Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdybych měla dceru byla by to buď Markéta - to se mi moc líbí - nebo Brigita po mojí babičce ![]()
A mezi cim se rozhodujes? 100 lidi 100 nazoru, jake jmeno je hezke. To uz mas nastejno vzit kalendar a procitat jmena. Nebo to nechat na partnerovi.
No, chtělo by to alespoň vědět příjmení. Nebo jestli má být jméno dlouhé/krátké
Jinak já osobně při výběru vyškrtla všechny davovky - jména na E (Eliška, Emma, Ema, Elena, Evelína,…), Amálku, Annu, Sofii,… Nechtěla jsem žádnou bláznivou exotiku typu Jessika ani nic u čeho bych musela vysvětlovat výslovnost. Nechápu třeba jméno Zoe a potřebu některých rodičů vysvětlovat každému, že to mají říkat jako Zouí. No jako pardón, ale žijí v ČR. Tohle hraní si na světové je opravdu hrozná móda.
Taky jsem nechtěla nic s R a chtěla jsem aby to jméno mělo hezkou zdrobnělinu i přezdívky a bylo použitelné i v dospělosti. Znám skoro dospělou Lolu a už teď to je zvláštní a třeba taková „výkonná ředitelka Lola“ je takové úsměvné ![]()
@Serpentini Blízcí kamarádi mají Zoe a vyslovují to „Zoe“.
Říkají jí Zoi a Zoinko. Nebo Zojče
Přijde mi to v pohodě. To Zoinka je i hezké
Zou jí říkám někdy z legrace. ![]()
@mau-mau píše:
@debra.morgan čááááu. Zas vedle po prdeli, co?
klasika a bez vysvetleni
on to zas nekdo zalozi, byla bych v klidu
![]()
@adeliiiis Já mám takové zásady na výběr jmen:
Takže takhle bych si zkusila určit kritéria, podle čeho bys zase vybírala ty, a potom se to bude lépe hledat…
Mně se třeba líbí Monika, Klára, Kamila, Renata, Jana, Mariana, Leontýna, Karla, Marika… myslím, že jich teď moc nebude a zároveň jsou to jména super pro malou i velkou ![]()
Z takových vzácnějších jmen se mi líbí třeba Rúth, nebo Ráchel, případně Marína
Chtělo by to alespoň nějaké kritérium, podle kterého se rozhodujete. Takhle ti tu každý napíše milion jmen a stejně si nevybereš.
Ale ať jen nekecam, tak já mám momentálně v břiše Anetu. Ještě se mi líbí Martina, Hana, Johana, Kamila, Veronika…
Marie. To je klasické celosvětové jméno. Hezké pro holčičku - Maruška, Márinka, Marijánka, Máša, i důstojné pro zralou ženu.