Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Qadra píše:
Za mě ne. Když se řekne Estelka hned se mi vybaví Estelka- pastelka
A treba Lenka plenka podprsenka. Proc maji furt lidi potrebu na kazde jmeno vymyslet rymovacku? ![]()
@Michaeli píše:
Ahoj maminky, včera jsem se tu ptala na jméno Etel/Etela…a příspěvky mi daly brouka do hlavy… „Estel“…
Celý den mi jede v hlavě Estelko, Estelce, Esty, Estynko, Estelinko…mám už mlíko na mozku nebo se vám to jméno také líbí? Proč ano, proč ne? Kdybyste někde Estelku potkali, jaká by byla nejspíš vaše reakce na toto jméno? Předem vám moc děkuji za odpovědi![]()
Jednu potkávám a jméno jí sluší. Osobně jsem jméno dítěti vybrala bez nutnosti lézt na internet a ptát se anonymních osob. Je to tvoje dcera a tvoje volba. Ty na ni budeš denně volat ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@Bubla_Bučková máme syna Jáchyma a přesně 9 z 10 lidí a jak mu říkáte? No že by Jáchyme, Karle určitě nedcera je Dorota a všichni jsou hrozně udivení, že ji do kočárku říkám Doroto nezlob, však se tak ty děti jmenují proč bych měla mít 20× přezdívek. Ano synovi říkáme ještě Jášo a dcerce Dori, ale jinak nemám potřebu vymyslet nic dalšího, však ve školce/škole/zaměstnání jim taky nikdo nebude říkat Jáchymečku a Dorotičko..Jinak Estel - má známá, po babičce. Můj vkus to není, ale mě se celkově líbí velmi málo ženských jmen..
Znám Dorotku a říkají jí Dorka. ![]()
Mne se Estel libi, nijak by me to nesokovalo, kdybyi nekdo oznamil, ze tak pojmenoval dite
@Russet Dorka mi přijde jako selka
ale jak říkám mě se celkově líbí velmi málo ženských jmen a nejsme doma zaměřený na ťuťu ňuňu přezdívky ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@Russet Dorka mi přijde jako selkaale jak říkám mě se celkově líbí velmi málo ženských jmen a nejsme doma zaměřený na ťuťu ňuňu přezdívky
Tak nesmíš u toho myslet na Doru z Tří oříšků.
@Michaeli píše:
Ahoj maminky, včera jsem se tu ptala na jméno Etel/Etela…a příspěvky mi daly brouka do hlavy… „Estel“…
Celý den mi jede v hlavě Estelko, Estelce, Esty, Estynko, Estelinko…mám už mlíko na mozku nebo se vám to jméno také líbí? Proč ano, proč ne? Kdybyste někde Estelku potkali, jaká by byla nejspíš vaše reakce na toto jméno? Předem vám moc děkuji za odpovědi![]()
Mě se nězamlouvá ani Etel, Ester a ani Estel
Nicméně pokud se ti líbí, jdi do toho. Já sama jsem pojmenovala své dcery tak, že to jméno mi vždy zježí chloupky, strašně se mi líbí, hraju si s ním a sama bych se tak chtěla jmenovat
Zároven mám ráda jména, která jsou trošku opomíjená ![]()
Třeba jsem vždycky chtěla Terezku - mám moc dobrou asociaci, neznám žádnou pipi Terku
a nebo Emmu - podle seriálu Přátelé. No a když jsem otěhotněla, tak bylo tolik Terezek, navíc přítel měl psa Terezii (říkali jí Terinko, Terko, Terouši) a tak jsem od toho upustila, ale psal se rok 2014 a tehdy byla obrovská vlna jména Ema - takže i od toho jsme upustili
A jsem ráda.
Takže moje rada - jdi do toho. Pokud se s mužem na tom shodnete, proč ne?
Taky nad tímto jménem uvažujeme. Ale zase se neumíme rozhodnout, jestli ve tvaru Estel nebo Estela. ![]()
@Russet Dorka je myslim z filmu Leto s kovbojem. Byla to zkratka od Doubravky.
Dneska jsem jela kolem pole s repkou a tam zapichla cedule estelia
tak jsem si vzpomněla na tuhle diskusi
dneska je to - ie u jmen moderni tak muzete dat Estelie ![]()
@Russet ty jo ta mě vůbec nenapadla
spíš mě napadla Dorka z Ordinace, prostě taková puťka no ![]()
@Michaeli píše:
Estel se mi.libi moc