Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásné jméno, zní mi tak trochu královský a vznešeně. Líbí se mi i Eleonora.
Eleanor jsme měli vybrané pro holčičku, ale narodil se chlapeček
Snad do budoucna, bude další nositelka tohoto jména
Nádherné jméno.
Jmeno je pekny, ale prijde mi to trochu jazykolam. A odhaduju, ze celym jmenem ji bude rikat malokdo, spis zkracene, jak uz tu padlo- Ela, Nora… coz se mi uz moc nelibi, ztraci to na vyznamu. Ale jen muj nazor
Rozhodnout se musis sama
A jinak v mem okoli taky originalni, zadnou neznam.
Kamarádi ho měli ve výběru u prvního dítka - za mě je to naštěstí syn, za mě ne, ale tak každý má jiný vkus ![]()
Ti stejní kamarády pak u holčičky vybraly za mě ještě horší jméno, ale to už je jedno ![]()
@Andymo píše:
Jmeno je pekny, ale prijde mi to trochu jazykolam. A odhaduju, ze celym jmenem ji bude rikat malokdo, spis zkracene, jak uz tu padlo- Ela, Nora… coz se mi uz moc nelibi, ztraci to na vyznamu. Ale jen muj nazorRozhodnout se musis sama
A jinak v mem okoli taky originalni, zadnou neznam.
Přesně, měli jsme Eleonoru učitelku na střední a jednou na to pŕišla řeč, říkali jsme jí, jak má krásné a zvláštní jméno a ona jen mávla rukou a řekla „stejně mi všichni říkají Lenko.“ Takže asi tak.
Je to jmeno vcelku pekne, ale uplne neprakticke, s jakymkoli prijmenim to bude jazykolam. Stejne ji budou rikat jinak, takze pak takove jmeno nema vyznam davat. Mne osobne se navic nelibi zenska jmena koncici na souhlasku.
@Nyana píše:
Zdravim vsechny, rada bych znala Vas nazor na jmeno Eleanor.. Prijde vam tak neobvykle? Dekuji
Pekne, hodne zdrobnelin..Eleanora je v nejake povidce od E.A.Poea..
Nepraktické a obtížně vyslovitelné jméno. 99% lidí si při oslovení zlomí jazyk, pravděpodobně jí budou říkat nějakou zkomoleninou. Potom pozbývá smysl dávat takové jméno.
Nelibi, nedala bych. Takovy jazykolam a neprakticke jmeno, stejne ji tak nikdo rikat nebude.
A mausoleum me pobavilo
s tim jmenem se mi vybavuje doba, kdy se nosily krajkove destnicky a rukavicky, chlapi nosili fraky cylindry
![]()
@xammy píše:
Mne se líbí. Ale tvar Eleonor víc. Znám i dvě nositelky, jedná mě učila na gymplu, druhou máme ve skolce
no mě se víc líbí Eleanor ![]()
Nelíbí se mi.. Těžko se vyslovuje a podle mě ji nikdo zakladnim tvarem nerekne..Bude to Eli, Nora nebo Lenka… ![]()
Mě se líbí. Ale možná to budou třeba ve škole zkracovat na Ela atd.A i ta Ela zkráceně je hezká.