Miluše nebo Miluška?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
860
9.9.16 08:30

Miluše nebo Miluška?

Sice nám 2× řekli, že budeme mít chlapečka, ale počítáme i s variantou, že se spletou. Tím vzniklo dilema, které z těchto jmen v případě narození holčičky zvolit - možné jsou obě varianty. Miluji tohle jméno, byť už dneska moc nefrčí (v minulém roce se narodily jen čtyři holčičky tohoto krásného jména s významem milovaná), ale nám se s manželem líbí. Říkali bysme jí Miluško, nebo Mili. Jméno se perfektně hodí i k našemu příjmení.

Miluška mi přijde taková mazlivější, nicméně počítám i s tím, že jednou z té malé Milušky může vyrůst 150-ti kilová Milka :D
Na druhou stranu, třeba Miluše Voborníková je také Miluše, ale i ve stáří se o ní mluví a píše jako o Milušce. Říkám si, že Miluška je přece jako Eliška, nebo Anežka, také se jim v dospělosti neříká Anešo, Elišo…takže by Miluška slušela i dospělé ženě.

No a pak je tady klasická neutrální Miluše, nad kterou také přemýšlím. Hmmmm…

Prosím o Vaše názory a jestli máte některá Milušku, nebo Miluši doma, napište mi to.
Jen prosím nepište, že se Vám jméno nelíbí, protože nám jo :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8679
9.9.16 08:32

Máme říkáme Milu
Krásné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.9.16 08:34

Dala bych klasickou Miluši ;) obecně se mi ta zdrobnela jména nezdají moc praktická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.9.16 08:35

@Romilda
No mě teda Miluška nezní stejně jako Eliška, Miluška je pro mě zdrobnělina. :think:
Když už, tak určitě Miluše a říkejte si jí jak chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.9.16 08:36

Ona je i foma jména „Miluška“? :) Já znám Miluši i Milenu, obě oslovujeme „Miluško, Mildo, Miluš“ apod. Jméno je to hezké jméno a teda nemůžu za ně mluvit, ale asi jako krávu Milku je snad nikdo nenazývá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
9.9.16 08:37

@Teeeri Milu je taky moc krásné, a když mě bude zlobit, řeknu jí Miluno, nebo Milušo, i tyhle odvozeniny se mi paradoxně líbí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
9.9.16 08:37

V práci máme Milušku, která se ale „oficiálně“ jmenuje Milena. Miluše se mi nelíbí, přijde mi strašně tvrdá, a být oficiálně Miluška mi přijde divné právě s ohledem na dospělost - jasně, v podstatě vždy ji budou oslovovat Miluška, ale představovat se tak by se mi asi moc nechtělo, zvlášť pokud bych třeba v práci zastávala nějaký vyšší post…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.16 08:43

Máme babičku Milušku. Je malinkatá, tak to k ní pasuje. Má to i v r. l.
Miluše bych asi dceru nepojmenovala, ale pokud se vàm líbí, není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 08:43

S jednou Miluskou - Milusi, jsem chodila do ZS.To jmeno nesnasela, nechavala si rikat Milo. Takze na to bych myslela predevsim, aby to dite tim netrpelo..protoze prece jen, tyhle jmena, davana spis starsi generaci, dnesni holcicky mit nechteji.
Mam sestrenici Jarmilu, dnes dospela zena, nesnasi to jmeno.

Anonym kvuli jmenovani v rodine, diky.

• Citovat
  • Upravit
4346
9.9.16 08:46

My jsme na škole měli prof., která se jmenovala Miluška. Jméno se mi líbí a v téhle „zdrobnělé“ formě mi nepříjde divné. Naopak Miluše na mě působí tvrdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.9.16 08:46

Říkala bych jí Mílo. Líbí se mi. A staromódní mi teda nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.9.16 08:49

Když už, tak bych dala Miluše. Doma jí klidně můžete říkat zdrobněle, ale jako oficiální jméno, které ponese až do dospělosti, bych zdrobnělinu nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
9.9.16 08:49

Moje maminka se jmenuje Miluše a celý život to jméno nenávidí!!! Samozřejmě jí všichni říkali a říkají Miluško nebo Mílo. Pokud jde na matrice napsat Miluška, tak bych zvolila asi tuto „zdrobnělinu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.9.16 08:56

Za mě jednozančně Miluše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.9.16 09:04

Mně se ani jeden z těch tvarů nelíbí, kdyžtak bych zvolila Milena nebo Milada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze