Jméno Anita

98
2.10.25 14:59

Jméno Anita

Ahoj! Je tu někdo, kdo se jmenuje Anita? Nemusí celý život vysvětlovat, že není Aneta? :D Hledám jméno pro dítě, tohle mě zaujalo, ale nevím, jestli to není spíše celoživotní otrava mít jméno, které se dá plést jednoduše s jiným… Znám už kalendář zpaměti, ale mám problém, že nějak u žádného jména necítím, že je to ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14686
2.10.25 15:05

Poznala jsme jednu Anitu, porodní asistentku u nejmladší dcery. A nadšeně jsem jí říkala, že moje nejstarší dcera se taky jmenuje Aneta. Tak mě opravila, ale nevypadala, že by jí to vadilo. Jinak jméno Anita je pro mě nádherné :srdce: A co třeba Arleta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
2.10.25 15:11

Znám dvě, ani jednu jsem to nikdy neslyšela vysvětlovat, ani jsem si nevšimla, ze by to nekdy nekdo spletl. Je to normální a známé jméno, mozna bych to napoprvé pri představení řekla zřetelně, ale to je tak vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
2.10.25 15:29

Znám jednu, to jméno se mi moc líbí a myslím, že každý aspoň průměrně inteligentní pochopí a zapamatuje si rozdíl Anita / Aneta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
2.10.25 16:23
@Janča6 píše: Více

Arleta je zajímavé a hezké jméno, ale pro mě asi až moc atypické. :? Sice hledám něco méně častého, ale Arleta si asi taky nedovedu moc představit k našemu českému příjmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
2.10.25 16:24
@teroonka píše: Více

Na zapamatování je to podle mě v pohodě. A možná, kdyby to nebylo při porodu, tak bych té paní rozuměla napoprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
2.10.25 16:25
@Amenite píše: Více

Chápu. Pro mě je také příliš atypické, i když nádherné. Podobně jako třeba Etel :srdce: Já bych dala tu Anitu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
2.10.25 16:31

Já tím vůbec nenarážela na tebe :srdce: Navíc situace POROD omlouvá snad každý přešlap :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
2.10.25 16:39

Jako ještě mě celkem oslovila Nina… Ale pořád je to všechno takové… Hm, nejsem z toho nadšená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
2.10.25 16:39
@Amenite píše: Více

Takových jmen je spousta
Pavla-pavlina
Helena - Elena - ellen
Evelína - Evelyn
Vlasta -Vlastimila
A určitě spousta dalších jmen co mají jiný pravopis, je ve své podstatě otravná.
Anita je náhodou docela hezká a neotřelá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
2.10.25 16:40

Jméno Anita se mi taky líbilo, ale manžel na to, že je to sušenka, takže přes něj to neprošlo. A ani Anika, kterou jsem měla jako další. Ale nevidím důvod, proč by se mělo plést, klidně bych ho dala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
2.10.25 16:43
@Atisia píše: Více

To máte pravdu. Snažím se právě takovým jménům „vyvarovat“, nebo jak to říct. Prostě třeba se mi líbí Ela, ale mně osobně by vadilo, že to může být Ela, Ella, Elena… Mám ráda jednoznačná jména, nevím, možná je to pitomost, ale preferuji to. :D Tak se právě u té Anity zamýšlím, jestli to není taky takový případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
2.10.25 16:44
@Narysa píše: Více

Haha, to mě docela pobavilo. Naše první dcera se totiž jmenuje jako kyselka (každý si asi domyslí :D), tak by to i celkem bylo dobré, že by to ladilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
2.10.25 16:53

Moje šéfová byla Anita a dceru měla Anetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
2.10.25 17:02

Kolega v práci má Anitu, už je jí teď 17. Tenkrát bych řekla, že se začínala dávat ta jiná jména a vůbec nikdo to neřešil, ani jsem neslyšela, že by se někdo ptal, jestli jako Anita nebo Aneta? A dnes už je to úplně jinde, nikdo se nad tím nepozastaví…TO je ještě dost normální jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze