Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nedala bych, nemohla bych na dite volat Arijko!… moc mi to pripomina Arijce… na TV nekoukam.
Mne se treba jmeno Ariel vzdycky libilo, ale zhnusil mi ho ten Ariel Castro ![]()
Jinak kombinace tmavsi pleti a jmena Aria bych se nebala… ono kombinace tmave pleti a ceskeho jmena vyjde na stejno… jsme proste v Cechach no ![]()
Mne teda naskoci hned Hra o truny, ale co… navic ta Arya je statecna holka, takze co ![]()
Takze klidne ho dej ![]()
@beruska9 píše:
Ariu ma znamaI kdyz v zahranici…nez jsem to videla napsane, tak jsem se ji taky ptala na Game of Thrones, jak pise @Tarinka
Mne se libi
Aria je v anglofonním prostředí vcelku běžné jméno (viz třeba seriál Pretty little liars), Arya je GRRM upravená verze, která měla znít „fantasy“. ![]()
To jen pro zajímavost
Aria je podle mě hezké jméno a má potenciál stát se další Miou nebo Zoe, tedy jmény, která nejdřív působila šíleně a teď se běžně dávají.
@Tichošlápek píše:
Trochu bych se bála kombinace tmavší pleti a jména Aria. Zvlášť v Čechách. Jinak se mi to ale líbí
To je fuk, věř mi.
Pokud bude mít indické rysy, budou na ni někteří lidi koukat zvláštně, i kdyby se jmenovala Jana Nováková. ![]()
Bohužel, když taková dívka nastoupí v tramvaji, tak si nenápadně pevněji chytnu kabelku. Prostě zkušenost.
Ale sama jsem to zažila i z druhé strany. Jeden můj blízký žije v Indii a když přiveze návštěvu, jde o zdvořilé slušné vzdělané lidi, kteří… všichni vypadají jako pan a paní Deziderovi ze Žižkova. Jako nikdy se nic nestalo, vidím, že jsou lidi jen ostražitější. Ale stejně je to nepříjemné. ![]()
@Kelsey píše:
Mi se vic libi Ariel nebo Ria, ale i Aria je hezke, ale dala bych dve jmena.
Ria jako vložky? ![]()
@mroe píše:
Nedala bych, nemohla bych na dite volat Arijko!… moc mi to pripomina Arijce… na TV nekoukam.
Taky tak. Arijko je teda děsné.
@Ice79 píše:
Ria jako vložky?
Ne
znam Isabellu Riu holcicku.
@Aenne píše:
ARiel je andel, takze muže být tech asociaci klidne i víc, nejen prášek, ale i andel
Ja vim. U nas ma dcera přezdívku Arielka i kdyz se tak nejmenuje, jak se narodila dostala velkeho plysaka od manzelovych kolegu a na nem vysite Arielka.
@Kelsey píše:
Neznam Isabellu Riu holcicku.
No jo, když ono je to táák strašně moderní.
Každého věc. ![]()
@Ice79 píše:
Ria jako vložky?
Vložky Ria neznám, ale to řada produktů se jmenuje podle ženských jmen. Zase bych to tak neprožívala. ![]()
@Ice79 píše:
No jo, když ono je to táák strašně moderní.Každého věc.
Možná tě to překvapí, ale i jména Martina a Petra byla v šedesátých letech považované za „moderní výstřelek rodičů, kteří už neví coby a tak dávají ženské formy mužských jmen“. A otcům Petrušek a Martinek se smáli, že chtěli syna a je to vidět.
@Ice79 píše:
No jo, když ono je to táák strašně moderní.Každého věc.
Nejde o moderni, nemoderni, kazdy ma pravo zvolit jmeno. Je to kazdeho vec. Jsou oohorsi dost horsi jmena a v CR celkem bezne, tradicni.
@Bábrdl píše:
Vložky Ria neznám, ale to řada produktů se jmenuje podle ženských jmen. Zase bych to tak neprožívala.
Však říkám, každého věc.
Ono pojmenovat dítě tak, aby bylo pak se jménem spokojené, je i tak nadlidský úkol.