Jméno Benjamín

7569
9.12.12 18:48

Jméno Benjamín

V týdnu měl svátek Benjamín
Jen by mě zajímalo, zda znáte někoho s tímto jménem. Jak se mu říká?
A má k tomu i české příjmení?

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
9.12.12 18:51

Já teda znám jednoho ze základky, ale příjmení už nevím..-rozhodně bylo klasický český a všichni mu říkali Bene :)
Mě to jméno přijde celkem pěkný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
9.12.12 18:52

Ja by som napríklad Benjamína chcela a bol by Beny příjímení je Bú…
Ja chcem pre svoje deti nie úplne obvyklé a bežne dávané mená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.12.12 18:53

Znám jednoho, říkají mu Beny a příjmení hooodně české. Úplně ideální mi to nepříjde, ale dnes se dává už úplně všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Znám Benjamína a má české příjmení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411

Ja, muj synovec se tak jmenuje. Bezne mu rikame Bene, ale kdyz nas neslysi, tak je to Malej Satan. Jinak jmeno se mi strasne libi a lide na nej reaguji pozitivne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.12.12 19:10

Máme ve školce..jak mu říkají nevím..ale předpokládám, že Bene a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
9.12.12 19:40

Jednoho znám, je mu dnes už 22 let. Říká se mu zkráceně Ben. Hezké jméno, ale je myslím ve významu „Nejmladší“, takže se dřív dávalo posledním dětem. I ten náš známý Ben je 5. dítě svých rodičů, další už neměli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17359
9.12.12 19:46

Benjamin je krasne meno :srdce: tiez som ho chcela, ale nam sa vobec nehodi k priezvisku, bohuzial. nakoniec mame Leonarda a Gabriela :D @vanejka tiez som tak vyberala, ale som mala este narocnejsie podmienky :lol:
chcela som, meno, ktore je
klasicke, ale ojedinele
medzinarodne
ma v sebe R
da sa pekne skratit
:lol: viac deti neplanujem, lebo tretie chlapcenske, co splna tieto podmienky som nenasla :lol:
ale keby sa prihodilo, bude to Benjamin :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
9.12.12 19:46

Jméno se mi moc moc líbí! Osobně žádného Bena neznám, ale kdybych měla ještě jedno děcko a byl by to chlapeček - jméno Benjamín je můj sen. Ale máme německé příjmení na „J“, tak by to k tomu šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.12.12 19:47

Znám, rodiče mu říkají „Bendží“, ostatní Bene nebo Beny..Příjmení má české, krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.12.12 19:50

Tak my jsme chtěli Benjamína, ale nakonec nám to přišlo dlouhé, tak máme jen Bena :pankac:
a říkáme mu Beníku, Beníčku, BJ, Beny a různé zkomoleniny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
9.12.12 19:54

Benjamin… hezké, okamžitě se mi vybaví Benjamin Button, s originální výslovností,, Bendžemin Batn,, - to se mi líbí, ale ne český Benjamím :nevim:

Ale jak psal někdo nade mnou, variant pro českou výslovnost je hodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
9.12.12 20:03
@soldi píše:
Benjamin je krasne meno :srdce: tiez som ho chcela, ale nam sa vobec nehodi k priezvisku, bohuzial. nakoniec mame Leonarda a Gabriela :D @vanejka tiez som tak vyberala, ale som mala este narocnejsie podmienky :lol:
chcela som, meno, ktore je
klasicke, ale ojedinele
medzinarodne
ma v sebe R
da sa pekne skratit :lol: viac deti neplanujem, lebo tretie chlapcenske, co splna tieto podmienky som nenasla :lol:
ale keby sa prihodilo, bude to Benjamin :srdce:

Leonard je :palec: :palec: ale povedala som to mužovi a ten búcha hlavou do stolu :( vraj kde na to chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.12.12 20:10

@vanejka ked sa narodil Leonard, tak sa to meno nikomu nepacilo. ale teraz sa uz vsetkym paci, lebo je to meno milovaneho dietata :srdce:
maly je blondavy a kuceravy to meno mu sedi. gabriela chcem preto, lebo dufam, ze aj druhy syn bude blondavy a kuceravy a to sa mi hodi na gabriela :)

a co tak gregor, alebo elias, ci patrik? tie boli tiez u nas vo vybere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko