Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ve výběru jména Vám může pomoci seznam jmen
@stinga tak to jo ![]()
Jinak jsem toho názoru a budu neslušná, že to dítě je Vaše a přítele a tchyni či babce do toho muže být kulové
moji matce se taky nelíbí jméno co dam naší malé az vyleze ale ja ji řekla, že je to moje a partnera dítě at si kecá do svých ![]()
@KristynaD998 píše: Více
O to víc to dokazuje, že druhé jméno je v tomto případě fakt zbytečné. Protože to dopadne tak, že všichni ji budou říkat tím prvním a jen TCHYNĚ bude používat to druhé ![]()
Já chápu, že se tchyně na vnučku moc těší a je to hezké, ale měla by si uvědomit, že to je dítě rodičů a ti si o něm budou rozhodovat, tchyně své děti už má.
@stinga píše: Více
Moje deti maji 2 jmena, ale dohromady maji stejne pismen jak např. Sebastian
A k tomu dost krátké příjmení…takze v poho. Mela jsme spoluzacku, co se s jedním křestní jménem a dlouhým příjmením obcas nevešla ani do formulářů ![]()
@stinga píše: Více
vyplní se i do třídních knih atd. Ted už naštěstí nejsou papírové, ale když ještě byly, tak občas byla děcka, která měla obě křestní dlouhé a byl problém to vecpat do kolonky ![]()
@Gracetheworld Děkuji za objasnění, já si říkala, že Ciri bych nedala, protože mi evokuje tu módu zdrobnělin, zkracování jmen (Kiki, Sisi, Niki, Luky…) a že by mi automaticky naskakoval Cyril. Takže jsem to skoro trefila.
Cirilla zní líp a dává později dívce možnost volby, jestli chce být oslovována zdrobněle nebo celým jménem.
@verikacr píše: Více
Jo, v pořádku. Klíďo dejte, když se vám líbí.
Navrhuji:¨
Odeta Ciri
Jenovefa Ciri Éowyn Ciri
Ingrid Ciri
Ingeborg Ciri
Vesna Ciri
Madla Ciri
Běla Cirilla
Zora Cirilla