove jmeno neslysela…aby ti ho matrika vubec byla ochotna zapsat
…ale celkove mi to neprijde spatne.
Za mě ne. Pokud máš cizí příjmení, tak by jméno mohlo být ok. ![]()
Tak pokud je manžel arabské národnosti proč ne. Ale pokud jste oba češi, tak mi to přijde divné. Ale každého věc.
Já bych při oslovování měla pořád pocit, že volám na špagety aglio olio.
Ale pamatuju si v jedné knize od Eca ženskou postavu se jménem Lia, a to se mi vždycky hrozně líbilo.
@Natálie lover v nasich koncinach musis myslet na to, ze to babicky budou zdrobnovat. At chces nebo ne. Takze Aluška?
Ja musim taky myslet na cesnek u toho jmena. Lia by byla prijemna alternativa. Ja mam doma Leu.
Mně se to náhodou líbí. Jmenuje se tak jedna mladá indická herečka, sympatická. A ještě mi to připomnělo Aaliyah.
Ačkoliv je to cizí jméno (existující, takže se zapsáním by neměl být problém), Alia mi nepřijde jako nic, co by se v češtině nedalo použít. Vyslovit to jde, skloňovat se dá, zdrobněliny z toho taky uděláš… Ani s českým příjmením by mě to netahalo za uši.
Je to ted moderni a jestli ty jsi Natalia, tak je to vlastne asi i jedna z forem.
Ciste muj nazor je, ze je to jak jmeno pro jakekoliv zbozi, sluzbu, auto, firmu, nic proti nicemu, radeji mam ‚lidska‘ jmena, ale jestli se Tobe libi, tak fajn ![]()
Jméno Alia mi nevadí, ale hodí se k příjmení?
Já jeden čas chtěla pojmenova dceru Alina (Alinka), nakonec jsem se rozhodla pro jméno Alice a říkám jí Alinko. ![]()