Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@blobfish píše:
Mně se to líbí, křestní jméno Mikuláš je fajn (chodila jsem s jedním sympatickým Mikulášem do školy a líbila se mi kniha Mikulášovy patálie, tak to bude asi tíma s Mazancem to hezky zní. Je pravda, že kvůli příjmení se mu možná děti smát budou (i když je otázka, kolik dětí dneska ví, co to je mazanec), ale to by se smály, i kdyby se jmenoval Honza nebo Petr. Jestli se ti Mikuláš líbí, šla bych do toho.Jinak teda znám příjmení o dost horší, než je to vaše (to jen k těm reakcím, že by někdo na vašem místě změnil příjmení). Mazanec mi náhodou připadá docela milé
nemyslím si že Mikuláš Mazanec zní stejně jako třeba Petr Mazanec…bohužel to ten neobvyklý Mikuláš - ač je to hezké ještě podtrhne… bohužel ne vše co je hezké se hodí ke každému příjmení…ale je to o citu pro jazyk a o vkusu.. to ano
Mně se jméno Mikuláš taky líbí. Ale je to velmi výrazné jméno, stejně jako Mazanec. Mikuláš Mazanec, no, je možné, že se to k chlapci hodit bude. Jestli se to líbí i tatínkovi..
Tak změnu příjmení určitě neplánujeme. Jsme na něj zvyklí, máme ho rádi
Osobně bych jako variantu viděla Jiří (oba naši tatínkové) - počkám, co manžel na to.
Mám chlapečka Vendelína, taky jsem si vyslechla, jak se mu budou děti ve škole smát (příjmením je Sudek). Dnešní děti jsou ale zvyklé na různá jména díky cizincům, takže jim nepříjde, že by se měli tomu smát (vím z praxe, jsem učitelka). To jen dospělí a většinou ti z menších měst a vesnic mají trochu předsudky. Kolegyně měla syna jménem Maxmilián Mikeš. Vždycky mi to přišlo originální. Bohužel tady pořád platí, že kdo nejde s davem a nedává prověřená jména, která tu mimochodem padla: Petr, Lukáš, atd. tak se mu budou lidi smát. Navíc, dětem to samotné směšné nepříjde, většinou jsou naočkované od rodičů, bohužel ![]()
@dextera píše:
Mám chlapečka Vendelína, taky jsem si vyslechla, jak se mu budou děti ve škole smát (příjmením je Sudek). Dnešní děti jsou ale zvyklé na různá jména díky cizincům, takže jim nepříjde, že by se měli tomu smát (vím z praxe, jsem učitelka). To jen dospělí a většinou ti z menších měst a vesnic mají trochu předsudky. Kolegyně měla syna jménem Maxmilián Mikeš. Vždycky mi to přišlo originální. Bohužel tady pořád platí, že kdo nejde s davem a nedává prověřená jména, která tu mimochodem padla: Petr, Lukáš, atd. tak se mu budou lidi smát. Navíc, dětem to samotné směšné nepříjde, většinou jsou naočkované od rodičů, bohužel
Krásné jméno a souhlas s očkováním rodiči ![]()
@dextera píše:
Mám chlapečka Vendelína, taky jsem si vyslechla, jak se mu budou děti ve škole smát (příjmením je Sudek). Dnešní děti jsou ale zvyklé na různá jména díky cizincům, takže jim nepříjde, že by se měli tomu smát (vím z praxe, jsem učitelka). To jen dospělí a většinou ti z menších měst a vesnic mají trochu předsudky. Kolegyně měla syna jménem Maxmilián Mikeš. Vždycky mi to přišlo originální. Bohužel tady pořád platí, že kdo nejde s davem a nedává prověřená jména, která tu mimochodem padla: Petr, Lukáš, atd. tak se mu budou lidi smát. Navíc, dětem to samotné směšné nepříjde, většinou jsou naočkované od rodičů, bohužel
Zato tohle vůbec není předsudek ![]()
My jsme měli na základce učitele Mazance a jmenoval se Květoslav, takže Květoslav Mazanec byl fakt legendární. Mně to až tak hrozné nepřijde, jméno Mikuláš je pro mě samo o sobě krásné, lidi na něho budou volat Miky, Mikuláši a na tom není nic špatného. ![]()
@dextera
Myslím, že jsi úplně nepochopila o co přesně jde. Nejde o jméno Mikuláš, které mě se například velmi líbí, ale o spojení tohoto jména s příjmením. Osobně si myslím, že i na tom záleží. Také jsme s manželem při výběru jména pro dítě uvažovali nad tím, jaké křestní jméno zvolíme. Osobně se mi celý život líbila dvě ženská jména, které bych své dceři ráda dala, nicméně s naším příjmením by zněla obě doopravdy hloupě, takže jsme volili jiné.
Jinak mně se spojení Mikuláš Mazanec líbí. Obecně se mně stejné iniciály líbí a tohle jméno + příjmení mně po pravdě přijde jako docela dobrá kombinace. Jsem tedy ale v menšině koukám ![]()
Jak je blbé příjmení ani krásné jméno ho nezachrání. Já se za svobodna jmenovala Irschiková… Strašný, jsem tak štastná, že jsem se vdala. Posmívali se mi celou školní docházku, ale co to už je jen hloupost ostatních lidí. Já jsem si to příjmení nevybrala…