Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kluka dejte Mikuláše, to je teď v kurzu.
Proti Bertě nic nemám, sama bych ale nedala.
@jdukolem píše:
první mě napadlo - Tlustá Berta… mám to z nějaké knížky, to bych nedala…Stella je fajn
Tlustá Berta je jedna z obřích číší.
@mamoch píše:
Mě se prostě nelíbí teď ta móda, kdy se přípona-ča dává ke skoro každému jménu: Stelča, Nikča, Emča, Elča, Julča, Barča.. Z výše uvedených bych dala Matildu.
tak já nemyslím, že je to móda, Emča se zpívá už v písničce s tebou mě baví svět, Julča se taky používá už dlouho, Nikča taky.
Berta se mi nelíbí vůbec, hned se mi vybavil ten pes z filmu pro děti Kačenka a strašidla. V lepším případě se mi vybaví nějaká korpulentní postarší dáma. Stejný problém mám s Matildou (korpulentní dáma z filmu Jak utopit dr. Mráčka).
Stella je pěkné
.
Pro chlapce třeba Sebasitan, Šimon, Mikuláš.
@mamoch píše:
Tlustá Berta je jedna z obřích číší.
fakt? to neví.. mě se to jistě vybavuje v jiné souvislosti… herdek.. ted budu přemýšlet
![]()
edit…tak už to vím… četla jsem to v nějakém románu z 1. světové a bylo to dělo
https://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_Berta
Příspěvek upraven 14.09.16 v 20:09
@lleennttiillkkaa To je fakt, mě říkají Nikčo odjakživa. I když se mi to teda moc nelíbí
Radši mám Niky ![]()
@jdukolem Tlustá Berta je také hudební skupina a možná i nějaký zvon.
@Petrolka píše:
@jdukolem Tlustá Berta je také hudební skupina a možná i nějaký zvon.
néé dělo..už jsem si vzpomněla ![]()
@michalkab Berta byla moje babička a kdyby nebyl manžel proti, tak ho klidně dám. Líbí se mi doteď ![]()
Stella je krásné. Berta ani Matilda se mi nelíbí vůbec. Pro kluka bych volila Lukáš.
@michalkab píše:
Ahoj, čekáme třetí miminko, máme dva kluky Matyáš a Tobias a uvažujeme nad jmény pro holku Matilda, Stella a Berta, ta poslední dobou vede. Vím, že je to na nás, ale jak se líbí vám?
A pak přijímám jakékoli typy na jméno pro kluka, tam jsme uplně bezradní.
Děkuji M.
Z holčičích Stella
, Berta se mi nelíbí ani trochu, takové hrubé ![]()
Z klučičích Tomáš(s), David, Sebastian, Šimon, Daniel ![]()
@pe-terka píše:
Z holčičích Stella, Berta se mi nelíbí ani trochu, takové hrubé
Z klučičích Tomáš(s), David, Sebastian, Šimon, Daniel
Šimon? To je velmi oblíbené, nadčasové… Nechápu proč. Už delší dobu si nad tím lámu hlavu. Mě to zní jak Dušan.
A že se místo Simony nechytla Šimonka?
@Takyjedna píše: Šimon? To je velmi oblíbené, nadčasové… Nechápu proč. Už delší dobu si nad tím lámu hlavu. Mě to zní jak Dušan.A že se místo Simony nechytla Šimonka?
tak můj šálek čaje to taky úplně není - takový neutrál. Ale vycházím z výběru zakladatelky, že má asi ráda taková ta moderní, hitová jména. Tedy až na tu Bertu ![]()
Ještě ten Mikuláš by se na kluka hodil, jak tu někdo psal…Má i pěkné variace, Miki, Mikýsek.
Mě se jméno Berta líbí. Taky jsme o něm uvažovali, ale nedali ho kvůli příjmení.