Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Siv13 píše: Více
Pro ďoučátka navrhuji jména jako Odeta, Jenovefa, Libuše, Éowyn, Ingrid, Ingeborg, Danaé, Živa, Zorka, Zdenka, Luna, Madla, Bohdanka, Doubravka, Liběna, Šárka, Imogen,…
Pro chlapečky navrhují: Vlastislav, Vlastimil, Vladan, Ctirad, Bohdan, Bolek, Broňa, Dalibor, Dalimil, Dagda, Angus, Vlasta, Drahoš, Dobeš, Zbyněk, Zbyšek, Adolf, Alan, Robert, Richard, Alfred, Tór, Odin,..
@Morrígan Bójská píše: Více
Hrozny jméno, to už jsem dlouho nikde neslyšela. ![]()
Dusan se dava predevsim na Slovensku a je to otazka zvyku. Ale je tad pravda, ze muj top favorit to taky neni.
@PinkiePieCutie píše: Více
Aj u nás to je škaredé meno
ktoré sa dedí z otca na syna, inak neponzám nikoho kto by ho vybral len tak (som SK)
@Natalia761 píše: Více
ja jsem znala 2 Dusany jako decko a mam kamaradku Dusanu. A te se to jmeno mimoradne hodi. Zase tak horke to neni.
Ale ke jménům děvčat se nehodí. Jako jo, vím že se teď docela dost dává holkám jméno podle přání maminky a pak se klukovi flákne jméno po tátovi. Takže dcery jsou třeba Mia, Isabel, Natally, Lilianka, Vaneska nebo Jessica a k tomu kluk Zdeněk nebo Jaroušek. Za mě strašný.
@Anna766 píše: Více
Joooo, ke jmenam se nehodi, to mas svatou pravdu.
Jinak ano, mame sousedy, co dali prvnim 2 detem velmi moderni jmena typu Elenka a Tobiasek, pak se jim narodilo treti dite a tomu dali jmeno po tatinkovi, ryze cesky znejici.
Chapu tu potrebu dat potomkovi sve jmeno, taky bych dala druhe dceri jmeno po mne, kdybych druhou dceru mela. Ale tato kombinace dvou modernich jmen a jednoho ceskeho je zvlastni.
na druhou stranu, deti nechodi vsude spolu, nepredstavuji se jako trio. A casem z nich budou dospeli, kteri uz budou samostnane jednotky, kde jmeno jejich sourozencu nehraje prakticky zadnou roli.
Už jsem se tu v jiné diskuzi Morrígan ptala, jestli by některé z navrhovaných jmen dala svému dítěti. Neodpověděla.
Já teda přiznávám, že se mi neuvěřitelně líbí dívčí jména Arleta a Etel, ale asi bych neměla odvahu je dát. No rozhodně by neprošla přes manžela. Ale jména navrhovaná Morrígan jsou z převážné většiny totální úlet.
@Janča6 píše: Více
ja jsem u jejiho prispevku premyslela, jestli ty navrhovane jmena mysli vazne, nebo to ma byt sarkazmus.
Já taky vždycky váhám. Vybavuju si ji pouze z diskuzí o jménech a vždycky navrhuje podobně ulítlá jména. Možná sarkasmus, ale vytrvalý.
Ano, ale pokud jsou děti a jsou spolu, může to mít důsledky. Protože kdybych se jmenovala Blažena a měla sestru dejme tomu Moniku nebo Veroniku, tak si budu říkat proč ona se jmenuje normálně a já mám jméno za trest.
@Anna766 píše: Více
Přesně. Úlet a ukázka toho, když někdo nepřemýšlí.