Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Těžko říct. Souhlasím @unuděná, že je to nádherný kompromis, ale přesně jak píše @Ou, podobnost s Peronovou bych nedala. Ale jméno jako takové se mi líbí.
Mně se moc nelíbí a také mi hned naběhne Evita Peronova.
Ne, nedala. Edita se mi líbí moc
Moc ne, nedala bych. Ale jak uz tu zaznelo, neni to zadny ulet. Takze pokud se libi vam, proc ne ![]()
Neprijde mi to špatný, dceři bych to nedala, ale není to jméno, který by bylo úplně mimo a úlet. Ale Eva i Edita se mi libi mnohem víc ![]()
Hned se.mi vybavi:
Ta Eva Peron se spatne narodila,
tim spis touzi dostat se vys.
Ted 15 je ji, o svete nic nevi,
z deti je posledni, otec neznal se k ni.
I kdyz jedna moznost tu je…
ten zpevak tanga…Augustin Magaldi.
Ale bud v klidu, vetsina lidi si to nespoji ani s Evou Peron ani s muzikalem Evita. Vzdyt i ty jsibto jmeno objevila vcera.
Kromě Evity Peron to na mě působí tak, že rodiče musí mít za každou cenu něco extra. Pravděpodobně ji budete říkat Evi. Akorát místo Evicko pak Evitko, což ale můžete i té Eve. Něco jako Matthias, kterému maminka říká Maty, Mates. Ale zase chápu, že se někomu líbí určitý tvar jména. Zadna hruza to neni, jen by me jako prvni napadlo, proč ne Eva. Nicméně dnes je takových jmen, že zrovna toto nikdo nebude považovat za něco extra.
@Anonymní píše:
Ahojte, s manželem se dlouho rozhodujeme pro jméno naší druhorozené dcery. Máme už doma Marianu a já jsem chtěla Editu, zatímco manžel Evu. Včera jsme našli, že existuje i Evita a moc se nám to jméno zalíbilo. Co na takové jméno říkate? Je to už velká exotika? Svátek má 30. listopadu (stejně jako Ondřej, což je manžel), ale není v běžném kalendáři. Docela mě šokovalo, že je jich v ČR jen 8! Nějaké jiné tipy?
Evita je zdrobnělina Evy (ze španělštiny). Takže v takovém případě bych dala Evu a říkala jí Evita.
Ja bych volila tu Evitu.je to hezke ![]()
Kde to rikat jeste nezneji: Evitka.
Já jsem Edita
A teda musím říct, ze Evita se mi nelíbí ani trosku, přijde mi to legrační, jakoby paskvil nebo preklep… Každopádně příběh, jak jste k tomu jménu došli, se mi líbí
Ja bych osobně toto jméno ale nevybrala.
Nevím, na mě to právě působí jako zkomolenina
Já bych dala buď Editu, Evu, Evelínu nebo Eriku…