Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Eleanor se mi nelíbí, většina lidí jméno zkrátí, bude to Ela nebo Nora. Zkracují se i známější jména, znám Elenu, dvě Eleonory a všem se odjakživa říká Lenka.
Už několik let jsem do toho jména blázen
Když jsem se necelé dva měsíce zpátky dozvěděla, že jsem těhotná, tak jsem ho hned začala konzultovat s přítelem
Jemu se naštěstí taky líbí, ale jako Eleanora.. Což je sice delší jen o jedno písmenko, ale ve finále přidá celou slabiku a to už se mi tluče s dlouhým příjmením, které po příteli nejspíše ponese ![]()
Nevim proc ale eleanor mi prijde lepsi a lepe vyslovitelne nez varianta s O.
My premyslime nad Ellen, ktere asi budete rikat podobne jako eleanor…
El, ela, Eli, Elí, Lený, Nella (obracena ellen:-) ), elenka ..
U eleanor o nejake moznosti prijdete ale zase muze byt klidne Lea ![]()
Krásné jméno, sice se mi více líbí Eleonora, protože mám hrozně ráda dlouhá jména a složen ze dvou jmen. Jendou ze tří variant je u mě právě Eleonora…nejvíc se mi ale líbí Teodora a ještě taky Leontýna. Moc by se mi líbilo mít, Teu, Elu a Leu, nebo Doru, Noru, Týnu
![]()
Diskuze je sice stara, ale chtela jsem se zeptat prispivajicich, zda jste nekdo svou holcicku pojmenoval jako Eleanor. Mne se jmeno velmi libi, je mezinarodni, zaroven je v kalendari, ma krasne zdrobneliny atd., ale setkala jsem se s nazorem, ze zni krkolomne. Mne to tak neprijde, ale je pravda, ze jmeno mam uz naposlouchane. Jasne, ze male holcicce nebudu rikat Eleanor, ale Elí, Elinko, Norinko… nicmene vetsinu zivota bude dospelou pracujici zenou a prijde mi moc hezke predstavit se jako Eleanor ❤️️ Nejsem si jmenem 100% jista, ale obavam se, ze si jista nebudu nikdy. Vyber jmena povazuji za hodne dulezite.
@aleeenka tak plný tvar hezký je, ale znám dvě, jedné se říká Nora a druhé Lenka, podepisují tak i e-maily. Plné jméno mají asi jen na úředních dokumentech.
@Patrisha Je, koukám, že je to stará diskuze, ale právě v roce 2018 se nám narodila dvojčata Eleonora a Teodora ![]()
@Nyana píše:
Zdravim vsechny, rada bych znala Vas nazor na jmeno Eleanor.. Prijde vam tak neobvykle? Dekuji
Jsem spíš pro variantu Elanor ![]()
@aleeenka my máme. 🙂 Zatím jsme se setkali jen s pozitivním názorem.. Nám se líbilo, že je prostě jiné a super jméno na stáří.
@Suzínek
Sice pozdě ale přeci píšu,
![]()
Nebyla jsem tady. My máme nakonec Daniela, kluka 😁 tak uvidíme co druhé třeba ta Tea to nakonec bude, nebo jsme teď naklonění Barborce ![]()
@aleeenka píše:
Diskuze je sice stara, ale chtela jsem se zeptat prispivajicich, zda jste nekdo svou holcicku pojmenoval jako Eleanor. Mne se jmeno velmi libi, je mezinarodni, zaroven je v kalendari, ma krasne zdrobneliny atd., ale setkala jsem se s nazorem, ze zni krkolomne. Mne to tak neprijde, ale je pravda, ze jmeno mam uz naposlouchane. Jasne, ze male holcicce nebudu rikat Eleanor, ale Elí, Elinko, Norinko… nicmene vetsinu zivota bude dospelou pracujici zenou a prijde mi moc hezke predstavit se jako Eleanor ❤️️ Nejsem si jmenem 100% jista, ale obavam se, ze si jista nebudu nikdy. Vyber jmena povazuji za hodne dulezite.
My mame a je to moc super jmeno.