Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Sice nám 2× řekli, že budeme mít chlapečka, ale počítáme i s variantou, že se spletou. Tím vzniklo dilema, které z těchto jmen v případě narození holčičky zvolit - možné jsou obě varianty. Miluji tohle jméno, byť už dneska moc nefrčí (v minulém roce se narodily jen čtyři holčičky tohoto krásného jména s významem milovaná), ale nám se s manželem líbí. Říkali bysme jí Miluško, nebo Mili. Jméno se perfektně hodí i k našemu příjmení.
Miluška mi přijde taková mazlivější, nicméně počítám i s tím, že jednou z té malé Milušky může vyrůst 150-ti kilová Milka ![]()
Na druhou stranu, třeba Miluše Voborníková je také Miluše, ale i ve stáří se o ní mluví a píše jako o Milušce. Říkám si, že Miluška je přece jako Eliška, nebo Anežka, také se jim v dospělosti neříká Anešo, Elišo…takže by Miluška slušela i dospělé ženě.
No a pak je tady klasická neutrální Miluše, nad kterou také přemýšlím. Hmmmm…
Prosím o Vaše názory a jestli máte některá Milušku, nebo Miluši doma, napište mi to.
Jen prosím nepište, že se Vám jméno nelíbí, protože nám jo
![]()
Dala bych klasickou Miluši
obecně se mi ta zdrobnela jména nezdají moc praktická
@Romilda
No mě teda Miluška nezní stejně jako Eliška, Miluška je pro mě zdrobnělina. ![]()
Když už, tak určitě Miluše a říkejte si jí jak chcete.
Ona je i foma jména „Miluška“?
Já znám Miluši i Milenu, obě oslovujeme „Miluško, Mildo, Miluš“ apod. Jméno je to hezké jméno a teda nemůžu za ně mluvit, ale asi jako krávu Milku je snad nikdo nenazývá ![]()
@Teeeri Milu je taky moc krásné, a když mě bude zlobit, řeknu jí Miluno, nebo Milušo, i tyhle odvozeniny se mi paradoxně líbí ![]()
V práci máme Milušku, která se ale „oficiálně“ jmenuje Milena. Miluše se mi nelíbí, přijde mi strašně tvrdá, a být oficiálně Miluška mi přijde divné právě s ohledem na dospělost - jasně, v podstatě vždy ji budou oslovovat Miluška, ale představovat se tak by se mi asi moc nechtělo, zvlášť pokud bych třeba v práci zastávala nějaký vyšší post…
Máme babičku Milušku. Je malinkatá, tak to k ní pasuje. Má to i v r. l.
Miluše bych asi dceru nepojmenovala, ale pokud se vàm líbí, není co řešit.
S jednou Miluskou - Milusi, jsem chodila do ZS.To jmeno nesnasela, nechavala si rikat Milo. Takze na to bych myslela predevsim, aby to dite tim netrpelo..protoze prece jen, tyhle jmena, davana spis starsi generaci, dnesni holcicky mit nechteji.
Mam sestrenici Jarmilu, dnes dospela zena, nesnasi to jmeno.
Anonym kvuli jmenovani v rodine, diky.
My jsme na škole měli prof., která se jmenovala Miluška. Jméno se mi líbí a v téhle „zdrobnělé“ formě mi nepříjde divné. Naopak Miluše na mě působí tvrdě.
Říkala bych jí Mílo. Líbí se mi. A staromódní mi teda nepřipadá.
Když už, tak bych dala Miluše. Doma jí klidně můžete říkat zdrobněle, ale jako oficiální jméno, které ponese až do dospělosti, bych zdrobnělinu nedávala.
Moje maminka se jmenuje Miluše a celý život to jméno nenávidí!!! Samozřejmě jí všichni říkali a říkají Miluško nebo Mílo. Pokud jde na matrice napsat Miluška, tak bych zvolila asi tuto „zdrobnělinu“
Mně se ani jeden z těch tvarů nelíbí, kdyžtak bych zvolila Milena nebo Milada.