Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to strasne, to uz muze byt klidne i Mickey Mouse
Volila bych kratsi krestni jmeno, nejlepe s R, takze treba uz ten zmineny Petr nebo Radek
@marti81 píše:
Mně to přijde vtipný, je to jak nákupní seznam, takovou kombinaci jmen bych nevolila.
Mimochodem, my jsme všichni RR - to jen k tomu MM. ![]()
Tak mě se jméno Mikuláš nelíbí, ale je to můj názor. K jménu Mazanec je to skoro jedno, pokud se mu budou chtít děti ve škole smát, tak to bude kvůli tomu příjmení.
Změnila bych příjmení. Mazance nezachrani nic. Jinak Mikuláš je pěkné jméno, ale k neutrálnímu krátkému příjmení.
Nečtu komentáře ale to je děs a hrůza, chudák kluk
promiň za upřímnost
Taky bych volila něco kratšího, to by se mu opravdu děti smály
, jako budou možná kvůli přijmení i tak, ale tohle už by bylo asi moc.
@andelka83 píše:
Změnila bych příjmení. Mazance nezachrani nic. Jinak Mikuláš je pěkné jméno, ale k neutrálnímu krátkému příjmení.
Taky mě napadla změna příjmení, omlouvám se.
@lornie píše:
Ahoj všem. Čekáme chlapečka, a moc se nám líbí jméno Mikuláš. Moje mamka s tím má evidentní problém, že se mu kvůli té kombinaci Mikuláš Mazanec budou děti smát, a kdovícoProto jsem se chtěla zeptat na nezaujatém poli
, jak na vás tato kombinace působí, abych znala taky názory veřejnosti
Ahoj, ja se tve mamce nedivim, ono je to dost srandovni a myslim, ze si na Vanoce uzije, promin
d
@lornie píše:
Ahoj všem. Čekáme chlapečka, a moc se nám líbí jméno Mikuláš. Moje mamka s tím má evidentní problém, že se mu kvůli té kombinaci Mikuláš Mazanec budou děti smát, a kdovícoProto jsem se chtěla zeptat na nezaujatém poli
, jak na vás tato kombinace působí, abych znala taky názory veřejnosti
máte už nápadné úsměvné příjmení (co si budem povídat Mazanec není žádná hitparáda), ale za to nemůžete a nic se s tím nedá dělat, ale podtrhnout to ještě neobvyklým (ne tak častým) křestním jménem to je skoro pomsta.. volila bych něco méně nápadného co tak toho Mazance zneutralizuje - třeba Pavel, Petr, Radek, Jakub…
Mně se to líbí, křestní jméno Mikuláš je fajn (chodila jsem s jedním sympatickým Mikulášem do školy a líbila se mi kniha Mikulášovy patálie, tak to bude asi tím
a s Mazancem to hezky zní. Je pravda, že kvůli příjmení se mu možná děti smát budou (i když je otázka, kolik dětí dneska ví, co to je mazanec), ale to by se smály, i kdyby se jmenoval Honza nebo Petr. Jestli se ti Mikuláš líbí, šla bych do toho.
Jinak teda znám příjmení o dost horší, než je to vaše (to jen k těm reakcím, že by někdo na vašem místě změnil příjmení). Mazanec mi náhodou připadá docela milé ![]()
Mám kamaráda který v 36 letech změnil příjmení sobě i celé rodině, tedy manželce a dvěma dětem. Vzali si příjmení ženy za svobodna. Nevidím v tom nic špatného.
@blobfish píše:
Mně se to líbí, křestní jméno Mikuláš je fajn (chodila jsem s jedním sympatickým Mikulášem do školy a líbila se mi kniha Mikulášovy patálie, tak to bude asi tíma s Mazancem to hezky zní. Je pravda, že kvůli příjmení se mu možná děti smát budou (i když je otázka, kolik dětí dneska ví, co to je mazanec), ale to by se smály, i kdyby se jmenoval Honza nebo Petr. Jestli se ti Mikuláš líbí, šla bych do toho.Jinak teda znám příjmení o dost horší, než je to vaše (to jen k těm reakcím, že by někdo na vašem místě změnil příjmení). Mazanec mi náhodou připadá docela milé
nemyslím si že Mikuláš Mazanec zní stejně jako třeba Petr Mazanec…bohužel to ten neobvyklý Mikuláš - ač je to hezké ještě podtrhne… bohužel ne vše co je hezké se hodí ke každému příjmení…ale je to o citu pro jazyk a o vkusu.. to ano