Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ve výběru jména Vám může pomoci seznam jmen
@malákráličice píše: Více
Hele je to můj názor. Já bych takovéhle jméno (a to včetně těch, které jsi napsala) v životě dítěti nedala. A jeden z důvodů by byl právě okolní kolektiv.
Ale znova píšu - ať si to zakladatelka udělá, jak chce.
@Beruska999999 píše: Více
Jj. Cirilla Elen mi také přijde dobré.
Děti se posmívat asi nebudou, jmenuje se dneska divně půlka třídy a nesmějí se ani Kosťovi.
@Modesta píše: Více
To jsou jména dětí ve třídě. Dneska je to naštěstí pestré. Názor mít můžeš, jen k té šikaně a posmivani prosím nevychovavej své děti.
@Sonmi píše: Více
Tak předpokládám, že se to nečte „ciri“, ale „siri“.
Nicméně nedočetla jsem, tak třeba už to zakladatelka objasnila.
@Lil Kitkatt píše: Více
Aha, tak fakt Ciri. Tak to mi přijde ještě horší, než „Siri“, protože stejně všude bude vysvětlovat, že není Siri, ale Ciri ![]()
Mně se líbí Ciri i Cyrila;)
V dnešní době se děti kvůli jménům nikomu nesmějí, pokud je k tomu nevychovají omezení rodiče. Moje dcera má úplně klasické jméno - Jana, nikdo se jí nesměje, stejně tak se nikdo nesměje netradičním jménům ![]()
Ciri bych nedala, i když v záplavě různých jmen která se dnes dávají by to asi nebyla taková exotika.
pro dítě by to byla celoživotní bitva s výslovností. Nikdo by si nebyl jistý jak se to vyslovuje, má to být Ciri/Siri/Kiri? A fakt ne všichni znají Zaklínače.
Na druhou stranu Cirilu/Cyrilu bych dala klidně. Už jen proto že mužské jméno Cyril je v našich zemích známé a nad jeho ženskou variantou by se lidi moc nepozastavovali a je tam pak jasná i ta výslovnost. A zkráceně jí můžete říkat Ciri tak jako tak.
Však i Ciri ze Zaklínače se jmenuje Cirilla a Ciri je jen zkrácenina ![]()
Mě se to jméno líbí, zní mě hezky. Podobný typ jmen jako Lara, Tara. Ale ty jsou moc tvrdá a špatně se vyslovují. Je to hodně neobvyklé, ale byla by jediná. Cyrila už se mi tak nelíbí. To je něco jako Filipa, Šimona…takové zvláštní. Záleží taky na příjmení. Jako druhé jméno proč ne. A první dát nějaké uzivanejsi.
Dala bych Cyrilu. Při tom, jaká se dávají jména, tak Cyrilu nikdo řešit nebude. A při tom, jak je známý Zaklínač, tak určitě nebude na světě jediná. A doma si to zkrátit.
Dítě je výhradně vás dvou, tchyně vám u toho nesvitila. Kompromisy s ní dělat nemusíte. Shodnout se musíte vy dva, tchyně může vyjádřit svůj názor a to je tak všechno.
Přítel asi žere zaklínače..
asi je to jedno, kolem mě ma plno lidi druhé jména a ani o tom druzí neví. ![]()
@KristynaD998 píše: Více
a nemusí se na všechny úřední dokumenty vyplňovat obě jména?
@stinga jejich úřední dokumenty mě popravdě nezajímají
kdyz se mi lidi představují nikdy neřeknou druhé jméno.. a pokud někdo uvidí úřední dokument tak je to asi osoba blízka, která vi me druhé jméno
ja zjistila až po 15ti letech ze sestřenky maji druhé jména
ale nikdo si na ne nevzpomene ani je tím neosloví.
@KristynaD998 píše: Více
no to jo, ale já spíš myslím, že s tím druhým jménem je to opruz, když musí vyplňovat dvě jména, no Ciri je krátké, to moc víc práce nebude