Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vykašli se na okolí a dejte jméno, jaké se Vám líbí, je to vaše dítě, né okolí, pokud to oni nedokáží přijmout, tak to tam nad krkem nemají v pořádku..Taťka chce dát mému druhému bratrovi, který se má za chvíli narodit také jméno Boris. Upřímně, mě se nelíbí, ale neřekla jsem jim to, je to jejich věc, navíc to vybrali jako úctu k jednomu člověku, tak proč to hanit.. ![]()
@lena1280 mě se líbí, sice bych ho nedala (jsou klučičí jména, co se mi líbí víc), ale považuju ho za celkem příjemně osvěžující a netuctové jméno, které není rádoby šokující, umím si ho představit na klukovi, dospělém muži i starci a pokud jde pěkně k příjmení, tak proč ne.
znám jen jednoho, už mu bude 40, je to krásný tmavovlasý chlap, perfektně mu padne.
@JaneDoe píše:
Mám k němu neutrální postoj a myslím, že ho bude mít většina lidíjednoho znám a říká se mu Bóďa
„… Bóďo, vy jste kouzelník!“
(Postřižiny).
Třeba na středním a východním Slovensku je to úplně běžné jméno. Žádná exotika typu Sandokan anebo Vinnetou. Takže mně to nepřijde moc divné.
(Mmch, jeden Boris dělal ředitele na mém bývalém pracovišti. A Rus to nebyl.)
Borise znám, krásný úspěšný chlap, takže ano, dala bych ho. Sestra má pro chlapečka taky takové pododné jméno, a rodina a okolí měli připomínky, a pan MUDr. porodník řekl, no konečně pořádné jméno po těch Adamech a Vojtěších.
Ještě jednou děkuji za vaše názory a myslím, že už máme jasno. Bude to Borísek a hlavně náš Borísek ![]()
Já mám kamaráda Borise, a divné jméno mi to vůbec nepřijde. Dej prostě to, co se ti líbí. ![]()
@lena1280 Já vám fandím, my jsme si taky vybrali neobvyklé jméno a okolí si klepalo na čelo… a jak si pěkně zvykli
A dítěti to, myslím, nijak neublíží, dneska jsou netradičních jmen plné školky…
Mě se jméno Boris líbí, ale v kombinaci s nějakým měkkým příjmením..třeba Boris Šušňálek zní hezky ![]()
@Šarlota4 píše:
Nedala bych jmeno znejici rusky z principu. A teda ani se mi nelibi.
Souhlasím s tímto názorem.