Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamarádka má tříletou holčičku tohoto jména
Říká jí nejčastěji Mili a používá teda i tvé neoblíbené Milenko, nebo Milísku, to už je na mě moc zdrobnělé
V základním tvaru se mi to jméno moc nelíbí, ale Mili, Milinka je fajn… Mně by vadilo, kdyby se jí říkalo Milčo
Ale jméno je to rozhodně originální, tradiční a dá se s ním docela vyhrát, napadá mě i oslovení Lena v pozdějším věku, pokud by s ním dcerka nebyla spokojená… Já bych ho asi na tvém místě dala, manžel bude mít radost a ty si najdeš tvar, který se bude líbit i tobě ![]()
Nikoho s takovým jménem neznám, ale líbí se mi oslovení Milinko.
Pokud se ti základní tvar spíš nelíbí, tak bych ho asi nedala, přece jen, většinou jí budou všude říkat základním tvarem. Možná byste mohli udělat kompromis a dát ho jako druhé jméno. ![]()
Mě se to jméno moc líbí, měli jsme spolužačku, říkali jsme jí Mili.
Klidne bych jmeno Milena diteti dala, ma i pekny vyznam. A pokud ma k nemu manzel tak pevnou vazbu, tim spise.
Ne mi se nelibi vůbec, mám ho taky v kategorii jména pro starší a pokrocile, pro mladé holky se mi teda už vůbec nelíbí.
Edit dala bych ho jedine, jako druhé jméno nebo bych si našla jinou variantu takového jména. V téhle verzi by u mě neprosla
.
Mně se líbí
pro nejmladší jsem uvažovali podobnou Miladu, a asi bych jí taky říkala Mili.. Mileně bych říkala i Milčo a Miluno! kdyby zlobila, Miluška zní krásně, Milenka se mi taky nelíbí ![]()
Máme tetu Milenu, říkáme jí Miluško nebo Mílo. Mě se to jméno líbí moc, taky jsem o něm uvažovala, ale manžel rezolutně zamítl…
Mně se to jméno moc líbí jak v základním tvaru, tak v těch, co píšeš, že se líbí tobě. Jenom Milenka je teda nic moc
, ale klidně bych ho dala, a když ho manžel vyloženě chce, určitě bych mu vyhověla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,čekáme za měsíc holčičku a nemůžeme se shodnout na jméně. Proto bych se ráda podělila i zde. Manžel si velmi přeje dát jí jméno Milena po své babičce (má k tomu pochopitelný důvod, ale nechci ho zde rozepisovat). Já bych mu ráda vyhověla, také mám ráda tradičnější jména. A velmi se mi líbí oslovení Mili, Milí, nebo Milinko. Nesnesu ale oslovení Milenko. Což se ale často používá, navíc ani základní tvar jména není kdo ví co. Nevnímám ho jako vysloveně ošklivé, ale ani vysloveně krásné. Co myslíte, dali byste to na mém místě? Byla by to jednoduše Mili a jako malá by byla Milinka. Navíc výhoda je, že jsem to jméno nikde u mladší generace neslyšela, tedy byla by s ním i originální. Díky za názory
Jméno bych nedala, nelíbí se mi. Měla jsem spolužačku, která se takto jmenovala a i přesto jsem pořádně nevěděla jak ji oslovovat. Pokud si pamatuji, nejčastěji jsme ji říkali Milčo. Varianta Míla se mi také nelíbí, netož Milenka ![]()
Maminka se jmenuje Milena a říká se jí různě - Milča, Milenka, Miluška…
@21.6.2014 píše:
Mojí mamince říkali Miluško
přesně tak-měli jsme spolužačku Milenu, říkali jsme ji Miluš a později jsme jí všichni říkali Mikino a tuhle přezdívku má od nás doted už jako dávno dospělá. Mikino se mi moc líbí.
Taky bych klidně dala, jestli se líbí i tobě, nevidím v tom problém, budete spokojení obadva a manžel hlavně
![]()
Ahoj,
čekáme za měsíc holčičku a nemůžeme se shodnout na jméně. Proto bych se ráda podělila i zde. Manžel si velmi přeje dát jí jméno Milena po své babičce (má k tomu pochopitelný důvod, ale nechci ho zde rozepisovat). Já bych mu ráda vyhověla, také mám ráda tradičnější jména. A velmi se mi líbí oslovení Mili, Milí, nebo Milinko. Nesnesu ale oslovení Milenko. Což se ale často používá, navíc ani základní tvar jména není kdo ví co. Nevnímám ho jako vysloveně ošklivé, ale ani vysloveně krásné. Co myslíte, dali byste to na mém místě? Byla by to jednoduše Mili a jako malá by byla Milinka. Navíc výhoda je, že jsem to jméno nikde u mladší generace neslyšela, tedy byla by s ním i originální. Díky za názory