Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anvi výslovnost si dejte podle sebe, je to jen a jen na vás, na řeči ostatních se vykašlete! Mně se líbí obojí. Ale česky mi to zní roztomileji. Stejnak to bude ve škole a tak hlavně Ben! ![]()
@Halibar píše:
@RyBANA Já jsem Bára a mám psa FilipaMůj ex měl Huskyho Báru a bylo divné, když na ni křičel Báro, k noze
@miminkovo To máte recht!
Jméno je to krásný, česky vyslovený Benjamin mi přijde super na malýho Benyho, ale když si představím 25ti letýho krásnýho chlapa, tak nevím. I když za 25 let budou jména, nad kterýma nám bude stát rozum úplně. ![]()
Benjamín se mi líbí, ale vzhledem k významu (~ nejmilovanější syn) a vžitému používání pro nejmladší dítě, bych to prvnímu nedala. Ale já jsem na tohle přehnaný detailista.
Malému bych říkala Bení, Beník, Bendží, později si sám určí, co se mu bude pozdávat a co se chytne u kamarádů. A Ben mu vydrží dlouho, za 40 let budou ta jména všechna jinde než je dnes zvykem mezi vrstevníky, toho bych se nebála. I inspirativní to je, co takový Benjamin Franklin ![]()
@Anvi Já si představím krásnýho chlapa - Brada Pitta v Benjaminovi Buttonovi. ![]()
@Anvi Nemá rád, jak se říká „Benjamin“?? tak to je trošku oříšek ![]()
@Litta tak u nás je to jméno na místě. Bude to jediný, tudíž " nejmilovanější syn " a zaručeně i poslední člen klanu. ![]()
@Halibar Ben bude super, pořádný kocour ![]()
@Anvi Kamarádka chodí s Benem (kolem těch 25 mu bude) a je to fešák! ![]()
Znám jednoho chlapečka Benjamina, říkají mu Bene, příjmení má takové komické, teatrální a s tímto jménem to podle mého názoru zní hrozně.
@Roker
takže hups
to by těch Benjaminů moc nebylo ![]()
@Tiger-lily no, tak já můžu říci, že náš Benjamin se k našemu příjmení hodil. Ale kdybych měla své dívčí jméno, nehodilo by se to ![]()