Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Limas píše: Více
Tak dejte Barboru, jestli se ti Anča nelíbí. Je to hezký i pro holčičku Barborka, pro puberťačku Bára, Barča i dospělou Barboru.
Znám slečnu, co se jmenuje Anna Barbora a říká se jí právě „Anibára“. Dlouho jsem myslela, že to je nějaká přezdívka.
Mně se to taky nelíbí, ale slečna vypadá, že je s tím v pohodě. ![]()
Tato kombinace se mi nelíbí. Anna je hezké jméno, Barbora budiž, takže Anna Barbora/Barbora Anna OK. Ale to domácké Bára za mě ne.
Já obecně nemám ráda, když se domácké tvary dávají jako oficiální jména…
Nelíbí, dala bych jen Báru. Anna se mi strašně nelíbí, neznám jedinou, která by se svým jménem byla spokojená. Ale když se to tazatelce líbí…
@Bibi110 píše: Více
ja zase neznam nikoho, kdo by byl nespokojeny.
Anna je klasicky hezke jmeno, kteremu se neda vubec nic vytknout. A taky se tak jmenovala moje babi. ![]()
@PinkiePieCutie moje babička se tak taky jmenovala, stejně tak moje milovaná tchyně - obě nadávaly. Mám i mladé příbuzné, jsem na to jméno zvyklá a mám ho stejně ve stejném pytli jako Jarmila, Božena, Růžena atd. Prostě zastaralé nehezké, i když vím, že je dlouhodobě v top 5 nejčastějších jménech. Andula, Anča…
Dospělé nikdy nevím, jak říkat. Jedině Anno, ano? Eh. A kdyby mě někdo chtěl chytat za slovo, tak taky vím, že Jarmila nebo Růžena jsou vlastně moderní jména, která se tu začala dávat až v druhé polovině 19. století. Prostě se mi to jméno vyloženě nelíbí.
@Bibi110 vis problem je, ze vetsina lidi sve jmeno nema moc rada. Myslim si, ze to ma spis co delat s tim, jake ma clovek sebevedomi a jak moc ma rad sam sebe.
Ja mam jmeno neobvykle, spis zastarale a vis co? Vzdy jsem ho nosila rada a hrde. On si o mem jmene asi kde kdo neco pomysli. Vzpominam si, jak se kdysi kolegyne v praci divne zaksichtila, kdyz jsem rekla, ze se mi moje jmeno libi… ale to mi muze byt jedno.