Jméno Milena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4697
31.8.16 11:26

Já jsem Milena - jako malá jsem byla Milča / :roll: / v pubertě Miluš / :) teď jsem Míla. Manžel mi říká Milunko nebo ty můj Milane :lol: blbounek. Jinak když mě někdo osloví Milena mám pocit, že jsem něco provedla a Milenko přímo nesnáším ale jinak dobrý no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.8.16 13:16

No mě se moc nelíbí jména obsahující „mil“ a „slav“, přijdou mi zastaralá. Navíc slovo Milenka má svůj typický význam a ani další tvary jména mi moc nesedí. Ale záleží na tobě, je to tvoje holčička a ty ji tak budeš celý život oslovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
31.8.16 13:57

Milena, tak si to jméno rozděl i na něco jiného než Mil a můžeš jí říkat Léňo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.9.16 15:03

Milena v základním tvaru se mi nelíbí, Milenka - no snad jsou situace kdy to může být i vtipné, nevím. Ale ty ostatní varianty super:) Možná bych hledala jméno, které má ty hezké varianty, ale základní tvar trochu jiný. Připomínalo by to babičku, ale nebylo by to přímo to její jméno. Bohužel ale nevím konkrétní řešení - Miloslava, Miluše, to právě taky v základním tvaru nezní nic moc. Milagros snad radši ne :) Snad jedině kdyby někdo jiný měl nápad:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
1.9.16 15:20

Je to moc hezké a důstojné jméno. Milenám, které znám, se říká Mili, Milčo, Milko (to by asi dnes neprošlo), Míšo. Milenka se mi taky líbí, přípomíná mi to malenky z Neználka :-) A mimochodem, mám zkušenost, že zdrobnělina jména jednoho z našich dětí mi před narozením přišla hrozná a od narození mu sama neřeknu jinak a hrozně se mi to líbí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
2.9.16 18:12

Já fandím jménům, která se dají hezky skloňovat a nemá je každý, a taková Milena prostě je. A pokud je tam ještě to spojení s babičkou, tak bych asi neváhala :srdce:
Mimochodem já jsem chtěla, aby se naše třetí děťátko jmenovalo Miluška, je to krásné jméno, má vícero zdrobnelin a loni se narodily jen 4 Milusky-mimochodem máte ji některá doma? ;) Manžel na to kupodivu přistoupil, ale čekáme chlapečka, tak bude mít aspoň podobné jméno, můžu mu totiž taky říkat Milusko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.9.16 14:23
@Anonymní píše:
Ahoj,čekáme za měsíc holčičku a nemůžeme se shodnout na jméně. Proto bych se ráda podělila i zde. Manžel si velmi přeje dát jí jméno Milena po své babičce (má k tomu pochopitelný důvod, ale nechci ho zde rozepisovat). Já bych mu ráda vyhověla, také mám ráda tradičnější jména. A velmi se mi líbí oslovení Mili, Milí, nebo Milinko. Nesnesu ale oslovení Milenko. Což se ale často používá, navíc ani základní tvar jména není kdo ví co. Nevnímám ho jako vysloveně ošklivé, ale ani vysloveně krásné. Co myslíte, dali byste to na mém místě? Byla by to jednoduše Mili a jako malá by byla Milinka. Navíc výhoda je, že jsem to jméno nikde u mladší generace neslyšela, tedy byla by s ním i originální. Díky za názory

Pokud se ti libi jen jeden tvar jmena tak ho nedavej. Mili a Milinko je velmi familierni tvar, verejnost bude oslovovat spis Miluš, Milčo, Milko, Mileno a Milenko.
Jinak co se te originality tyce - urcite by byla. Ale vseobecne plati, ze jmena, ktera se moc nedavaji, se moc lidem nelibi. Mi osobne Milena nevadi, dokonce ani tvar Milenka (situace kdy ji pritel predstavuje znamym"to je moje milenka " musi byt nahodou super :-) )ale sama bych ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.16 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj,čekáme za měsíc holčičku a nemůžeme se shodnout na jméně. Proto bych se ráda podělila i zde. Manžel si velmi přeje dát jí jméno Milena po své babičce (má k tomu pochopitelný důvod, ale nechci ho zde rozepisovat). Já bych mu ráda vyhověla, také mám ráda tradičnější jména. A velmi se mi líbí oslovení Mili, Milí, nebo Milinko. Nesnesu ale oslovení Milenko. Což se ale často používá, navíc ani základní tvar jména není kdo ví co. Nevnímám ho jako vysloveně ošklivé, ale ani vysloveně krásné. Co myslíte, dali byste to na mém místě? Byla by to jednoduše Mili a jako malá by byla Milinka. Navíc výhoda je, že jsem to jméno nikde u mladší generace neslyšela, tedy byla by s ním i originální. Díky za názory

Tak toto je krásné české jméno :palec: Moje bejvalá spolužačka je Milena a všichni jí říkají buď Milena či Mili… Můžeš jí říkat i Lena, Milka, Mila, Milina, Mija

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Natt00
28.6.18 19:24

Krasne jmeno a uz se nedava, dnes originalni :palec:

• Citovat
  • Upravit
6697
28.6.18 19:28

Jméno je rozhodně lepší než ty „ultra moderny“, které se teď dávají. Milena byla jedna spolužačka, její oslovení bylo Mili a myslím, že v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
29.6.18 19:42

Mně se líbí oslovení Milka. Chtěla jsem Kamilu a říkala bych jí Milko.
A Milena je pěkný jméno jenom si je nedovedu představit na dítěti. Ale měla jsem stejnej problém u naší malé, jmenuje se Marcelka. A těd si nedovedu představit že se jmenuje jinak. Prostě jí to jméno hrozně sedí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
dagmarkaa
29.6.18 21:38

Spolužačce jsme říkali Míla, mně se jméno líbí.

• Citovat
  • Upravit
1.7.18 11:16
@elen-ka píše:
Jméno bych nedala, nelíbí se mi. Měla jsem spolužačku, která se takto jmenovala a i přesto jsem pořádně nevěděla jak ji oslovovat. Pokud si pamatuji, nejčastěji jsme ji říkali Milčo. Varianta Míla se mi také nelíbí, netož Milenka :roll:

A proč si jí neříkala Milena? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.18 11:18

Krásné jméno :pankac: :potlesk: Říkala bych jí Mili, Milísek, Lena, Leny, Milovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
20.7.18 06:24

Moje známá taky uvažovala nad Milenou po babičce, nakonec dali jméno Milla. Všichni jí oslovují Miluška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze