Druhé jméno Ciri

Ve výběru jména Vám může pomoci seznam jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7922
29.8.25 08:06
@verikacr píše: Více

Dejte, co chcete vy, ona si babča zvykne. Ciri je hezký. :kytka:
My jsme teď v širší rodině malou Miru, taky to prababička chvíli trávila. Ale je fakt, že se jí říká Mirinko a hodně cizích si myslí, že je to „obyčejná“ Mirka - Miroslava nebo Vladimíra. A oproti tomu zlatá Mira. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
29.8.25 08:06
@Kfětoslava píše: Více

Proč? Ciri je vyslovnost jasná. Teda mojí generaci… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
29.8.25 08:07

Me se Ciri moc líbí, dáváme podobný typ :srdce: akorat nevim proc davat dve jmena, dala bych jen Ciri. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.8.25 08:09

Ciri je divné jméno, jste fanoušci zaklínače? Ja tak pojmenovala kočku :mrgreen: dceři bych to nedala, kdyz uz tak cele- cirila a ciri nechat jen jako přezdívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
29.8.25 08:10
@Oriseka píše: Více

me sectaky libi, ale prave protoze je zname jen ze Zaklinace, tak bych to nefavala, abych nepusobila jako blazen a dute jako obet. Jsem pro nezradicni jmena, ale kdyz je to po fiktivni postave, na kterou se hned tak nezapomene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4868
29.8.25 08:10

Pokud se to čte s C na začátku, je to vlastně moc hezké jméno :) Pokud s K, nešla bych do toho (protože ten sýr :lol: ), to bych pak raději dala jméno Kira, to se mi také moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
29.8.25 08:20
@verikacr píše: Více

Ciri se mi nelíbí, je to dost hrozný…ale pokud se líbí vám, dejte ho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8467
29.8.25 08:23
@azaleila píše: Více

Nikdo tady neútočí, jen prostě zmínit jméno doktora a že jim něco potvrdil je naprosto zbytečná informace.
Ať si ji dají jméno jaké chtějí, ono jestli JEN kvůli tchyně dají i to druhé tak je to fakt zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7336
29.8.25 08:25
@arinecka píše: Více

Jméno Ciri není v České republice běžné; statistiky uvádějí pouze 1 osobu se jménem Cirilla a 31 osob se jménem Cyrila. Jméno Cyril je ale mnohem častější (1279 lidí). Jméno Ciri pochází ze světa Zaklínače a je to alternativní název pro Zirael, což je lidová přezdívka pro Cirillu.

to bude ta Cirilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
29.8.25 08:30

Dala bych Cirila a oslovovala bych ji Ciri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
29.8.25 08:30
@Yasmen píše: Více

Ano, nám mladým, co mame rádi fantasy, je to jasné :) Komu se to nelibi, je staroch 🤣 🤣 🤣
Zaklínače žeru. A jméno se mi i líbí. Ale ja nedávám jména po hrdinech knih, filmu…
Stejne se diteti nezavděčíš - obě mě dcery remcají. Ta dospěla by chtěla být Nataša, ta malá Anička… ale jména mají hezky, trauma z toho nemají. Myslim, ze mě jenom svým remcáním schválně štvou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
29.8.25 08:32
@Yasmen píše: Více

U jmen není jasné nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
29.8.25 08:49

A prozradí někdo nám, starým škatulím, jak se to teda vyslovuje? :lol: Jinak teda nevím, jméno je to zvláštní, ale asi nijak ošklivé (teda, pokud je to Kiri tak sýr a bude to furt vysvětlovat, protože já bych to četla s C) a asi bych si ještě jednou ověřila, zda to lze vůbec dát, pokud vím, místní autorita na jména je někdo jiný…
S druhým jménem nevidím problém, moje děti mají taky 2…ale co vybrat, to záleží na mnohých věcech :nevim:

Příspěvek upraven 29.08.25 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
29.8.25 08:49
@odule píše: Více

Jop!!! Jak mě to mohlo nenapadnout :D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
29.8.25 08:52

Jinak teda k pojmenovávaní dle postav - furt se mi vybaví, jak byl poprask kolem GoT- spousta rodičů, co pojmenovali dcery Daenerys nebo nedejbože Khaleesi, po poslední řadě jen koukala :lol: Ale Zaklínač nesleduji, nevím, jestli tam něco takového hrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze