Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám kamarádku „Bětku“ a mám ji moc ráda
takže na mě působí to jméno krásně.
Mám ve svém okolí jednu dospělou Alžbětu a říkáme ji Bětka
a toto oslovení se mi moc líbí. Na okolí se vykašlete a dejte jméno, které se líbí vám.
Nad tímto jménem jsme taky přemýšleli..Samotná Alžběta se mi taky moc nelíbí, ale stejně by jí tak nikdo neříkal..přesně Bětka je krásný jméno, nenech se odradit ![]()
Mě se to jméno náhodou líbí a je stokrát lepší, než častá Ema, Sofie,…
Za mě dobrý, ujišťuji tě, že ať vyberete jakékoliv jméno, tak se vždycky najde někdo komu se líbit nebude, kdo bude kritizovat, dejte to, hlavně že jste se shodli vy dva.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne všem!Omlouvám se za moji anonymitu.
Možná jste problémek, jaký máme my, také řešeli. A proto doufám, že mi zde pomůžete.Nyní čekáme holčičku a na 100% jsme se rozhodli pro jméno Alžběta
. Jenže rodina a okolí nám jen říkají, že je to ohavné jméno, ať dáme jiné, ptají se:,, Kde jsme na Alžbětu přišli?"
Přitom podle nás, je to nádherné jméno a hlavně se jí dá říkat různě Alžbětko, Bětuško, Bětko, Bětulko, Beko, Bety,…
Okolím se nenecháme odradit, ale je opravdu Alžběta tak hrozné, ohavné, hnusné jméno? Jak Alžběta působí na Vás?
Děkuji za reakce.
nadherne jmeno. Rodina je ponekud mimo.
Líbí a moc. Víš co, kdybych měla ještě někdy nějaké dítě, nikdo se dopředu nedozví, jaké mám vybrané jméno. Právě kvůli těmhle řečem.
@lovesmile píše:
Mě se to jméno náhodou líbí a je stokrát lepší, než častá Ema, Sofie,…
Jo jo, Ema je moje anti - jméno.
@Menora píše:
Jo jo, Ema je moje anti - jméno.
já dříve strašně chtěla Emu, ale teď je všude přeEmováno, no tak vymýšlíme nějaké, které se teď už tolik nepoužívá, né aby byli ve třídě 3 Terezky a podobně
Krásné jméno! Fakt! Mě se líbí snad všechna česká jména. Jinak mě opravdu točí, jak někdo mlže někomu kritizovat výběr jména, i kdyby to Teofil či Mandragora. Jsou jména, která se mi nelíbí, ale nikdy bych to rodičům nekritizovala. Kamarádka tak zrušila Aberta, protože se jí tchýně neustále posmívala
baba jedna.
Ale taky se moc dobře pamatuju, že když před 26 lety má teta svému synovi dala jméno Patrik, taky bal za exota. Můj děda se tehdá strachoval, že jak tomu nebohému dítěti budeme říkat.
@terinka4444 píše:
Líbí a moc. Víš co, kdybych měla ještě někdy nějaké dítě, nikdo se dopředu nedozví, jaké mám vybrané jméno. Právě kvůli těmhle řečem.
Dobré odpoledne všem!
Omlouvám se za moji anonymitu.
Možná jste problémek, jaký máme my, také řešeli. A proto doufám, že mi zde pomůžete.
Nyní čekáme holčičku a na 100% jsme se rozhodli pro jméno Alžběta
. Jenže rodina a okolí nám jen říkají, že je to ohavné jméno, ať dáme jiné, ptají se:,, Kde jsme na Alžbětu přišli?"
Přitom podle nás, je to nádherné jméno a hlavně se jí dá říkat různě Alžbětko, Bětuško, Bětko, Bětulko, Beko, Bety,…
Okolím se nenecháme odradit, ale je opravdu Alžběta tak hrozné, ohavné, hnusné jméno? Jak Alžběta působí na Vás?
Děkuji za reakce.