Jméno pro holčičku ( cizí i české )

21311
22.6.19 14:57

Kdybych měla dceru byla by to buď Markéta - to se mi moc líbí - nebo Brigita po mojí babičce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5144
22.6.19 14:58

A mezi cim se rozhodujes? 100 lidi 100 nazoru, jake jmeno je hezke. To uz mas nastejno vzit kalendar a procitat jmena. Nebo to nechat na partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
22.6.19 15:21

No, chtělo by to alespoň vědět příjmení. Nebo jestli má být jméno dlouhé/krátké :nevim: Jinak já osobně při výběru vyškrtla všechny davovky - jména na E (Eliška, Emma, Ema, Elena, Evelína,…), Amálku, Annu, Sofii,… Nechtěla jsem žádnou bláznivou exotiku typu Jessika ani nic u čeho bych musela vysvětlovat výslovnost. Nechápu třeba jméno Zoe a potřebu některých rodičů vysvětlovat každému, že to mají říkat jako Zouí. No jako pardón, ale žijí v ČR. Tohle hraní si na světové je opravdu hrozná móda. :roll: Taky jsem nechtěla nic s R a chtěla jsem aby to jméno mělo hezkou zdrobnělinu i přezdívky a bylo použitelné i v dospělosti. Znám skoro dospělou Lolu a už teď to je zvláštní a třeba taková „výkonná ředitelka Lola“ je takové úsměvné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
22.6.19 15:22

Jana, Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
22.6.19 15:23

Ruth

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
22.6.19 15:26

Markéta, Darie, Sabina, Anna, Karla, Karolína…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
22.6.19 15:28

@Serpentini Blízcí kamarádi mají Zoe a vyslovují to „Zoe“. :nevim: Říkají jí Zoi a Zoinko. Nebo Zojče :lol: Přijde mi to v pohodě. To Zoinka je i hezké :kytka: Zou jí říkám někdy z legrace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
22.6.19 15:28

@debra.morgan čááááu. Zas vedle po prdeli, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
22.6.19 15:33
@mau-mau píše:
@debra.morgan čááááu. Zas vedle po prdeli, co? ;)

klasika a bez vysvetleni :roll: on to zas nekdo zalozi, byla bych v klidu 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17374
22.6.19 15:40

Beata. Chtěla jsem já, ale neprošlo přes manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.6.19 15:40

@adeliiiis
Lucinka, Klárka, Johanka nebo Adélka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.6.19 15:43

@adeliiiis Já mám takové zásady na výběr jmen:

1. Nemít ho spojené s nějakou výraznou osobou, at pozitivní, nebo negativní
  2. Aby se hodilo k příjmení…aby to jak hezky znělo, tak se to dobře vyslovovalo
  3. Aby to jméno bylo důstojné v každém věku (jak bylo výše zmíněno, taková dospělá manažerka Lola, nebo Lili je za mě v Čr nic moc, stejně tak zdrobnělé tvary jmen
  4. Aby to nebyl cizí tvar u nás používaného jména… já se moc omlouvám, nechci nikoho urážet, ale proč dávat v čechách, v čistě české rodině jméno George, nebo Elisabeth, apod? Taková Alžbětka je mnohem hezčí a vzáčnější jméno…
  5. Aby se mi líbily pokud možno všechny užívané tvary jména…nedám Josefa, pokud se mi nelíbí Pepa, nebo Jana, pokud se mi nelíbí Honza/Jenda apod…
  6. Líbí se mi jména spíš delší a s R, ale nesplnili jsme to u prvního syna :lol:

Takže takhle bych si zkusila určit kritéria, podle čeho bys zase vybírala ty, a potom se to bude lépe hledat…

Mně se třeba líbí Monika, Klára, Kamila, Renata, Jana, Mariana, Leontýna, Karla, Marika… myslím, že jich teď moc nebude a zároveň jsou to jména super pro malou i velkou ;)

Z takových vzácnějších jmen se mi líbí třeba Rúth, nebo Ráchel, případně Marína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.6.19 15:50

Chtělo by to alespoň nějaké kritérium, podle kterého se rozhodujete. Takhle ti tu každý napíše milion jmen a stejně si nevybereš.
Ale ať jen nekecam, tak já mám momentálně v břiše Anetu. Ještě se mi líbí Martina, Hana, Johana, Kamila, Veronika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.6.19 15:51

Marie. To je klasické celosvětové jméno. Hezké pro holčičku - Maruška, Márinka, Marijánka, Máša, i důstojné pro zralou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
22.6.19 15:54

Alžběta, Magdalena, Zuzana, Marika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie