Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem. Čekáme chlapečka, a moc se nám líbí jméno Mikuláš. Moje mamka s tím má evidentní problém, že se mu kvůli té kombinaci Mikuláš Mazanec budou děti smát, a kdovíco
Proto jsem se chtěla zeptat na nezaujatém poli
, jak na vás tato kombinace působí, abych znala taky názory veřejnosti ![]()
Děti se smějí kvůli jiným věcem
a nelíbí se mi ani Mikuláš ani Mazanec
ale s tím asi nic neuděláš
@JayLee píše:
me se to nelibi pac prave M a M no ale je to věc nazoruja bych zvolila jiny aby tem nebyly ty dve M zni to ¨zvlastne no
OK, díky. Jsem zvědavá na další reakce a vítám jakékoliv ![]()
Mně to přijde vtipný, je to jak nákupní seznam
, takovou kombinaci jmen bych nevolila.
Nevím, promiň, mě se ta kombinace vůbec nelíbí.
Dala bych spíš něco krátkého a tvrdšího, typu Petr atd…
Já myslím, že smát se mu budou už jen kvůli tomu příjmení, takže to jméno to už moc nezachrání, ale ten Mikuláš to ještě podtrhne, já osobně bych asi volila jiné.
@Meredit píše:
Nevím, promiň, mě se ta kombinace vůbec nelíbí.
Dala bych spíš něco krátkého a tvrdšího, typu Petr atd…
V pohodě, my už právě od toho s manželem nemáme potřebný odstup, proto vítám všechny názory, díky!
No já myslím ať bude křestní jméno jaké chce, tak je to jedno. Příjmení je docela úsměvné
takže jestli to bude LUkáš Mazanec, nebo MIkuláš Mazanec je úplně jedno.
A matka si svoje děti už pojmenovala, takže svoje potřeby si ukojit mohla, tak ať se nestará
![]()
A mně se jméno Mikuláš moc líbí. Iniciály MM taky.
Spíš si myslím, že dřív nebo později bude v dětském kolektivu stejně terčem posměchu kvůli příjmení… takže co mu dáte za jméno už je asi jedno..
Třeba u nás v rodině jsou holky všechny MM a kluci zase všichni RM, prostě už je to taková tradice ![]()
@lornie Mám Mikuláše, pokus se ti líbí, tak od nikoho bych si toho nenechala kecat, tchýně měla také kecy a naočkovala i přítele(pořád chtěli aby se malý jmenoval po něm vzhledem k tomu, že já nesouhlasím aby se děti jmenovali po rodičích), ale stála jsem si za svým a máme Mikuláška
@lornie Mně to přijde v pohodě, nevidím v tom spojení nic vtipného, jestli se mu mají smát kvůli Mazanci tak se mu budou smát stejně..
@lornie
Upřímně? Máte jedno z těch příjmení, která jsou prostě vtipná. A osobně bych k takovému příjmení volila něco jednoduchého a krátkého jako je třeba Petr, Jan…Mikuláš Mazanec…fakt ne.
Nelíbí se mi jméno Mikuláš, takže za mě nee. Navíc bude mít strašně dlouhé jméno a příjmení. Zvolila bych kratší křestní jméno.
@lornie no, je to fakt strašný… a i se to špatně vyslovuje.
Co třeba Jan? Josef? Petr? Vít?