Jméno Dominika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
758
1.5.24 09:06

Me se taky libi..a na tom jestli se libi nekomu jinému fakt nesejde kdyz se libi vam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
1.5.24 09:09

Můžu se zeptat, co tě vede k tomu, ptát se ostatních na jméno svého dítěte? Jaký to má pro tebe význam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
1.5.24 09:15

Moc hezké jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
1.5.24 09:16

Nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148773
1.5.24 09:51

Jestli se vám líbí, tak ho dejte. Není jich dvacet na sídlišti a je to hezčí jméno než Aloisie třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
1.5.24 09:52
@Trojlístek píše: Více

To je hodně o rodině. To stejný můžeš říct u jmen Veronika, Jakub, Antonín, Josef… taky jim málokdo říká takto. My jedno z těch jmen máme, druhé má kámoška a běžně oběma dětem říkáme tímto tvarem. Líbí se nám to, proto se tak taky ty deti jmenuji. Syn dokonce měl dlouho období, kdy vyloženě chtěl, ať se mu tak říká.. Ale znám i Josefa, co netuší, že je Josef. V práci mám Vojtěcha, kterej mě probodl pohledem, kdyz jsem mu tak řekla.. je to všechno o zvyku. Když budu Dominice říkat Dominiko, bude ji tak říkat i okolí. Alespoň částečně. A určitě se nestane, že by to jméno znala jen z papíru, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.5.24 10:27
@Midaku píše: Více

Kamradka je Veronika a máma jí říká Veroniko. Ona prostě chtěla Veroniku. Většina, včetně nejbližších kamarádů, používá Verunku nebo Verču.
Ten základní "rodinný tvar " hraje velkou roli. Jsou lidi co neumí říkat zdrobněliny. Jiní hledají v každém jméně zdrobnělinu. Někomu stačí taková zažitá varianta. :nevim: mám obecně ráda jména kde si člověk může vybrat to oslovení co je mi nejblíž :nevim:. Jako je Barbora, Kateřina, Jakub, Valérie, Lukáš, Tomáš… Akorad u Anny mám trochu problém. Tam mi přijde, že buď je oslovení drzí nebo hanlivý :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148773
1.5.24 10:29

@Atisia je to tak. Kamarádka má Danielu a nikdy jsem jí neslyšela jí říct jinak než Danielko. Naše Danielka tohle a naše Danielka tamto, je to strašně pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
1.5.24 11:04

@Atisia presne tak, největší roli hraje rodina. Já mám ráda základní tvary jmen, jméno se mi líbí většinou právě v základním tvaru, ale spousta dětí na to buď vůbec neslyší anebo to považuji za nadávku, evidentně jim tak doma říkají jen když se na ně zlobí. Což je za mě největší blbost. Já jsem Michaela, doma mi takto opravdu jen nadávali, nikdo mi tak teď neříká, nadosmrti budu všude Míša… je to krásný jméno, ale u nás je zvyk vše zkracovat, ideálně na 2 slabiky… jen teda ta Anna, za mě nejmíň použitelný ženský jméno. Anno ji neřekne opravdu nikdy nikdo a dospělá Anička je ještě horší než ta moje Míša. Přitom jinak pěkný jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.24 11:09

Jsem Vlasta, doma mi říkali Vlastička nebo vlastino, a pak se mám někde představit. :roll: vždycky se představuju základním tvarem ale jako dítě nebo v pubertě jsem prostě nevěděla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3789
1.5.24 11:12
@Klopotkova píše: Více

Ty jsi karmicky hodně zatížená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
1.5.24 12:07
@Anonymní píše: Více

Také jsem Vlasta, jako úplně malinká jsem byla Vlastinka, pak celý život v rodině jsem Aťka, ve škole a v práci vždy Vlasta, nikdy nebyl problém v oslovování ani představování, prostě Vlasta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.5.24 12:12

Ano, docela libi. Akorat je na tom spatne z numerologickeho hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.5.24 12:29
@ibis píše: Více

Stroha odpoved „ano, libi“ nebo „ne, nelibi“ asi opravdu nemuze mit pro tazatele vyznam, ale jinak povazuju tyhle diskuze za podnetne, pokud diskutujici konstruktivne vyjadri nazor na to jmeno. Nekdo treba rekne, ze mu to pripomina slovo domina. A zakladatelka si muze promyslet, jestli ji takove spojeni vadi nebo ne. Samotnou by ji to treba vubec nenapadlo. Mne treba nikdy nijak nevadilo jmeno Hynek, ale od te doby, co tu nekdo napsal, ze je to jako kdyz neco hyne, tak to v tom uz porad slysim a nelibi se mi to :) Kolikrat treba rodice neslysi, ze jejich vybrane jmeno je v kombinaci s jejich prijmenim nevyslovitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
1.5.24 12:40
@p.Zv. píše: Více

To není odpověď na mou otázku, ale budiž. 100 lidí 100 názorů a který je ten správný? Co mi pomůže, že mě se to jméno líbí a 100 anonymním lidem se líbit nebude :think: To jako to jméno nedám a vymyslím jiný, které se taky líbit nebude, tak jako co? Nedám jméno žádný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze