Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, už od plánování miminka přítel mluvil o jménu Ciri pro holčičku a ja s tim problém nemám, byla by druhá v ČR. Kterou už mame potvrzenou panem doktorem Vlašínem takže to beru jako tutovku
k jádru pudla. Babička ( tchyně) to nedokáže překousnout a myslí so že si děláme srandu Přemýšlím hodně nad kompromisem a dát malinké dvě jména. Ale jaké? 😇
Ve výběru jména Vám může pomoci seznam jmen
A je to fakt nutné dávat dvě jména? Stejně ji většina lidi bude oslovovat prvním jménem a tchyne ji bude oslovovatjen tim druhým jménem když se ji první nelíbí? ![]()
Dejte dítěti jméno takové, jaké se líbí vám. My se taky nikoho na názor neptali. Mají pravdu, jméno je to divné, ale jak jsem psala, je to vaše volba, ne naše ![]()
A čte se to Ciri nebo Kiri? Celý život to bude muset uvádět na pravou míru. A proč sděluješ jméno doktora, kterého máte, jsem nepochopila ![]()
Mam rada zaklinace, takze me se to libi. Deti maji ruzny sileny jmena, tak se to ztrati.
@Kfětoslava píše: Více
Kiri snad neee.. to je maras.. to mi naskočil hned ten dětský tavený sýr, který pro děti není vůbec dobrý
![]()
Zřejmě to je důležitá informace, jinak bychom ji to třeba nevěřily, že mluví pravdu ![]()
A čte se to s c, s nebo k?
Za mě to není hezké a jmenovat bych se tak nechtěla.
@izabe píše: Více
Holky… napsala to, jak to napsala, tak hned neútočte…
Dejte jméno, jaké chcete, tchýni z toho vynechte.
Jako vždy záleží i na příjmení, aby to dohromady sedělo.
Ale je to věc rodičů, klidně ať je to Ciri Dvořáková, není to naše věc…
Podle mě se najdou i tací, co jí budou oslovovat „ciri“ nebo „cirinko“. Zvlášť někde, kde se čtou seznamy jmen a člověk to uvidí poprvé.
@KKK85 píše: Více
Naprosto každý každý den do konce života se jí budou ptát, jak se to čte. Na taveňak jsem zapomněla ![]()
@Lil Kitkatt píše: Více
A jak jinak by ji měli oslovovat, když se tak bude jmenovat? ![]()
@verikacr píše: Více
Zvláštní, já jsem nenašla ani tu první Ciri ![]()