Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ano, Vojta se dá zapsat. Měli byste jít na matriku nechat zapsat jméno předem, jelikož není „klasické“.
No mě to zní divně, něco jako kdyby se někdo jmenoval oficiálně Pepa nebo Honza. Možná ti to úřady povolí, ale já bych to nedělala.
Určitě povolí, brácha má doma KUBU (Jakub se jim taky nelíbil) ![]()
@mado píše:
Kluk bude cely zivot vysvetlovat, ne Vojtech, jsem Vojta.
Ale tak až bude ředitel banky a bude lidem posílat „PF“ k novému roku, tak to bude znít hezky, ne?
@zrcadlo píše:
Ale tak až bude ředitel banky a bude lidem posílat „PF“ k novému roku, tak to bude znít hezky, ne?
I Mirek Topolánek udělal kariéru ![]()
@zrcadlo to i tomu vyse zminenemu Kubovi bude jednou tricet a vice let a treba bude mit podobne povolani.
M
@pe-terka píše:
No mě to zní divně, něco jako kdyby se někdo jmenoval oficiálně Pepa nebo Honza. Možná ti to úřady povolí, ale já bych to nedělala.
také jsem chtěla Honzu..nebylo nám povoleno, přitom jsem se dívala na net na nějaká stránky a jmeno Honza se v republice vyskytuje asi 2×, tak nechápu. Máme Jan a nikdy jsme mu tak neřekli..ani ve školce mu tak neříkají a snad až pujde do školy, tam mu to vysvětlíme, aby tupě nestál až ho budou vyvolávat..
Myslim ze to je ok. pracuju v americke firme a mame tam Vojtecha. Schvalne si vyzadal firemni email ve tvaru vojta.prijmeni@firma.com
pro americany je Vojtech naprosto nepredstaviltelny
Loni se narodilo 47 chlapců jménem Vojta, takže určitě nebude problém, aby se tak jmenoval i váš chlapec.
@smurfka Divím se, že vám to nepovolili. Loni se narodili 2 a celkem jich je v ČR 7. ![]()
@Krapina píše:
Loni se narodilo 47 chlapců jménem Vojta, takže určitě nebude problém, aby se tak jmenoval i váš chlapec.
Vojta je nááááádherné jméno… Ale Vojtěch se mi už taky nelíbí.. Já nad tím jménem uvažovala a to dkonoce tak že bych ho dala i holce ta Vojta
ale nakonec mám manžela Vojtu, tak to mi stačí ![]()
Dobrý den, maminky
mám takový dotaz ohledně jména. Čekáme chlapečka a líbí se nám jméno Vojta ALE NE Vojtěch. Jak se budou tvářit na matrice a povolí jméno Vojta zapsat do rodného listu? Je potřeba tam jít předem ať dá matrika souhlas nebo stačí po porodu? Děkuji za Vaše zkušenosti, rady. Jsou i šílenější výmysly lidí, tak si říkám snad jo
Prosím anonym, chodí sem rodina a nechci zatím, aby věděli jak se bude prcek jmenovat, děkuji