Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já nevím, před 10 lety jsem chtěla Emmu, ale neprošla v rodině a tak nějak jsem na ní netrvala. Teď jsem ráda, protože je přeemičkováno, u nás na vesnici jsou dvě Emy + jeden pes. Emilie se mi v základním tvaru líbí, ale Emilka už ne a jestli to pak bude ve zkratce další Ema… ![]()
Emiček je všude bambilion, je to krasne jméno, ale jak ho je všude moc, tak už je mi docela protivny.
Emilie je pekne, jednu máme v rodině, ale stejne se ji nakonec říká Emi, Emo, Emčo
![]()
Já mám doma Emu. Dcera svoje jméno má ráda, dokonce ani ve školce ani ve škole nebyl problém s tím, že by jich bylo ve třídě víc (přesto, že to před 9 lety, kdy se narodila, bylo jméno poměrně často dávané).
Emílie se mi taky líbí. Asi bych volila podle příjmení - pokud máte dlouhé, tak Emu, pokud naopak krátké, tak Emílii.
Emu jsem chtěla, ale je jich opravdu všude plno.
Emílie je hezké, ale ty zdrobněliny se zase blíží Emě…
Kdybych si nutne musea vybrat z techto dvou, tak Emilie. Ale nelibi se mi ani jedno.
Ani jedno ![]()
Na Em(m)y mám už s jejich četnosti alergii
Emilie se mi nelíbí a s největší pravedopodobností z ni stejně bude dalsi Ema ![]()
Jen v mem okolí znám 5 holčiček Ema/ Emma a 2 Emilie. Treba se to liší od kraje, ale tady (Praha, Střední Čechy ) je to fakt masovka. Od mimin po děti na základce.
Ovšem sto lidí, sto chutí, tyhle jména se porad dávají dost často, takže spousta lidí má opačný názor
Chápu, ze ne každýmu ta četnost musí vadit.
Ve finále je důležitý, aby se to líbilo vám, na názoru ostatních lidi nezáleží …
Děkuji za názory ![]()
U nás je právě hodně Elišek, Rozárek
A Emu, Emilii neznám vůbec žádnou ![]()
Já chtěla Emu a muž chce spíš Emilii
takže když se Emilii bude říkat Emi, Ema tak mě to vůbec vadit nebude ![]()
Ale chtěla jsem se i podívat na názory ostatních
takže děkuji ![]()
Doma už jednu holčičku máme a je to Viktorie ![]()
Pripadne bych dala Emily. Ta se mi libi. Toto jmeno dali kamaradi, tatinek chtel Emu, maminka Ellu. Takze to spojili do Emily a rikaji ji Eli. Ano, dalsi masovka. Ale mne masovost jmena nevadi. Ale Ema ani Emilie se mi proste nelibi.
Taky máme Emu, u nás znám včetně té mé 2.
Emílie pěkné, ale Emilka už tak moc ne ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za názory
U nás je právě hodně Elišek, Rozárek
A Emu, Emilii neznám vůbec žádnou
Já chtěla Emu a muž chce spíš Emiliitakže když se Emilii bude říkat Emi, Ema tak mě to vůbec vadit nebude
Ale chtěla jsem se i podívat na názory ostatníchtakže děkuji
Doma už jednu holčičku máme a je to Viktorie
Jéé, tu jsem taky chtěla, ale prostě mi pořád znělo to Viktorka u splavu. Nakonec jsou u nás na vsi 2 Viktorie, takže by to taky nebyla výjimka ![]()
Emu ani Emmu bych nedala právě proto, že jich je milion a někdy se píše s jedním a někdy se dvěma, nechtělo by se mi pořád to zdůrazňovat.. Emílie naopak se mi líbí hodně, chtěla jsem ji pro dceru taky, ale manžel vetoval s tím, že Milku fakt ne ![]()
Které se vám líbí víc. Ema nebo Emilie?