Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, zajímá mě váš názor. Švagrová vybírá jméno pro holčičku a líbí se jí Ines (nebo Inéz). V rodině s tím neuspěla, nikomu se nelíbí. Já sama se pořád neumím rozhodnout, jestli se mi líbí nebo ne… Co myslíte vy? Jinak příjmení k tomu jménu by nebylo české, je z němčiny, takže takto aspoň ok…
To, že neuspěla v rodině, nevadí. Je to její volba, jaké dá jméno vlastnímu dítěti. A ostatní ať si v rodině kefrají jak chtějí.
A mě se líbí, jaké je k tomu příjmení?
Znám Ingrid a říkají ji občas Inés…jméno Inés Inéz se mi nelíbí..ale záleží co se líbí rodičům, ne okolí, to si většinou zvykne
@En.Joy pokud se líbí rodičům holčičky tak bych rodinu neřešila, u nás taky chvíli trvalo než si zvykli někteří, že chceme synovi dat jméno Jáchym, ale nám se líbí takže názory ostatních jsou nám putna..
Jinak pokud je příjmení cizeznějící proč ne, i když víc se mi líbí např. Irma, ale Ines je taky hezké ![]()
@En.Joy asi záleží na příjmení. Já jenom pořád nechápu tu potřebu všem to vyblít a pak se divit, že se to nekomu nelíbí. A co hůř neumět si to jméno obhájit. Prostě nám se to líbí a tečka. Jinak Ines je hezké, pokud to nebude Ines Nováčková
Nikomu z rodiny do jejich výběru jména nic není a už vůbec nemaji co hodnotit jestli se jim líbí nebo ne.
@hudečice Richterová - jsou tam ta dvě „r“, takže to jméno to myslím hezky zjemní… No zatím mě překvapuje, že dle reakcí se toto jméno spíše líbí. To švagříci povzbudí!!
Ale je fakt, musí se rozhodnout oni a na rodinu se v tomto případě vyprdnout…
@En.Joy píše:
@hudečice Richterová - jsou tam ta dvě „r“, takže to jméno to myslím hezky zjemní… No zatím mě překvapuje, že dle reakcí se toto jméno spíše líbí. To švagříci povzbudí!!Ale je fakt, musí se rozhodnout oni a na rodinu se v tomto případě vyprdnout…
Mají pekne prijmeni, tak co by nemohli dát Ines, můžou si dovolit i nějakou divočinu. Za mě lepší, jak kalendarova ohrana nuda. Co je všude.
Mně se také líbí
My jsme dali před 11 lety Elen. Z rodiny se taky netvářili a jak si zvykli ![]()
Hezké jméno, pokud k německému příjmení, proč by ne. kažodpádně na rodinu se vyprdnout, já si taky vyslechla, ale jejich dítě to není. ![]()
@Katka Břízová No tak Elen před 11 lety - to musela být ultra výstřednost!
To se mi taky líbí.