Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak dneska je spoustu nezvyklych jmen a ja jsem celkem prekvapena, jak jsou deti schopne dobre se s tim popasovat. Nekdy se zas vymysli rym na jmeno, kde by to cloveka zas nenapadlo… sousedi maji holcicku Natalii a jeji bracha ji rikal Kakalka a Kakale, ne zeby ji chtel ublizit, ale neumel to vyslovit. My si doma taky koledujeme, mame Alici a Lindu
![]()
@axlpol jako Jitka " Jitko, ty krávo" z toho filmu, též mám spojené
@MaminkaLucka píše:…a nejen krávo
@axlpol jako Jitka " Jitko, ty krávo" z toho filmu, též mám spojené
Mame Denise na druhem stupni.
Decka a vsichni mu rikaji Denisi nebo tvrde, durazne Deny.
Nikdo jsem neslysela, ze by ho oslovil Denisku, Denicku. Coz se mi nelibi.
A vlastne jeden Denis uz loni vysel.
Co meli oba spolecneho, tak sigri, rebelove, neskutecni bohemove. Presne, jak v tv Denis. Nerizena strela.
Ale mi se jmeno Denis libi. Jsem zvedava az potkam dalsiho nekdy, jestli bude stejny, jak ti dva rebelove.
Přesně tak, na každé jméno si děti něco vymyslí, když chtějí, tím bych se vůbec netrápila. A víte co, nenechte si do toho kecat, když se líbí vám oběma, právě řeším úplně to samé, všichni jsou ohledně našeho jména strašně chytrý
Já začala dělat mrtvého brouka a mluvit o Cecílii, takže jsou teď všichni už jen naštvaní
Jinak Denis se mně tolik nelíbí, ale zkráceně třeba Deny rozhodně ano ![]()
Kamarádka má syna jménem Danny, to se mi líbí asi víc než Denis ![]()
Znám Denise v 6. třídě, je to celkem úspěšný sportovec, milý kluk, o tom, že by se mu smály, nevím…
@MaminkaLucka píše:
@Tarinka hezké jména, jak říkáte Alici? Alo, nebo Jak??
Ali, Alicko, Alinko…Alo nepouzivame. Ale treba ucitelky ve skolce si to jmeno pochvaluji, ze se jim to Alicko dobre rika a ze to nemaj zas tak casto, i v porodnici se jim libilo ???? no a vetsina nasi rodiny zije v zahranici, tak jsme volili jmena takovy univerzalni. Kdyz chodila Ali prvni rok do skolky, tak ji tam jeden predskolak reknul, ze je to Alice-police. Tak ona mu rekla, ze se ji to libi, ze police je anglicky policie (nas tatka je anglictinar, takze vedela) a ze on je Vitek - blitek ![]()
@Tarinka Vitka mam ja a v zivote by me nenapadlo, ze se da na to jmeno neco vymyslet
![]()
@Tarinka píše:
Ali, Alicko, Alinko…Alo nepouzivame. Ale treba ucitelky ve skolce si to jmeno pochvaluji, ze se jim to Alicko dobre rika a ze to nemaj zas tak casto, i v porodnici se jim libilo ???? no a vetsina nasi rodiny zije v zahranici, tak jsme volili jmena takovy univerzalni. Kdyz chodila Ali prvni rok do skolky, tak ji tam jeden predskolak reknul, ze je to Alice-police.Tak ona mu rekla, ze se ji to libi, ze police je anglicky policie (nas tatka je anglictinar, takze vedela) a ze on je Vitek - blitek
kreativní děvče
A má slušnou slovní zásobu ![]()
Je to pěkné jméno, a snad na každé se dá vymyslet nějaká přezdívka.
@Lucimiminko Tak jak to dopadlo? Dala jste jméno Denis? Momentálně řeším úplně stejný problém, vede u nás Denis ale bojím se té přezdívky
Už máme doma Dominika a moc se nám líbí že by druhý kluk byl Denis.
Ano stala jsem si za tim a dala jsem jmeno Denis.Ted mu jsou 4 mesice. Rikame mu nejvic Deny a moc se mi to libi. Take mu rikame Denísku, manzel Denďule a ja Denynko. No nejvice me od toho odrazovala tchyne, ta dlouho o nem mluvila jako o miminku a nejmenovala ho, ted uz jsme pokrocili a rika mu kratce Denisku. Kdyz se Denísek narodil a ja s nim byla jeste v porodnici, manzel ho zapijel s kamarady a svym brachou. Ten se v ten vecer vyfotil ze sklenickou a k tomu pridal - Na Denisa, ktery vzesel z penisa. Pozdeji to sam vymazal. Plakala jsem v porodnici, myslela jsem, ze me toho rodina usetri. Beru to tak, ze je to proste jednoduchej blbec. Ale nelituju toho, Deny -Denis je super jmeno. Na druheho, kdyz se postesti mame pripraveno jmeno Bruno. To uz rodinu uplne trefi
Co se tyce kombinace Dominik a Denis, asi Dominickovi rikate doma Domi a mozna az na ne budete volat, mohlo by se vam to plest nebo komolit. Domi, Deny.. nevim.. My mame doma psa Doru a nekdy se prereknem reknem Denymu Dory a naopak. Me se Denis libi protoze je neobvykle a presto ze je stare tak mi zni moderne. Prijde mi ze je kazdy chlapecek ted Samik, Teodorek, Benik, Sebik, Krystianek, Matyasek a kazda holcicka je Emicka a Sofinka.