Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosim maminky a zname chlapecku se jmenem Denis. Muj dotaz zni, smejou se ve skolce nebo ve skole chlapeckovi za jmeno? Myslim tim zda mu rikaji Denis-penis.. Moc se nam jmeno pro chlapecka s manzelem uz dlouho libi, jine se nam tak nelibi, ale rodina a znamy nas upozornuji, ze se mu deti muzou smat, at mu radsi vybereme jine jmeno.. A tak bych chtela vedet, jak je to doopravdy, litejete, ze jste sve Denisky tak pojmenovaly? Moc dekuju..
@Lucimiminko děti jsou nápadité a na každé jméno umí něco vymyslet. Mě se to jméno celkem líbí. Denis postrach okolí…prostě rošťák
Jednoho znám, ted chodí do školky, co vím, tak se mu děti nesmějí - s jeho mámou jsme kamarádky, myslim, ze bych vedela, kdyby jo, vídám se i s ním a vše ok.
Neporadim, zadneho neznam.Jen jsme ted ve fazi snazeni se o miminko a zrovna vcera jsme se bavili, ze by se nam libilo pro holcicku jmeno Denisa. Ale prave bychom nechteli, aby ji decka rikala Deniska teniska
Tak nevim no, jmeno Denis je hezke, ale bohuzel je na nej dost prezdivek…ale to je v podstate na kazde jmeno
@Lucimiminko deti, kdyz chcou byt zly, tak vymysli hanlivej rym na jakykoliv jmeno
.
Já znám 50letitého Denise, všichni se ušklebují a diví, co to má za jméno, když se představuje. A mají z toho srandu.
Jak to měl jako malý nevím????
Na každé jméno se něco najde a pokud se nic nerýmuje, tak budou používat normální nadávky
Pokud se jméno líbí tobě a manželovi, tak bych ho chlapečkovi dala ![]()
@Lucimiminko
Ke každému jménu s najdeš nějaký hloupý rým. Neohlížela bych se na to, pokud jej chcete. Já třeba chtěla Rudolfa a najednou každý v roně měl alespon 5 trapných rýmů na to jméno
Pokud se vám s mužem líbí, tak bych jej dala. Nemyslím si, že jméno je hanlivé, mě se líbí. Já sama jsem Denisa
a jsem na to jméno strašně pyšná a jsem za něj ráda.
@prdelka17 hmmm,taky bych se bála posměšků v dopělosti/dopívání, ale to se děje posmívání spíše za zády.
Přesně vím, že kdyby chlap s nějakým pracoval, mluvil by doma o něm právě tou přezdívkou. Proto bych ani holce nedala jméno Jitka ![]()
@Lucimiminko Máme doma 9ti leteho Denise a nikdy se mu nikdo nesmal
Kamarádi mu říkají Deny, Dení nebo Denisi. Nikdy si na jméno nestěžoval
A myslím, že když deti budou chtít, tak si najdou na jakekoliv jméno nějaký pošklebek.
Syn se jmenuje Denis a nikdo se mu nikdy nesmal, ani ve skolce. Rikaji mu Deny, Denisku
Rozhodne bych nemenila za jine. Kamkoliv prijdem, je tam jako jediny s timto jmenem. ![]()
Dnes jsou neobvyklá jména celkem běžná a posměšky se dájí vymyslet skoro na každé jméno. Pokud se vám jméno líbí, neřešila bych to. Každý má jiný vkus.
Je to teda už dávno, ale na ZŠ jsme Denise měli a tehdejší děti se mu nesmály
Já souhlasím s @eviku-miluna, když děti vycítí příležitost se po někom vozit, je jedno, jestli se jmenuje Honza, Robin, Denis nebo Esmeralda ![]()
Je to krásné jméno
..a děti si vymyslí na jaké koliv jméno nějákou připomínku kdyby to člověk měl brát takhle tak polovina dětí se nejmenuje tak jak se jmenuje ![]()