Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V týdnu měl svátek Benjamín
Jen by mě zajímalo, zda znáte někoho s tímto jménem. Jak se mu říká?
A má k tomu i české příjmení?
Děkuji ![]()
Já teda znám jednoho ze základky, ale příjmení už nevím..-rozhodně bylo klasický český a všichni mu říkali Bene ![]()
Mě to jméno přijde celkem pěkný ![]()
Ja by som napríklad Benjamína chcela a bol by Beny příjímení je Bú…
Ja chcem pre svoje deti nie úplne obvyklé a bežne dávané mená.
Znám jednoho, říkají mu Beny a příjmení hooodně české. Úplně ideální mi to nepříjde, ale dnes se dává už úplně všechno…
Ja, muj synovec se tak jmenuje. Bezne mu rikame Bene, ale kdyz nas neslysi, tak je to Malej Satan. Jinak jmeno se mi strasne libi a lide na nej reaguji pozitivne ![]()
Máme ve školce..jak mu říkají nevím..ale předpokládám, že Bene a podobně..
Jednoho znám, je mu dnes už 22 let. Říká se mu zkráceně Ben. Hezké jméno, ale je myslím ve významu „Nejmladší“, takže se dřív dávalo posledním dětem. I ten náš známý Ben je 5. dítě svých rodičů, další už neměli ![]()
Benjamin je krasne meno
tiez som ho chcela, ale nam sa vobec nehodi k priezvisku, bohuzial. nakoniec mame Leonarda a Gabriela
@vanejka tiez som tak vyberala, ale som mala este narocnejsie podmienky ![]()
chcela som, meno, ktore je
klasicke, ale ojedinele
medzinarodne
ma v sebe R
da sa pekne skratit
viac deti neplanujem, lebo tretie chlapcenske, co splna tieto podmienky som nenasla ![]()
ale keby sa prihodilo, bude to Benjamin ![]()
Jméno se mi moc moc líbí! Osobně žádného Bena neznám, ale kdybych měla ještě jedno děcko a byl by to chlapeček - jméno Benjamín je můj sen. Ale máme německé příjmení na „J“, tak by to k tomu šlo.
Znám, rodiče mu říkají „Bendží“, ostatní Bene nebo Beny..Příjmení má české, krátké.
Tak my jsme chtěli Benjamína, ale nakonec nám to přišlo dlouhé, tak máme jen Bena ![]()
a říkáme mu Beníku, Beníčku, BJ, Beny a různé zkomoleniny ![]()
Benjamin… hezké, okamžitě se mi vybaví Benjamin Button, s originální výslovností,, Bendžemin Batn,, - to se mi líbí, ale ne český Benjamím ![]()
Ale jak psal někdo nade mnou, variant pro českou výslovnost je hodně ![]()
@soldi píše:
Benjamin je krasne menotiez som ho chcela, ale nam sa vobec nehodi k priezvisku, bohuzial. nakoniec mame Leonarda a Gabriela
@vanejka tiez som tak vyberala, ale som mala este narocnejsie podmienky
chcela som, meno, ktore je
klasicke, ale ojedinele
medzinarodne
ma v sebe R
da sa pekne skratitviac deti neplanujem, lebo tretie chlapcenske, co splna tieto podmienky som nenasla
ale keby sa prihodilo, bude to Benjamin
Leonard je
ale povedala som to mužovi a ten búcha hlavou do stolu
vraj kde na to chodím.
@vanejka ked sa narodil Leonard, tak sa to meno nikomu nepacilo. ale teraz sa uz vsetkym paci, lebo je to meno milovaneho dietata ![]()
maly je blondavy a kuceravy to meno mu sedi. gabriela chcem preto, lebo dufam, ze aj druhy syn bude blondavy a kuceravy a to sa mi hodi na gabriela ![]()
a co tak gregor, alebo elias, ci patrik? tie boli tiez u nas vo vybere ![]()