Jméno Berta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6180
14.9.16 16:58

Berta je super! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
14.9.16 17:01

Mi se líbí Stella a Berta a ostatni se mi nelibi.
Misto Berty Beata by se mi líbila nebo Berenika, Bibiana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
14.9.16 17:03

Tchani furt chtěli ať dáme Matyldu, že se jim líbí a ještě horší variantu chtěli Hanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
14.9.16 17:04
@Kelsey píše:
Tchani furt chtěli ať dáme Matyldu, že se jim líbí a ještě horší variantu chtěli Hanu.

No Hanička je pořád lepší, než tlustá čertice Bertice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
14.9.16 17:05

Me se pri Berte vybavil pes, :mrgreen: prislo mi to jako jmeno pro psa..z techto bych brala stelu, ale jinak zadne..ale je to na vas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
14.9.16 17:14

Znám holčičku, která se jmenuje Berta a to jméno k ní pasuje. Je sice hodně tvrdé a ne moc sklonne, ale jestli se vám líbí… :nevim:
Akorát bych řekla, že Stella je takové jemnější jméno a hodí se i k Matyasovi a Tobiasovi-asi i tím, že v něm není to tvrdé eR.No a k těm klucicim jménům by se hodil třeba Jeremiáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
14.9.16 17:20

Mám neteř, která se jmenuje Berta. Když se měla narodit a rodiče se rozhodli pro to jméno, tak mi to upřímně moc pěkné nepřišlo. Ale teď, mi to k ní prostě sedí (asi zvyk) a když řeknete Bertí, Bertičko, už to ani tak škaredě nezní. Díky nim se mi to jméno i začalo líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.9.16 17:28

Když jsem čekala mladší dceru nějak mě napadla Albertýna. Manžel jí zatrhl.
Ale bavila jsem se s mým otce o jménech v rodině a říkal, že měl nějakou vzdálenou tetu Albertýnu.
Tak za mě Berta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
14.9.16 17:29

@michalkab Mě se líbí Matylda i ta Berta. Stela už je moc okoukaná. Bertu má myslím Jiří Macháček nebo Pavel Liška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
14.9.16 17:35
@lleennttiillkkaa píše:
@michalkab Mě se líbí Matylda i ta Berta. Stela už je moc okoukaná. Bertu má myslím Jiří Macháček nebo Pavel Liška.

Jj, ale dávám tomu tak rok a Berta bude stejně tak okoukaná jako Stella A Sofie. Anebo Stelča a Sofča. :) Kdysi to byla moje originální přezdívka. Matyldy už znám z doslechu taky nejmíň dvě. Nějak se mi zdá, že dětí se teď rodí moc a inflace originálních jmen je obrovská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
14.9.16 17:53

@Takyjedna úplně nesnáším oslovení Sofča, vždycky si představím gauč :-D Já Bertu neznám o Matyldě vím o jedný. Ono je to vždycky tak, že se na to jméno začne člověk soustředit, když ho má doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
14.9.16 17:56

@lleennttiillkkaa Já jinak proti zdrobnělinám nic nemám, ale Stelča a Sofča mi nejdou přes uši a pusu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21890
14.9.16 17:57

Jeste lepsi je Greta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
14.9.16 19:49
@Takyjedna píše:
@lleennttiillkkaa Já jinak proti zdrobnělinám nic nemám, ale Stelča a Sofča mi nejdou přes uši a pusu. :)

Mě se prostě nelíbí teď ta móda, kdy se přípona-ča dává ke skoro každému jménu: Stelča, Nikča, Emča, Elča, Julča, Barča.. Z výše uvedených bych dala Matildu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
14.9.16 19:53
@michalkab píše:
Ahoj, čekáme třetí miminko, máme dva kluky Matyáš a Tobias a uvažujeme nad jmény pro holku Matilda, Stella a Berta, ta poslední dobou vede :-). Vím, že je to na nás, ale jak se líbí vám?

A pak přijímám jakékoli typy na jméno pro kluka, tam jsme uplně bezradní.

Děkuji M.

první mě napadlo - Tlustá Berta… mám to z nějaké knížky, to bych nedala…Stella je fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze