Jméno Benjamín

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.1.13 14:14
@catherine100 píše:
Takže když vám se nějaké jméno nelíbí myslíte si, že má dotyčný zkažený život?
Mě se trřeba nelíbí žádny *****SLAV a to jich máme v rodine, ale že by měli zkažený život?, tak arogantní nejsem abych si to troufla říct…

lip bych to nenapsala…urcite si nemyslim ze jsem syna odsoudila ke zkazenemu zivotu kdyz jsem mu dala takove jmeno :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.1.13 14:41
@catherine100 píše:
Takže když vám se nějaké jméno nelíbí myslíte si, že má dotyčný zkažený život?
Mě se trřeba nelíbí žádny *****SLAV a to jich máme v rodine, ale že by měli zkažený život?, tak arogantní nejsem abych si to troufla říct…

Jestli myslíš můj příspěvek, tak to byla samozřejmě ironie - jako reakce na příspěvek přede mnou. Ještě jsem neviděla člověka, který by měl zkažený život kvůli jména :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.1.13 21:41

@Kallkapa no nevěděla jsem jak to bylo od tebe myšleno ale předchozí příspěvek mě naštval :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
18.3.15 13:56

My máme Benjaminka :) s krátkým i :) Říkáme mu Bene, Benji, Beny, Beňulko, Bebe :D a má slovenské příjmení bez dlouhých samohlásek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
18.3.15 14:00
@Eilaan píše:
Ahojky, tato diskuse je moje srdeční… :srdce: Teď u 2. syna jsme moc chtěla jméno Benjamin, bříšku jsem říkala Benjamínek, teď když o něm uvažuji, spíš říkám /Benžemin/. :-) V létě jsem se tu též ptala na názory ve 2 diskusích (měli jsme 2 favority, kromě Bena ještě Theodora - toho chtěl manžel)- v jedné diskusi se většina přikláněla k Benjaminovi, ve 2. k Theodorovi. :-D rodina moc nadšená nebyla - byli už ale vycvičení ze jména staršího, tak to tentokrát tak moc nekomentovali. :P Nakonec manžel na Benjamina přistoupil a moje máma mi nakonec řekla, že když už jsem si to vybrala, tak ať to dám a neřeším to už… Tak jsme do lejster napsali Benjamina, pak i na sále -…a nakonec máme doma Theouška. :-D Nějak jsem si na poslední chvíli řekla, že mě tenhle náš druhý už v břiše pěkně mučil, na rozdíl od 1. jsem s ním dost zakoušela a že pro takového „boxera“ se spíš hodí Theodor. Ale jestli budeme mít třetího, třeba to ještě dáme. ;-) Jinak teď se to asi trochu dostává do módy, naši známí měli toto jméno také v TOP 3. :mrgreen: Jo a naše příjmení je krátké, české, toho bych se nebála.

Co se týče toho, že někdo řekne, že je to jak pes, ani mě to nikdy nenapadlo, ani to nikdo nezmiňoval. Na rozdíl od staršího, který je Max. Ale přesně jak píšeš, mnohem víc psů má teď klasická česká jména jako Tonda, Mařenka atd. To je prostě jen argument lidí, kteří nevědi, jak Vám to víc vymluvit. :cert:

Za mě - souhlas s tímto článkem. Držím palce, ať si svého Benjamínka obhájíte hlavně před sebou, jestli o něj stojíte! :hug:

Teodor? Krása. Mít druhé, je to Teodor, nebo jen Teo. Žijeme v cizí zemi a tady se to i hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
18.3.15 14:34

Benjamín je krásný jméno.
Jinak já mám kolem sebe psy nejčastěji se jménem Bára a Filip. A nad tím se nikdo nepozastavuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
20.3.15 08:39

@RyBANA Já jsem Bára a mám psa Filipa :D Můj ex měl Huskyho Báru a bylo divné, když na ni křičel Báro, k noze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.4.15 11:11
@Halibar píše:
My máme Benjaminka :) s krátkým i :) Říkáme mu Bene, Benji, Beny, Beňulko, Bebe :D a má slovenské příjmení bez dlouhých samohlásek :)

Ahoj. Taky si s mužem přejeme Benjaminka. Můžu se zeptat, jak jeho jméno vyslovujete vy a případně okolí?? Jestli mu říkáte česky nebo Benžemin? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
6.4.15 20:09

@Anvi je spousta možností, ale zrovna Bendžemin k nim u nás nepatří. Ben, Bendží, Beny, naši mu říkají Benýsek, Beňulko, já hodně Bebe, Beboš, ale to už je takové domácky vymyšlené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
6.4.15 20:11

@Anvi mimochodem máme Benjamina s krátkým i…žijeme v cizině a tady je v kalendáři s krátkým :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.4.15 20:34

@Halibar Tak je jasné, že máte nejrůznější zkratky a zdrobněliny. Jde mi o správnou výslovnost, když je potřeba nějaké oficiálnější nahlášení jména. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.4.15 21:55

Znám jednoho. Hezké jméno, akorát limitující svým významem. Pasuje totiž na nejmladší dítě…Zkrácenina nejčastěji Bene, což je pěkné. Vybavím si Bena Aflecka, sexy chlap ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
6.4.15 23:32

@Lenka512 znám, říkají mu Ben. Krásný jméno! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
7.4.15 08:28

@Anvi no to asi záleží na vás, jak si to vyslovíte, ale mi třeba vadí, když mu někdo řekne „Bendžemin“, nežijeme v anglicky mluvící zemi, ale to je hlavně můj postoj, moje kolegyně má Justina a Jeremyho (Džastina a Džeremyho) a to je k německému příjmení Bauer dost trapné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.4.15 10:40

@Halibar To jsem potřebovala vědět. :palec: Ovšem můj choť nesnese českou výslovnost, tak jsem moc zvědavá, jak to s Beníkem nakonec dopadne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze