Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jaké jméno byste nikdy nedaly/i kvůli člověku, který vás zradil/zklamal/nesedí vám? Z ženských volím Zuzanu a Danielu, z mužů Petra.
Mě ani nikdo zásadně nezklamal, ale nedala bych třeba bývalku Andreu, Gábinu (snad nejblbější holka ze školy)
Jasně že člověk si jméno spojuje s tím koho zná…
Z mužských Kamil (bývalý a velmi nepříjemné vzpomínky) a Regina z ženských jmen (spojitost právě s tím mužským)
@krrrenka žádné.. ta jména za to nemohou.. Neříkám, že se mi všechna jména líbí a že některá nemám asi podbarvená nějakou zkušeností..hlavně z dětství.. Ale abych si tak nesla v sobě nějakou zášť a nenávist, že nesnáším jméno/ nesnáším člověka, co se tak jmenuje.. To je na nějakou pomoc s uzavřením minulosti, ne? ![]()
@krrrenka a k cemu ti bude takovy pruzkum dobry?
každý mame asi ruzne zkušenostmi s ruznymi lidmi a jejich jmeny, ne?
pokud ti to nejak pomuze, nedala bych Simona a Radek ![]()
@lekarnicka28 Je to naopak, než jsi napsala. Název je „nesnáším člověka, nesnáším jméno“. Přijde mi, že některá jména mají svůj osud a k něčemu předurčují. Ale to neznamená, že každý toho jména, které se mi nezdá, je padouch. Jen že mám takovou zkušenost, a to konkrétní jméno bych nikdy svému dítěti nedala. Toť vše
Žádná hluboká sonda.
Zuzana. Jedna je v rodině a nerozumíme si a nikdy nebudeme. Tudíž nemám ráda i to jméno.
Od jisté doby nemůžu ani cejtit jméno Patrik - bývalý přítel a taky Regina - šílená šéfová…
Nikdo me nezradil. Par lidi se nezachovalo uplne dobre, ale jmena maji pekna, dala bych je.
Tereza, to vám byla hrozná čůza. Mužské nemám, žádný mužský se mi nezprotivil natolik, aby jeho jméno jako takové bylo v nelibosti. Ale určitě bych se cukala pojmenovávat děti jako bývalé partnery, i když byli poměrně fajn ![]()
Jo, tohle funguje. v detstvi jsem nesnasela jmeno Lucie, ale uz jsem se pres to prenesla. Momentalne nejsem s nikym v takovem sporu.
Andrea, Eliška, Bára (kvůli příteli) a jinak Tomáš, Petr, Martin ![]()