Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chudinka - toho času než se podepíše ![]()
Jinak Anna i Narbora se mi líbí. Dohromady mi to přijde ale divné.
Ne nelíbí se mi ta kombinace jako taková a domácká Bára to jen dorazí.
Ne, vůbec to k sobě nejde. Zkus si to vyslovit. Dobře znějící z toho, co zaznělo, je Barbora Anna. A ještě je ve hře příjmení.
Anna Bára zní hrozně lacině a fakt to není ani trochu hezký. To je jako kdybys dala Anna Maruš. Takže buď použít Barboru a nebo to celý přemyslet, zní to s tou Bárou fakt hrozně.
Jedině v případě, že příjmení je např. Capouchová či nějaké jiné od C, aby měla iniciály ABC. ![]()
V ZOO Liberec byla tygřice Surya Bára, pořád jsem přemýšlela, co mi to jméno připomíná ![]()
Nesedne mi to. Je tam silny kontrast mezi verzi Anna, ktera je opravdu hodne oficialni a domackym tvarem Bara. Dala bych Anna Barbora. U te Anny ten kontrast silne vynikne. Treba Tereza Bara uz by za usi netahalo tolik. Ackoliv ja ani tak nejsem priznivcem domacich tvaru jmen v rodnem liste.
Když pominu, že se mi Bára jako oficiální jméno nelíbí, tak by v případě kombinace jako třeba Anna Bára Nováková u dospělé ženy nemuselo být úplně jasné, jestli ta Bára není náhodou příjmení (něco jako Kateřina Konvalinka Průšová). U klasické podoby Barbora by aspoň bylo hned jasné, že to je druhé křestní jméno.
Když z ní bude třeba státní zástupkyně, nebo vedoucí ČEZu, tak Anna Bára bude znít hrozně. Nejvíc se mi líbilo Barbora Anna.
Domácí tvary se mi moc nelíbí, krom třeba Vojta, Mirek, Mirka…
Vím, že lze dát „Bára“ (dokonce ten tvar nosí v ČR skoro 4 tisíce žen) a nijak mne zrovna tento tvar neuráží
ale ve spojení Anna Bára to teda spolu není pěkné ani trochu..
Proč vám nestačí jedno křestní jméno? Anna nebo Barbora, oboje je hezké…
Bude to nakonec Anna, děkuji všem za komentáře. Zní to fakt divně ![]()