Druhé jméno Ciri

Ve výběru jména Vám může pomoci seznam jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6111
29.8.25 14:10
@malákráličice píše: Více

Hele je to můj názor. Já bych takovéhle jméno (a to včetně těch, které jsi napsala) v životě dítěti nedala. A jeden z důvodů by byl právě okolní kolektiv.

Ale znova píšu - ať si to zakladatelka udělá, jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.25 14:11
@Beruska999999 píše: Více

Jj. Cirilla Elen mi také přijde dobré.

Děti se posmívat asi nebudou, jmenuje se dneska divně půlka třídy a nesmějí se ani Kosťovi.

• Citovat
  • Upravit
21986
29.8.25 14:31
@Modesta píše: Více

To jsou jména dětí ve třídě. Dneska je to naštěstí pestré. Názor mít můžeš, jen k té šikaně a posmivani prosím nevychovavej své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
29.8.25 15:20
@Sonmi píše: Více

Tak předpokládám, že se to nečte „ciri“, ale „siri“. :nevim: Nicméně nedočetla jsem, tak třeba už to zakladatelka objasnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
29.8.25 15:29
@Lil Kitkatt píše: Více

Aha, tak fakt Ciri. Tak to mi přijde ještě horší, než „Siri“, protože stejně všude bude vysvětlovat, že není Siri, ale Ciri :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2632
29.8.25 15:46

Mně se líbí Ciri i Cyrila;)
V dnešní době se děti kvůli jménům nikomu nesmějí, pokud je k tomu nevychovají omezení rodiče. Moje dcera má úplně klasické jméno - Jana, nikdo se jí nesměje, stejně tak se nikdo nesměje netradičním jménům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
29.8.25 15:47

Ciri bych nedala, i když v záplavě různých jmen která se dnes dávají by to asi nebyla taková exotika.
pro dítě by to byla celoživotní bitva s výslovností. Nikdo by si nebyl jistý jak se to vyslovuje, má to být Ciri/Siri/Kiri? A fakt ne všichni znají Zaklínače.
Na druhou stranu Cirilu/Cyrilu bych dala klidně. Už jen proto že mužské jméno Cyril je v našich zemích známé a nad jeho ženskou variantou by se lidi moc nepozastavovali a je tam pak jasná i ta výslovnost. A zkráceně jí můžete říkat Ciri tak jako tak.
Však i Ciri ze Zaklínače se jmenuje Cirilla a Ciri je jen zkrácenina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
29.8.25 19:27

Mě se to jméno líbí, zní mě hezky. Podobný typ jmen jako Lara, Tara. Ale ty jsou moc tvrdá a špatně se vyslovují. Je to hodně neobvyklé, ale byla by jediná. Cyrila už se mi tak nelíbí. To je něco jako Filipa, Šimona…takové zvláštní. Záleží taky na příjmení. Jako druhé jméno proč ne. A první dát nějaké uzivanejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.8.25 20:20

Tak zase - oproti Čandře je Ciri hezké a nudné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
29.8.25 21:01

Dala bych Cyrilu. Při tom, jaká se dávají jména, tak Cyrilu nikdo řešit nebude. A při tom, jak je známý Zaklínač, tak určitě nebude na světě jediná. A doma si to zkrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
29.8.25 22:59

Dítě je výhradně vás dvou, tchyně vám u toho nesvitila. Kompromisy s ní dělat nemusíte. Shodnout se musíte vy dva, tchyně může vyjádřit svůj názor a to je tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
29.8.25 23:50

Přítel asi žere zaklínače.. :nevim: asi je to jedno, kolem mě ma plno lidi druhé jména a ani o tom druzí neví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.8.25 23:52
@KristynaD998 píše: Více

a nemusí se na všechny úřední dokumenty vyplňovat obě jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
29.8.25 23:55

@stinga jejich úřední dokumenty mě popravdě nezajímají :lol: kdyz se mi lidi představují nikdy neřeknou druhé jméno.. a pokud někdo uvidí úřední dokument tak je to asi osoba blízka, která vi me druhé jméno :nevim: ja zjistila až po 15ti letech ze sestřenky maji druhé jména :nevim: ale nikdo si na ne nevzpomene ani je tím neosloví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
30.8.25 00:01
@KristynaD998 píše: Více

no to jo, ale já spíš myslím, že s tím druhým jménem je to opruz, když musí vyplňovat dvě jména, no Ciri je krátké, to moc víc práce nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze