Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Miminko se bude jmenovat po tobě a až zajdete spolu na matriku, tak mu ho změníte.
Vydají vám rodný list kde otec nebude uveden, a dítě s ebude jmenovat po tobě, a pak až bude mít čas, tak to zařídíte, otce zapíšou, a vydají vám nový RL
@slavuska1 píše:
Vydají vám rodný list kde otec nebude uveden, a dítě s ebude jmenovat po tobě, a pak až bude mít čas, tak to zařídíte, otce zapíšou, a vydají vám nový RL
Rodný list nevydají, měli jsme to stejně, malá se jmenovala po mě, a rodný list (jediný, který kdy měla) jsme si šli vyřídit až po porodu na matriku. Žádný jiný rodný list mi nevydali.
@Fazulina píše:
Rodný list nevydají, měli jsme to stejně, malá se jmenovala po mě, a rodný list (jediný, který kdy měla) jsme si šli vyřídit až po porodu na matriku. Žádný jiný rodný list mi nevydali.
nám ho vydali, my to neřešili u prvního, nejěk jsme nevěděla, že musíme na matriku, jen jsme to napsali do těhc papírů z porodnice, a asi za týden mi přišel RL bez uvedenýho otce. tak jsme tam pak jeli, a dali ná novej. ale fakt, že je to už 6,5 roku zpátky ![]()
@Ellusa píše:
Samozřejmě že jí RL vydají i bez uvedení otce, resp. prohlášení o otcovství, ale dítě se bude jmenovat po ní. Otce tam jde kdykoli v budoucnu zapsat dodatečně…
No, možná jsem v té porodnici řekla, že si to vyřídíme sami, že rodný list bez otce vydat nechci (nepotřebovala jsem ho mít hned. Přijde mi zbytečné vydávat RL v porodnici a pak znovu na matrice s otcem dítěte, ale asi to záleží na tom, jak si kdo přeje. Ale třeba pokud zakladatelčin partner nebude moci vyřídit otcovství déle i po porodu, pak je asi lepší mít RL i bez otce pro vyřízení různých záležitostí, to je pravda.
Občas se nabízí i možnost, že z matriky dorazí do porodnice a nepíšou to s vámi.
Jen poznámka: Bych ten RL moc neodkládala, je potřeba ho mít kvůli zdravotní pojišťovně a tak. Kdyžtak holt bude bez tatínka a opraví se to později.
@Slečna Ferka píše:
Jen poznámka: Bych ten RL moc neodkládala, je potřeba ho mít kvůli zdravotní pojišťovně a tak. Kdyžtak holt bude bez tatínka a opraví se to později.
Neni potreba, staci jen vedet rodne cislo, zbytek klidne pocka, my ho zarizovali asi 3 tydny po porodu.
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Jsem těhotná a blíží se mi termín porodu vím, že s přítelem, s kterým nejsme oddaní, nestihneme dojít na matriku kvůli potvrzení otcovství. Pracuje mimo ČR a nedostane volno jen na porod tedy jestli ho stihne… Otázka je jestli, když nebudu mít potvrzení o otcovství u porodu jaké bude mít dítě příjmení a jestli ho stačí doložit dodatečně. Chceme aby se mimi jmenovalo po otci.